Nieuwsbrief oktober 2019

Martina gaat Olympisch, peddelen in de najaarszon en neusklem op in het zwembad

“Yes”, Martina Wegman gaat naar de Olympische spelen in Japan! Maar dat ook Europagaai de komende maanden nog actief is mag duidelijk zijn. Naast een kajakweekje in Slovenië staan ook de cursussen in de Eifel, Hohenlimburg en Hardenberg op het programma. Door het zachte weer blijft het water voorlopig nog relatief lekker warm. Na de drukte in de zomer zijn de rust en mooie herfstkleuren een verademing. Iets later in het najaar komen de eskimoteercursussen er alweer aan. Leren eskimoteren is niet alleen handig voor wie wat vaker in de kajak stapt; ook voor de trouwe peddelaars kan het een goede wintertraining zijn.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Martina naar Olympische spelen

Martina Wegman heeft zich geplaats voor de Olympische spelen in 2020! Lena en Martina wisten afgelopen weekend op het WK slalom kanoën een Olympisch ticket binnen te halen. Martina voldeed eerder al aan de eis van het NOC*NSF en nu samen met een plaats tussen de eerste 18 landen op het WK leverde dat haar het ticket op. Martina heeft als topsporter al vele prestaties geleverd. Voorheen met name in de disciplines freestyle en extreme kajakken, maar de laatste jaren ook in het slalomkajakken. Het afgelopen jaar is er via het Watersportverbond en het NOC*NSF een goede ondersteuning geweest en is Martina klaar voor deelname aan de Olympische spelen. Wij wensen haar heel veel succes en houden je via deze nieuwsbrief op de hoogte  

Ga je mee naar Slovenië?

20 t/m 25 oktober is de laatste cursusweek van dit jaar. De animo voor de Julische Alpen was verreweg het grootst. Daarom gaan we weer naar het prachtige Slovenië. Naast de fraaie herfstkleuren en witte bergtoppen kijken we ook erg uit naar de serene rust. Iets waar afgelopen zomer geen sprake van was. Verschillende instructeurs hebben al aangegeven mee te gaan. Dat het een gezellig weekje gaat worden staat al vast. Heb je tijd en zin om mee te gaan laat het ons dan snel weten.  

Het Europagaai programma 2020 online

De oplettende websitebezoekers hebben vast al gezien dat wij het programma voor 2020 online hebben gezet. Enkele aantal Europagaai instructeurs zijn echter nog bezig met het uitzoeken van nieuwe locaties. Het kan zijn dat daardoor het programma 2020 nog wijzigt. Over het algemeen blijven de cursussen waar al voldoende voor geboekt is wel ongewijzigd.  

Dag- of weekendcursus in de Eifel, Hohenlimburg of Hardenberg

Voor wie liever wat dichter bij huis wil blijven biedt Europagaai de dagcursussen in Hardenberg en Hohenlimburg aan. Heb je de voorkeur om een heel weekend met ons op stap te gaan dan kun je inschrijven voor de cursus Eifel in Luxemburg. Zodra bekend is voor hoeveel mensen wij dat weekend overnachting moeten regelen, sturen wij hen een voorstel.  

Neusklem op in het zwembad

Kom je ook in het warme zwembad eskimoteren? Wie deze techniek eenmaal beheerst zal versteld staan van het profijt dat dit geeft. Oefenen op de rivier wordt dan een koud kunstje en bij de wildere passages zit je een stuk relaxter in de boot. Hoeveel mensen bij Europagaai hebben leren rollen is niet meer te tellen. Ben jij de volgende? Wij staan te trappelen om het jou ook te leren.  

Kajakken in Peru

Onze instructrice Vera timmert weer behoorlijk aan de weg. Onlangs is zij naar Peru vertrokken. Uiteraard om daar te gaan kajakken. Na Nepal, Chili en haar projecten in de Balkan, is dit weer een nieuwe uitdaging. De kans dat de trip in de toekomst in het Europagaai programma komt te staan is niet ondenkbaar. Wij houden je dan ook graag op de hoogte, dus houd onze nieuwsbrieven in de gaten.  

Kanosport magazine

In het kanosportmagazine 3e editie 2019 staan weer verschillende leuke artikelen. Naast het leuke verhaal van Linde Lammers over haar cursus in Slovenië en een artikel geschreven door Querine, is er ook een interview met Martina. Heb jij ook een leuk verhaal voor in het magazine? Neem dan contact met ons op. Lees het verhaal van Linde ook op onze website via deze link.

Europagaai specials

De interesse in speciale trips en cursussen groeit. Europagaai wil deze ontwikkeling ondersteunen door instructeurs en ook oud-instructeurs in de gelegenheid te stellen innovatieve ideeën in te dienen. Als een idee aan de Europagaai kwaliteitseisen voldoet en ook binnen het programma past, kan het aan het bestaande programma worden toegevoegd. Dit wordt dan op de website zichtbaar en in onze nieuwsbrief aangekondigd.

Europagaai waardebon te besteden bij kano.nl

Wie dit jaar een weekcursus wildwaterkajakken bij Europagaai in 2020 boekt, ontvangt een waardebon van € 15,-. De waardebon is besteedbaar bij kano.nl van Arjan Bloem. Deze actie geldt ook voor inschrijvingen vanaf 5 lesuren eskimoteren.   De tegoedbon is één jaar geldig, kan niet voor geld worden omgewisseld en er is maximum 1 bon per persoon.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden