Nieuwsbrief september 2019

Nagenieten van de zomer

De zomervakantie zit er bijna op en zo ook de Europagaai cursussen van deze zomer. Wat was het een fijne zomer! Heerlijk varen, gezellig met zijn alle kokkerellen en ‘s avonds bij het kampvuur. Deze zomer waren we te vinden in de Franse Pyreneeën, de Franse Alpen, Slovenië, Italië en Oostenrijk. We hadden een nieuwe cursus in het programma: de Alpen Surprise voor niveau II & III. Deze zullen waarschijnlijk volgend jaar continueren. We hebben ons deze zomer heel goed vermaakt en willen iedereen die is mee geweest heel erg bedanken. In deze nieuwsbrief kijken we vooruit naar het najaar. Welke cursussen staan er op het programma, waar kun je heen voor een dagje uit en welke belangrijke slalomwedstrijd staat er eind september gepland.

Het najaar in Europa wordt steeds warmer en soms lijkt het dan wel zomer.   Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

ZappSport met Europagaai

Voor in de agenda: de Zappsport aflevering wildwaterkajakken in Hardenberg wordt uitgezonden op zaterdag 7 september 2019, vanaf 08.55 uur op NPO3 / Zapp. Daarna is de uitzending ook online terug te kijken.  

Foto’s en video’s van deze zomer

Ben je deze zomer met Europagaai mee geweest en heb je foto- of videomateriaal van jouw kajakvakantie dat je graag met ons of je medecursisten wilt delen? Laat het ons weten. We ontvangen je kajakkiekjes graag en kunnen helpen met het doorsturen van het materiaal naar je medecursisten. Grote bestanden kunnen worden verzonden via we transfer.

Op vakantie in het najaar

In het najaar gaan we naar Slovenië. Daar is het dan heerlijk rustig en worden we omringd door prachtige herfstkleuren. Je kunt er nog even tussenuit voordat de winter echt begint en voordat we naast de eskimoteercurus aan de winterstop beginnen. De week van 6 oktober is al volgeboekt. Voor de weken van 13 en 20 oktober is nog wel plaats. Wil je graag mee, dan raden we aan tijdig te reserveren. Zie hier

In het najaar dichtbij huis peddelen

Wil je in het najaar niet zo ver weg maar toch nog even in je kajak zitten voordat de winter echt begint? Hieronder een opsomming van de mogelijkheden die wij in het programma hebben staan.  

  • Een weekendje in de Belgische Ardennen 2 dagen – vanaf 9 november;
  • Een weekendje in de Eifel bij Luxemburg 2 dagen – vanaf 28 september;
  • Een half dagje op het wildwaterbaantje in Hardenberg – 31 augustus, 14 september of 5 oktober;
  • Een dag op de wildwaterbaan in Hohenlimburg, Duitsland – 1 september of 6 oktober.

De maand van het WK slalomkajakken

September staat in het teken van het WK slalomkajakken dat dit jaar in het Spaanse La Seu d’Urgell gehouden wordt. Op het WK strijden niet alleen de beste slalomkajakkers voor het goud; het is voor veel landen ook het selectiemoment voor de Olympische Spelen dat in 2020 in Tokyo (Japan) gehouden wordt. Voor Nederland staan drie dames aan de start: Martina, Claudia en Lena. Het WK volgen kan via www.canoeicf.com. Hier is een livestream te zien en zijn de resultaten live te volgen. Wij wensen de dames heel veel succes!  

Rollen tot je er duizelig van bent

Heb je het kajakken helemaal te pakken en zou je graag het eskimoteren leren? We hebben deze winter weer een aantal cursussen gepland staan: in Alkmaar, Rotterdam, Herenveen en Oisterwijk. Je kunt je inschrijven voor een reeks lessen of per les. We raden aan om tijdig te reserveren. De eerste les start 17 november. Bekijk hier alle data en de prijzen.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden