Veiligheid en EHBO cursusweekend

Europagaai veiligheid en EHBO cursusweekend voor groepen

Om bij het wildwatervaren de risico’s zoveel mogelijk te beperken is kennis, inzicht en ervaring belangrijk maar ook goede eigenvaardigheid speelt een grote rol. Europagaai heeft vele jaren ervaring met kajakopleidingen op wildwater en is een toonaangevend wildwaterexpert. Wildwaterkajakkers die zich willen verdiepen in het veiligheidsaspect en EHBO kunnen bij Europagaai een training volgen. Naast de technieken van reddingsacties en EHBO is misschien wel het aller belangrijkste aspect “het voorkomen van narigheid”. Tijdens de cursus ervaar je de kracht van het water en de geringe tijd en middelen om te handelen. Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeer zeker op wildwater!

Doelgroep

Voor deelname aan een veiligheid en EHBO weekend moet je zelfstandig en gecontroleerd minimaal op widwaterklasse III kunnen varen. Je moet beschikken over een eigen kajak en uitrusting die hiervoor geschikt is. Voorafgaand aan de cursus moet je inhoudelijk kennis hebben van het EHBO boekje van de Oranje Kruis vereniging en een reader over touwen en knopen welke je na inschrijving van ons ontvangt.

Groepsgrote

De minimale groepsgrote is zes personen en de maximale groepsgrote is negen personen. Bij een grotere groep zou je twee weekenden kunnen organiseren.

Datum

Omdat er bij een veiligheid en EHBO weekend van Europagaai een officiele Oranje Kruis instructeur aanwezig moet zijn, wordt een datum in overleg met de instructeurs gekozen.  

Locatie

Als locatie hebben we een wildwatergebied nodig met passages wildwaterklasse III en plekken waar kajakongevallen nagebootst kunnen worden. Hierbij kun je onder andere denken aan gepinde kajaks, klem zittende kajakkers en gevaarssituaties met verwondingen.

Prijzen

Een veiligheidsweekend kost bij deelname:
 • tot zes deelnemers € 1380,-
 • tot negen deelnemers € 1840,-.
 • tot twaalf deelnemers € 2300,-

Inclusief

 • Begeleiding en instructie van een Europagaai wildwater instructeurs (een instructeur per 3 deelnemers)
 • Begeleiding en instructie van een Oranje Kruis instructeurs (een instructeur voor de hele groep).
 • Alle benodigde oefen materialen voor EHBO reanimatie en veiligheid/reddingsoefeningen.

Exclusief

 • Reiskosten instructeurs € 0,25 p/km.

Wat moet je zelf regelen?

 • Een kajak met uitrusting geschikt voor afvaart van wildwater t/m klasse IV.
 • Reis/annuleringsverzekering met dekking voor wildwaterkajakken t/m klasse IV.
 • Je eigen reis en het verblijf (huren groepsuitrusting van Europagaai is mogelijk).

Inschrijven

Informatie en inschrijven kan via dit contactformulier.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden