Over Europagaai

Reisorganisatie in kajakcursussen & wildwatervakanties

Er is in de loop van de jaren heel veel veranderd op het gebied van wildwaterkajakken. Europagaai veranderde mee en heeft zich op het gebied van kajakvakanties als reisorganisatie gespecialiseerd.

Wildwaterexperts en kajakcursussen internationaal toonaangevend

Bij het up-to-date houden van de kajak reisorganisatie worden de kennis en vaardigheden steeds overgedragen op nieuwe en jonge enthousiaste instructeurs. Dit enthousiasme en de passie voor het wildwaterkajakken vindt je in onze kajakcursussen terug. Op elk niveau kun je ervaren dat wildwaterkajakken bij Europagaai nog steeds een bruisend kano avontuur is.

De geschiedenis van Europagaai sinds 1979

Europagaai is in 1979 opgericht door Jan van der Wijk: één van de eerste wildwaterpioniers in Nederland. Al snel kwam Eric Franken het team versterken. Het bedrijf (destijds gevestigd in Bergen op Zoom) was als kajak reisorganisatie een groot aanbieder van wildwater kanovakanties en kano trektochten. De rivieren waren toen nog ongerept en toeristen kwam je op het wilde water nauwelijks tegen.

In 1995 nam Sjoerd de kajak reisorganisatie over

In 1988 begon Sjoerd Groenendaal als instructeur bij Europagaai. Jan van der Wijk gaf na 16 jaar in november 1995 het stokje over aan Sjoerd en zijn vriendin Felicia. Zij verhuisden in maart 1999 met Europagaai naar het Limburgse Amstenrade om van daaruit de kajak reisorganisatie te coördineren.

Erik ging vanaf 2002 verder met Europagaai

In 1991 kwam Erik Wegman (toen ook eigenaar van kajak reisorganisatie hd-kanosport) bij Europagaai werken. Sjoerd en Felicia besloten in 2002 afstand te doen van Europagaai. Na 7 jaar nam Erik Wegman op 1 februari 2002 het bedrijf samen met zijn gezin Brigit, Remi, Querine en Martina over. Europagaai maar ook het brandingkajakken en Schoorl-Actief worden nu al bijna twintigjaar vanuit het Noord-Hollandse Schoorl gecoördineerd.

De toekomst na bijna een halve eeuw

Wie zal het stokje in de toekomst overnemen? Na ruim 40 jaar is het verstandig om tijdig een gegadigde te zoeken. Een goede overname neemt nu eenmaal flink wat tijd in beslag. Zeker als je daarbij de expertise en kwaliteit wilt behouden. De huidige organisatie gaat voorlopig nog met veel enthousiasme door. Het is een lust om ervaren en jonge instructeurs aan te sturen; iets wat ook de vele vaste klanten erg weten te waarderen.

Maak kennis het Europagaai team

Hoe het Europagaai team er na 20 jaar en onder leiding van de familie Wegman er nu uitziet, kun je op deze pagina bekijken.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden