Nieuwsbrief november 2019

Kajakken in de winter

De winter komt er aan. Europagaai is net terug van de najaarscursus in Slovenië en begin november staat er nog een kajakweekendje in de Ardennen op het programma. Daarna duiken we weer het warme zwembad in. Europagaai biedt dus nog voldoende kajakactiviteiten zodat je in de wintermaanden je zelf niet hoeft te vervelen. Kijk op onze website en ervaar een sportief wintergevoel.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Ardennenweekend

2 en 3 november Deze kajakcursus is in de Ardennen van Luxemburg of België met als laag water alternatief het Ruhrgebied in Duitsland. De cursus is voor jong en oud en heeft alle ingrediënten voor een geslaagd weekend “sportief er even tussenuit”. Bij deze cursus kun je ook aangeven of je inclusief het verblijf en de verzorging wil boeken. Dit is vrijblijvend want je kunt dit uiteraard ook zelf regelen. Waar we precies gaan peddelen hangt af van de waterstand. Dit word uiterlijk een week voor aanvang van de cursus bekendgemaakt.

Wildwaterbaantjes

24 t/m 29 februari – schrijf s.v.p. tijdig in! Isle de la Serre; een klein dorpje in een mooie omgeving. Net buiten het dorpje ligt de wildwaterbaan, geschikt voor elk niveau. Voorbij Lyon ligt wildwaterbaan St. Pierre de Boeuf met alle facetten voor een wildwater spektakel. Deze cursus varen we 2 dagen op het baantje Isle de la Serre in Sault-Brenaz en 2 dagen op het baantje in Saint Pierre de Boeuf. Voor wie er tijdig boekt kan Europagaai het verblijf in een groepshuis bij de wildwaterbaantjes gaan regelen. Het eten kan daar dan gezamenlijk met de instructeurs geregeld worden.  

Cursus cadeau!

Feestelijke tip! Met de feestdagen in het vooruitzicht kan het een leuk idee zijn om iemand te verassen met een bijzonder en leuk cadeau. Bestel via het contactformulier de kadopagaai en bepaal zelf de waardedie daarop moet staan (het minimumbedrag is € 50,-). Wij sturen de cadeaubon inclusief een gratis Europagaai kajakspelletje naar je toe.  

Martina-in-Tokyo

Met dank aan de gulle gevers Martina waardeert de steun die zij heeft gekregen enorm en is helemaal onder de indruk van alle hulp en gulle donaties. Door de succesvolle campagne kan zij hier de komende weken hard trainen en mee doen aan het testevenement. Martina is daar enorm blij mee. Ook is er goed nieuws vanuit de bond en het NOC*NSF: Martina ktijgt in 2020 extra support. Tevens is voor haar de A-status aangevraagd en is de kans zo goed als zeker dat zij deze alsnog krijgt. Allemaal erg positief dus! Martina is in ieder geval super blij dat zij dankzij de vele suport de training en het testevenement van dit jaar niet hoeft te missen. Namens Marina nogmaals enorm bedankt en zoals ze zelf zegt: “zonder jullie support zat ik nog op het Noord-Hollands kanaal in de gure koude wind op vlakwater te trainen 

en nu kan ik me optimaal voorbereiden!”.  

Rollebollerollol

Ben jij chloorbestendig? Links- of rechtsom, voor- of achterwaarts, boerenrol of alleen met je handen; bij Europagaai kun je het allemaal piekfijn leren. Vaak is er 1 op 1 begeleiding of les in heel kleine groepjes. In november gaan we van start in de Hoornsevaart in Alkmaar. Het zwemad ligt tegenover het NS station Alkmaar Noord. Je komt toch ook gezellig bij ons trainen? Tot ziens dan, in het zwembad!  

Wie vroeg boekt bepaald

Snelle inschrijversvoordeel Wie de agenda van onze website heeft bestudeerd, ziet dat er op eenzelfde datum soms meerdere cursuslocaties staan aangeboden. Als daarvan maar een cursus kan doorgaan, dan is dat de cursus op de locatie met de meeste inschrijvingen. Wie op tijd inschrijft kan in feite dus mede de cursuslocatie bepalen als er een keuze moet worden gemaakt.  

Terugblik najaarsweek

20 t/m 25 oktober Met een groepje van 12 personen en een goede waterstand was het heerlijk genieten op het wilde water van de Soca en Koritnica. Anders dan afgelopen zomer was het hier nu heerlijk rustig en er waren prachtige herfstkleuren. De Julische Alpen zijn in het voor- en najaar een echte aanrader voor kajakkers met enige ervaring en ook gevorderden vinden hier alles wat hun hartje begeert.   Een van de deelnemers,Anse vond deze cursusweek een intense kennismaking met de sport en rivier de Soca en zij zegt: tijdens deze week heb ik ontzettend veel bijgeleerd. Als beginner werd ik goed begeleid door ervaren en getalenteerde instructeurs. Ik kijk al uit naar de volgende cursus! Ook Steven had weer een prachtweek en hij vertelt: deze keer was de groep zelfs zo groot dat er in twee ploegen gevaren is. Door de regen van de afgelopen dagen was er voldoende water en deze week scheen zelfs de zon. Lekker veel geoefend en gespeeld met voldoende uitdaging voor iedereen en zoals altijd prachtig gevaren op de mooiste rivier die ik ken. Het gezamenlijk koken en het kampvuur maken ook de middagen/avonden erg gezellig. Tot volgend jaar.  

Najaar instructeurstraining

EHBO en reddingen Voor de geldigheid van het Oranje Kruis EHBO diploma en het Kayaklevel instructeursdiploma, worden de instructeurs van Europagaai regelmatig bijgeschoold. Onze instructeur Hans (tevens Oranje Kruis docent) staat altijd voor ons klaar om die bijscholingen te verzorgen. We willen Hans daarom in deze nieuwsbrief extra in het zonnetje zetten. Heel veel dank Hans, namens Europagaai en alle instructeurs!

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden