Nieuwsbrief september 2017

Zonnige terugblik na de zomer

Terug in Nederland denken wij terug aan die geweldige kajakvakantie en zijn wij nog steeds aan het nagenieten. In deze nieuwsbrief tref je een impressie aan van de afgelopen zomer en een vooruitblik op de cursussen die in september en oktober op het programma staan.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Frankrijk wildwaterbanen

De zomer loopt ten einde. Voor Europagaai is het echter nog niet helemaal klaar met de zomercursussen. Voor wie nog graag een weekje weg wil is er de cursus op de wildwaterbaantjes in Frankrijk. 16 september start de driedaagse cursus in St. Pierre de Boeuf met daar gelijk aan gekoppeld 3 dagen in Sault Brenaz. Beide cursussen zijn los te boeken of  samen als 7 daagse cursus (met een rustdag). Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Zomer impressie Slovenië

Instructeur Wouter heeft deze zomer in Slovenië prachtig filmmateriaal gemaakt.
Zo te zien heeft iedereen zich goed vermaakt!

Najaarscursussen

We willen alvast vooruitblikken naar de najaarscursussen. Want voor wie er vroeg bij is, is er een vroegboekkorting.

Dit najaar kun je mee naar Slovenië. Van 8 t/m 14 oktober, van 15 t/m 21 oktober en van 22 t/m 27 oktober. Waar het in de zomer een drukte en gezelligheid op de rivier is, kun je in het najaar genieten van de rust en ruimte. Meer informatie en om te reserveren zie deze link.    

Eskimoteren

Zoals jullie van Europagaai gewend zijn, geven we ook deze winter weer de eskmoteercursus. In het heerlijk warme zwembad in Alkmaar, Rotterdam en Oisterwijk.
Ben je deze zomer helemaal enthousiast geworden van het kajakken en wil je ook graag dat trucje leren om je kajak weer rechtovereind te draaien? Schrijf je dan in voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 lessen. Meer informatie vind je hier.  

Slalom nieuws

Het EK slalom voor jongens en meiden van onder de 23 jaar vond dit jaar plaats in Hohenlimburg. De Nederlandse dames deden het tijdens de team wedstrijd fantastisch! Claudia, Lena en Maartje zetten een uitstekende tijd neer en eindigde op de 1e plaats. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie dames!

Europagaai instructrice Martina deed het eerste weekend van september mee aan de Slalom World Cup in Ivrea – Italië. Daar presteerde ze het ontzettend goed. In de semifinale behaalde ze met een snelle en foutloze run de 2e plaats. Glansrijk door naar de finale waar ze tegen negen wereldtoppers streed voor een plek op het podium. Drie kleine foutjes kosten haar uiteindelijk te veel tijd en zo eindigde ze op een prachtige negende plek!  

Risky Rivers

De eerste aflevering van het BNN programma Risky Rivers waar bekende Nederlanders een rivier afvaren in een raft of kano is net achter de rug. Als vooraanstaand wildwater expert in Nederland waren wij erg benieuwd naar de eerste aflevering. Begin dit jaar is Europagaai benaderd om mee te werken aan een aflevering in dit programma. Helaas kwamen onze ideeën betreft veiligheid en kwaliteit niet overeen met die van de programmamakers. Europagaai is dus niet betrokken geweest bij dit programma. Maar wat vonden wij van de eerste aflevering? Nepal heeft prachtige rivieren en een ontzettend vriendelijke bevolking. Wij vonden het dan ook beschamend om te zien hoe er met de raft guides en de bevolking werd om gegaan. Zoals echte raft guides, deden ook deze Nepaleese guides hun werk en hun uiterste best.

In de volgende aflevering gaan er twee BN’ers naar de rivier de Una in Bosnië. Europagaai is hier in 2004 geweest. Een prachtige rivier in een prachtig land. Wij hopen dat er in de volgende afleveringen iets meer respect voor de bevolking en de sport word getoond.   Kijk hier voor ons programma in Bosnië.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden