Outdoor vakantie

Bekijk een outdoor vakantie eens vanaf het water

Buitensporters die van kanoën en kajakken houden komen op de meest bijzondere plekken in de natuur. Soms zijn er smalle bospaadjes in de buurt, maar dikwijls kom je op plekken die te voet niet mogelijk zijn. Dit maakt het peddelen op wildwater niet alleen uitdagend maar ook erg bijzonder. Vanaf het water ziet de natuur er opeens heel anders uit!

Kajakken is een uitdagende buitensport

Dat je kunt gaan kajakken op riviertjes in de Ardennen van België is bij veel Nederlanders al bekend. Ook in de Eifel bij Luxemburg of net over de grens in Duitsland zijn echter volop mogelijkheden. Europagaai verzorgt hier als kajakschool de leukste cursussen wildwaterkajakken. De kajaklessen zijn uitermate gezellig, leerzaam en sportief. Vol passie brengen onze instructeurs hun liefde voor de sport op je over. Met veel individuele aandacht en in een ongedwongen sfeer onderga je een bruisend kanoavontuur.

Wie op zoek is naar een echte outdoor vakantie kan met Europagaai naar de Alpen of Pyreneeën. De rivieren hebben een heel ander karakter en dikwijls staat er een heel basiskamp voor je klaar. Gezamenlijk koken en eten, en ook gezelligheid ’s avonds bij het kampvuur. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, want ook hier geldt als regel een ontspannen ongedwongen sfeer. Naast het verzorgen van instructie tijdens de cursus doen onze instructeurs gezellig met het verblijf op het basiskamp mee.

Locaties voor onze outdoor vakantie wildwaterweken zijn:

  • Sauveterre de Bearn in de Franse Pyreneeën. De beste locatie om met wildwaterkajakken te beginnen.
  • De Julische Alpen in Slovenië. Hier zijn technische rivieren met veel rotsen en helder water, voor alle niveaus.
  • De Duance, Guil en Ubaye in de Franse Alpen. Dit is misschien wel het meest bekende wildwatergebied voor alle niveaus.
  • De Isarco in Italië is Veelzijdig en verrassend. Geen drukte op de rivier en geschikt voor gevorderde kajakkers.
  • De Noquerea Pallaresa in de Spaanse Pyreneeën. In een woest en ruig berggebied stroomt een temperamentvolle rivier voor gevorderde kajakkers.
  • Andere locaties voor gevorderde en vergevorderde kajakkers zijn de Una in Bosnië, Sesia en Sermenza in Italië en de Gail in Oostenrijk.

Het complete overzicht van onze cursuslocaties vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden