Nieuwsbrief oktober 2015

Voor de winter nog even genieten van een weekje kajakken

Het Zomerseizoen zit er op. Wij hebben ons goed vermaakt in Slovenië, Italië, Spanje, de Franse Alpen en de Franse Pyreneeën. We kunnen terug kijken op een prachtige zomer! Wil je voor de winter nog even genieten van een weekje kajakken, dan kun je eind oktober met Europagaai mee naar Slovenië. In november gaan de cursussen eskimoteren weer van start.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor: overnachten bij instructeur Remko in Duitsland, de uitslag van de fotowedstrijd, een rectificatie van de laatste Nepal nieuwsbrief en nog veel meer.

Let ook op de Dutch Coast Race op 3 en 4 oktober!  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

En de winnaar is…

De winnaars van de foto wedstrijd 2015 zijn de kajakkers van Slovenië week 4#! De selfie van instructrice Vera samen met jarige Lars en kajakkers Marco, Tom en Kurt, kreeg de meeste likes op de Europagaai facebook pagina. De winnaars hebben een middag brandingkajakken in Hargen aan Zee gewonnen. Bedankt voor alle inzendingen!

Kajakken voor Nepal

Op 3 oktober houden we een inzamelactie voor Nepal op het strand van Hargen aan Zee. Je komt toch ook?

Bijna een half jaar geleden verwoestte een hevige aardbeving grote delen van Nepal. Europagaai gaat naar Nepal om te kajakken en te helpen bij de wederopbouw van een school. Van 10:00 tot 16:00 uur kun je peddelen, vliegeren, disc-golven en nog veel meer. Als Jitte er is en met de juiste wind kun je misschien ook nog een duo-sprong met de parapent maken. De deelname aan deze dag is kosteloos maar we verwachten wel dat je een reële bijdrage voor Nepal doet. 

Materialen kunnen ter plekke gehuurd worden en deze inkomsten doneert Europagaai ook aan Nepal. Meer informatie lees je hier en graag horen we of je er bij bent.  

Rectificatie: In de laatste nieuwsbrief over Nepal is per ongeluk een bijlage meegestuurd. Uit de reacties werd duidelijk dat iedereen begreep dat dit niet de bedoeling was. Daarom hebben we geen aparte rectificatie gestuurd maar melden wij het bij deze.

De najaarszon in Slovenië

Eind oktober kun je met Europagaai mee naar Slovenië. Peddelen tussen prachtige herfstkleuren en genieten van de zon. Jij gaat toch ook mee? Zowel op de kant als op het water is het in het najaar heerlijk rustig en een aanblik van een hert langs de waterkant is geen uitzondering. Naast kamperen kun je in de herfstvakantie ook reserveren voor een blokhutje of appartement. De nachten kunnen al fris zijn, maar overdag is het over het algemeen nog aangenaam warm. Voor meer informatie over de cursus in Slovenië klik hier.

Zwembad Rotterdam gerenoveerd

Het 78 jaar oude van Maanenbad – of zoals het officieel heet: Sportfondsenbad- is geheel gerenoveerd. We kunnen in het nieuwe jaar dus fris van start met de eskimoteercursus. De eskimoteercursus in Rotterdam start in januari 2016. De eskimoteercursus in de Hoornse Vaart in Alkmaar begint in november dit jaar. Voor meer informatie klik hier.

WK Slalomkajakken

Tijdens de Wereld Kampioenschappen kanoslalom in Londen hebben alle Nederlandse deelnemers naast een olympisch ticket gegrepen. De kanovaarders hadden de finale moeten bereiken en bij de eerste tien moeten eindigen om volgend jaar naar het Braziliaanse Rio de Janeiro te mogen. Ondanks dat Martina deze criteria niet heeft gehaald was ze tevreden met haar run. Begin volgend jaar kunnen de Nederlanders zich tijdens het EK nog kwalificeren voor de Olympische spelen.

Ferienhof Rosslë

Ben je opzoek naar een vakantieappartementje in het zuiden van Duitsland, dan kun je op bezoek gaan bij Europagaai instructeur Remko. In Kleines Wiesental vlak bij de Zwitserse grens heeft hij samen met zijn vrouw een boerderij gekocht. Een grote schuur hebben ze omgebouwd tot een gezellig vakantieappartementje.

Niet ver van de boerderij ligt een wildwaterbaantje waar je kunt peddelen. Waarschijnlijk wordt deze in 2016 in het Europagaaiprogramma opgenomen. Hou de website dus in de gaten of maak zelf een afspraak met Remko. Bekijk de website www.ferienhof-kleines-wiesental.de voor meer informatie.

Europagaai T-shirt

Heb je deze zomer geen kans gehad om een Europagaai shirt te bemachtigen, niet getreurd. We hebben er nog enkele op voorraad. Zowel een shirt als een singlet kost € 12,50 + verzendkosten. Wil je graag een shirt of een singlet, stuur dan een mailtje met je naam, adres en maat. Dan sturen wij hem op.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden