Nieuwsbrief oktober 2017

Het najaar en de herfstvakantie?

Terwijl de natuur met schitterende herfstkleuren wordt bedekt en het najaarszonnetje voor aangename temperaturen zorgt, bereiden wij ons voor op een sportief najaar. In deze nieuwsbrief is er ook aandacht voor de zwembadcursussen die in november van start gaan en nog veel meer nieuws, o.a. over het WK slalom en het WK extreme kajakken.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

20% korting bij jou derde boeking!

Wist je dat er bij de derde boeking voor een weekje wildwaterkajakken bij Europagaai 20% korting op de cursusprijs van toepassing is? Het gaat dan wel om de derde boeking van eenzelfde persoon. Kom je met de hele familie dan geldt daarvoor ook nog eens vanaf de derde inschrijving 10% korting voor alle minderjarige deelnemers.

Wat biedt Slovenië in de herfst?

Dat de eerste twee kajakweken van het najaar in Slovenië doorgaan staat al vast. Over het algemeen zien we dat het weer en de temperaturen overdag meestal nog prima zijn. De nachten zijn echter vaak al aan de frisse kant. Daarom hebben we er voor gekozen om de cursus aan te bieden met de optie overnachting in appartementen. Heb je goede kampeerspullen dan is kamperen ook nog steeds mogelijk. De appartementen liggen namelijk op dezelfde camping als waar gekampeerd wordt.

In het najaar is het ook minder druk op de rivier dan zomers. Dikwijls hebben we het rijk alleen. De waterstand op de rivier is in het najaar nog voldoende en vaak zelfs nog beter dan in de zomer. De schilderachtige herfstkleuren gecombineerd met de altijd groen blijvende dennenbomen geven een fraai beeld op de bergtoppen die soms al bedekt zijn met sneeuw.  

Ardennen/Eifel in het najaar

Wie in het najaar wat dichter bij huis wil kajakken kan met Europagaai in het najaar naar de Ardennen/Eifel.

Voor het weekend van 30 september en 1 oktober staat de locatie al vast. We zijn dan te gast in de herberg van onze collega’s van Brandsport en varen op de Ourthe.

Het weekend van 3 t/m 5 november kun je kiezen tussen een twee- of driedaagse cursus. Dit is tevens de laatste cursus op wildwater van dit jaar en een leuke afsluiting van je kajakseizoen. Waar we dan precies gaan varen hangt af van de waterstand. Dit krijg je een- tot tweeweken van te voren te horen. Uiteraard is er een mogelijkheid om in een verwarmde ruimte te overnachten, maar wie dat wil kan ook kamperen.     

Het programma 2018 staat online

Wie onze website onlangs heeft bezocht zal gezien hebben dat het wildwaterprogramma 2018 al online staat. Naast bekende locaties waar we jaarlijks naar toe gaan staan er ook een paar specials en minder frequent bezochte locaties op de kalender. Sommige van deze locaties lopen synchroon zodat we tijdig kunnen zien waar de meeste animo voor is. Aan de hand van hoeveel interesse er is, worden de locaties bepaald.

Wil jij mede bepalen waar we in 2018 naar toe gaan? Schrijf dan tijdig in. Boek je dit jaar dan geldt ook nog eens de lagere prijs van dit jaar.  

Eskimoteren of freestyle in het zwembad

De winter lijkt nog ver weg. Toch willen we onze cursussen eskimoteren en freesylekajakken onder je aandacht brengen. Dat het beheersen van deze techniek erg zinvol kan zijn zal voor iedereen die wel eens tijdens het kajakken een onvrijwillige zwempartij heeft meegemaakt duidelijk zijn.

Wie het trucje al min of meer onder de knie heeft kan zich verdiepen in andere manieren van eskimoteren of zich toeleggen op het freestylekajakken. November gaan we van start. Schrijf s.v.p. tijdig in.  

WK slalom & Sickline

Met een vuurwerkspektakel werd het WK Slalom kajakken in Pau – Frankrijk geopend. Het Nederlands Slalom kajak team is er klaar voor. Op woensdag zijn de voorrondes voor zowel de dames als de heren. Ook Martina neemt deel aan het WK. Via het youtube kanaal van de ICF zijn de wedstrijden live te volgen.

Een week later neemt Martina deel aan nog een WK, de Adidas Sickline World Championships. Dit is geen officieel WK, maar de beste wildwaterkajakkers vanuit alle hoeken van de wereld komen naar deze wedstrijd dus word het door de organisatoren het WK extreme kajakken genoemd. Wie zet er in Otz – Oostenrijk de snelste tijd neer? De finale van deze wedstrijd is live via internet te zien.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden