Nieuwsbrief oktober 2018

Peddelen in het najaar en met vakantie in de herfst?

Met de warmste zomer nog in gedachten, sluiten we het zomerseizoen af met de uitslag van onze fotowedstrijd en kijken we uit naar de wildwaterexpeditie in november in de Himalaya. Ook is er in deze nieuwsbrief weer aandacht voor een paar leuke wildwaterweekeinden en een najaarscursusweek in Slovenië. Verder vind je informatie over het nieuwe boek kajakverhalen en een artikel over het WK Slalom Kajakken. Ook lees je wanneer de cursussen eskimoteren in het zwembad plaatsvinden.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Uitslag fotowedstrijd 2018

En de winnaar is… de vrolijke groep kajakkers van wildwaterweek 28 juli tot 3 augustus – Slovenië. Gefeliciteerd!! Zij winnen een reüniemiddag, en mogen met het hele team een middag komen brandingkajakken bij ons strandpaviljoen in Camperduin.

We willen iedereen die heeft mee gedaan met de fotowedstrijd hartelijk bedanken voor de mooie, grappige en originele foto’s! Dank jullie wel!

Mee naar de Himalaya?

Een klein groepje deelnemers en instructeurs reizen in November naar Nepal om deel te nemen aan onze nieuwe Himalaya trekking en wildwater expeditie. Wil je ook meedoen aan dit onvergetelijke avontuur? Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Schrijf je snel in! Bekijk deze pagina voor meer informatie en om te reserveren.

Ardennen/Eifel in het najaar

Door de warme droge zomer is de waterstand in de rivieren van de Ardennen en Eifel ondanks de regen van de afgelopen tijd nog steeds erg laag. We reken er op dat het waterpeil binnenkort wat meer zal stijgen en hebben zodoende een paar extra weekenden in het programma gezet. Nu maar hopen dat het door kan gaan! De nachten zullen wel al wat kouder zijn en wie blijft slapen kan meedoen met het verblijf in een warm onderkomen.

Kijk hier voor meer informatie over het weekend 3 en 4 november en hier als je interesse uit gaat naar 18 en 19 november.

Baantje Hardenberg

Ook het wildwaterbaantje in Hardenberg is door de lage waterstand de hele zomer en het vroege najaar gesloten geweest. Onze geplande cursussen konden hierdoor niet doorgaan, maar op 10 november proberen we het toch nog een keer. Kijk hier voor meer informatie.

Herfstweek in Slovenië

Van 21 t/m 26 oktober kun je meedoen aan onze najaarscursus wildwater kajakken in Slovenië. We hebben alle appartementen met de groepskeuken en het eetverblijf gereserveerd. De nachten zullen al wat kouder zijn maar overdag rekenen we op een heerlijke najaarszon en aangename temperaturen. Wie zomers al eens heeft meegedaan met een cursus zal versteld staan van de kleurenpracht in het najaar en een totaal andere entourage ervaren.

Kajakverhalen

Kajakverhalen is een boek met 70 reisverhalen van 45 schrijvers over kanokamperen en kajakavonturen. In ‘Kajakverhalen’ beschrijven heel verschillende kajakkers ieder op eigen wijze hun tochten en belevenissen. Gezamenlijk geven de prachtige verhalen een mooi beeld van het buitenleven. Het boek is een inspiratiebron voor nieuwe tochten maar vooral ook gewoon heel leuk om te lezen voor iedereen die kampeert of weleens in een kano heeft gezeten. Het boek is samengesteld door Rein Hazewinkel en de opbrengst komt geheel ten goede aan Natuurmonumenten voor de Marker Wadden, het nieuwe natuurproject in het Markermeer.
Hier kun je het kajakboek bestellen.

Martina boatercross kampioen in Rio

Het WK Slalom kajakken in Rio de Janeiro zit erop. Voor Nederland kwam Martina uit in de klasse slalom K1 Dames en de Extreme Kayak Boatercross. In de boatercross werd Martina tweede, net achter de Braziliaanse Ana Satila. Brons was voor de Russische Polina Mukhgaleeva. Met dit resultaat werd Martina in het overall klassement van de World cups van dit jaar 1e! Een uitmuntende prestatie. Ook tijdens de kwalificaties van de slalom voer Martina een snelle tijd. Helaas voer ze een poortje iets te scherp aan en werd deze door de jury beoordeeld als gemist. Ze kreeg vijftig straf seconden en haalde de volgende ronde niet.

Zwembad eskimoteren

De cursussen eskimoteren zijn deze winter in november, december en in januari. Daarna is er namelijk een feestelijke trouwerij in Nieuw-Zeeland en worden er in de maanden februari en maart geen cursussen eskimoteren in het zwembad verzorgd. Kijk hier eens op de kalender wanneer er een cursus bij jou in de buurt is. In verband met het reserveren van het zwembad is het erg fijn als er op tijd wordt ingeschreven.

Programma 2019 on line

Het Europagaai kajakprogramma staat wat eerder online dan normaal gesproken gepland is. Het ruime aanbod aan cursussen is weer zeer divers. Wie tijdig inschrijft bepaald mede de voorkeur van een locatie. Zijn er op een datum cursussen op meerdere locaties dan gaat bij te weinig inschrijvingen de cursuslocatie waar het meest voor is ingeschreven door. Dit geldt met name voor buiten het seizoen. In de zomer gaan over het algemeen gesproken alle cursussen door.

Brandingkajakken

Afgelopen week is de subsidie voor het nieuwe Europagaai sportpaviljoen door de Provincie Noord-Holland vastgesteld en goed gekeurd. De nieuwe locatie blijft het hele jaar op het strand staan en hoeft dus niet meer te worden afgebroken. Brandingkajakkers met eigen materiaal kunnen dan ook op eigen verantwoording het hele jaar door in Camperduin Noord peddelen. Voor deelname aan kajakcursussen zijn wij echter van 1 november t/m 31 maart gesloten.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden