Nieuwsbrief november 2017

Heerlijk zacht najaar

De herfst is nu echt begonnen. Gelukkig kunnen we genieten van een zacht najaar. Heerlijk dus om er nog even op uit te gaan. Met de feestdagen in het vooruitzicht is een Europagaai cadeaubon misschien ook voor jou een leuk idee.

In deze nieuwsbrief lees je alles over de cursussen die dit najaar nog op het programma staan, een terugblik op het Adidas Sickline Extreme Kayak World Championship en … het programma 2018 staat online.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Cursus eskimoteren binnenkort van start!

Wil jij ook leren eskimoteren? Wacht dan niet te lang met reserveren. De cursus in Oisterwijk start 12 november al!

De eskimoteercursus in Alkmaar begint 18 november en in januari start de eskimoteercursus in Rotterdam. In zes lessen (welke ook los geboekt kunnen worden) leren we je het trucje om na het omslaan weer recht op te rollen. Draai je heupen maar vast los want die zal je nodig hebben.

Er op uit in het najaar

Wil je er nog een weekendje op uit voordat de winter echt gaat beginnen? Dat kan! Het weekend van 2 en 3 november gaan we naar België om daar in de Ardennen op wildwater tussen de herfstkleuren te kajakken. 18 november staat er een kajakdag in Hardenberg (NL) op de planning en 19 november gaan we naar Hohenlimburg (D). Hardenberg en Hohenlimburg zijn ideaal te combineren. Eerst weer even rustig in peddelen in Hardenberg en daarna naar Hohenlimburg waar het water wat harder stroomt en tal van leuke speelgolfjes te vinden zijn.  

ROC Leiden in Slovenië

Een leuke kajak reisverslag van het ROC in Leiden staat op de impressie pagina van de Europagaai website en kun je hier lezen. Het verhaal werd gepubliceerd in het kanosport magazine wat uitgegeven wordt door het watersport verbond.

“Wij, de buitensportklas van het ROC Leiden, gingen onder leiding van Dennis Arens 10 dagen lang naar Slovenië. Onder leiding van vier instructeurs leerden we hier kajak varen, met name wildwaterkajakken, maar er werd ook aandacht gegeven aan andere disciplines. Hierbij een verslag van de tocht door Femke Larooij en Linda Koppers.”

Zomers kajakverhaal

En er is nog een leuk reisverslag! Ook deze is te lezen op de impressie pagina van de Europagaai website. Dit verhaal werd eveneens gepubliceerd in het kanosport magazine wat uitgegeven wordt door het watersport verbond.

“Toen wij drie jaar geleden tijdens een van onze trektochten op een Zweedse rivier een korte stroomversnelling tegenkwamen, waren mijn dochters Ingrid en Annika om. Een stroomversnelling was volgens hen veel leuker dan het saaie water, waar Gert en ik al jaren zo van houden.”

Kajakken en canyoningen

Karen en Jeroen maakten dit leuke filmpje van hun kajakvakantie in Slovenië afgelopen zomer. Niet alleen het kajakken komt aanbod, er zijn een paar mooie canyoning beelden te zien.
Bedankt Karen en Jeroen voor het insturen van dit filmpje!  

Adidas Sickline WK

Gedurende het eerste weekend van oktober vond het Adidas Sickline Extreme Kayak World Championship voor de 10e keer plaats. Kajakkers van over de hele wereld kwamen naar het Oostenrijkse plaatsje Oetz om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Voor Nederland startten Europagaai instructrice Martina Wegman in de dames klasse die dit jaar bestond uit 22 dames. Martina wist de kwalificatie ronde met gemak door te komen en behaalde in de finale de 2e plaats. 3e werd Jennifer Chrimes (GB) en goud was voor Nouria Newman (F). Foto’s en een filmpje van Martina haar run zijn te zien op haar Instagram pagina.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden