Nieuwsbrief mei 2019

Kajakken in mei maakt iedereen blij

Deze nieuwsbrief staat in het teken van de zomer! Waar gaan we heen, welke nieuwe instructeurs kun je tegenkomen en hoe ga je goed voorbereid op reis. De meeste cursussen in het voorjaar zijn al (bijna) volgeboekt. Wil je nog mee…..? Wacht dan niet te lang. Hier kun je inschrijven!

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Op vakantie in Frankrijk

Franse Pyreneeën

We verblijven op een fijne kleine camping aan het water. Vlakbij het pittoreske plaatsje Sauveterre de Béarn. Een landelijk gebied wat zeer rustgevend aanvoelt maar beslist ook gezellig is. Het water in de rivier is relatief warm en mooie passages worden opgevolgd door rustige stukken. Heerlijk om even om je heen te kijken of met je medekajakkers te kletsen of te dollen. Onderweg komen we mooie lunchplekjes tegen waar we onze broodjes met Brie en la vache qui rit kunnen opeten en heerlijk van de zon kunnen genieten. Nog even aan een touw zwaaien en de rivier in plonsen. Na het varen kunnen we nog even het dorpje in: winkeltjes kijken of heerlijk op een terrasje nagenieten met een ijsje of een drankje. De camping ligt niet zo heel ver van de kust. Een heerlijke stranddag aan je vakantie vastplakken is dan ook zeker een optie. In de Franse Pyreneeën kun je echt tot rust komen en tegelijkertijd sportief bezig zijn. Meer informatie over deze cursus en locatie vind je via deze.  

Op vakantie in Frankrijk

Franse Alpen

De Durance heeft veel mooie wildwater passages. De passages zijn over het algemeen niet moeilijk, maar door de golven en walsjes toch uitdagend en vooral spectaculair. Eén van de spectaculairste en tevens één van de beroemdste passages van Europa, kom je tegen op de Durance. In het Frans noemen ze deze passage de Rabioux. In het Nederlands zeggen wij ‘Het Gat van de Durance’. Het Gat is een grote golf die over de hele breedte van de rivier ligt. Als je goed stuurt, kan je er langs varen, maar het spectaculairste is om er dwars doorheen te varen. Op de kant staat het vaak vol met toeschouwers die de rafters en kajakkers staan toe te juichen. We verblijven vlak bij het plaatsje Guillestre; een klein historisch Frans stadje met kleine straatjes, leuke barretjes en knusse restaurantjes. In de zomer wordt er veel georganiseerd, zoals evenementen, concerten en markten. In de Franse Alpen zal je je niet snel vervelen, alhoewel lekker luieren op de camping er ook heerlijk kan! Hier vindt je meer informatie over deze cursus.  

Op vakantie naar Slovenië

Julische Alpen

Deze zomer zijn we weer behoorlijk wat weekjes in het prachtige Slovenië te vinden. De campingbaas van de camping waar we verblijven heeft deze winter twee appartementen bijgebouwd en ook alles gereedgemaakt voor onze komst. De grootste verandering is, dat je nu via het internet een kampeerplaats of appartementje kunt reserveren. Heb je geen reservering dan kun je de auto op de nieuwe parkeerplaats aan de weg neerzetten en via de intercom melden dat je voor Europagaai komt. Met een code die je dan krijgt gaat de toegangspoort naar de camping open. Kijk voor ons aanbod in Slovenië op deze pagina.  

Op vakantie naar Italië

Isarco Bolzano

Momenteel is de cursus bij de Isarco vol! We hopen de inschrijvingen binnenkort weer open te kunnen zetten door het aantrekken van een extra instructeur. Houd de website in de gaten. Je kunt ook op de hoogte worden gehouden over deze cursus. Stuur dan even een berichtje en wij mailen zodra er weer plek beschikbaar is.  

Vaarlicentie Slovenië

Prijsverhoging van de baan

Een paar maanden geleden heeft de Sloveense overheid het idee gehad om de vaarlicentie voor het kajakken op de Soca te verhogen naar € 60,00 per week. Gelukkig kunnen we iedereen gerust stellen, want voor dit seizoen is de verhoging afgeblazen en kun je de licentie nog steeds voor de oude prijs krijgen: € 16,00 per persoon per week.  

Martina en Mike getrouwd

In februari zijn Martina en Mike in Nieuw-Zeeland getrouwd. Dit was voor sommige een reden om het geweldig mooie eiland te bezoeken. De bruiloft was overweldigend. Familie en vrienden van alle uithoeken van de wereld kwamen opdraven. Ook de media in Nieuw-Zeeland had aandacht voor dit huwelijk. Dit leuke artikel in het bekende Nieuw-Zeelands magazine “Womans Weekly” willen we dan ook graag met je delen.  

 Nieuwe gezichten

Ben je benieuwd wie je deze zomer bij Europagaai tegen kunt komen? Bekijk dan snel deze pagina. Hier stellen we iedereen aan je voor. Dit jaar hebben we er een nieuwe hulpinstructeur bij: Thomas. gedreven, energiek en klaar om het water op te gaan.  

Martina Slalom Selecties

In april vond de kanoslalom selectie plaats op een wildwaterbaan in het Duitse Markkleeberg. Nederlandse dames en mannen reisde af naar Duitsland om te strijden voor een plekje in de selectie. Bij de dames was er plek voor drie vaarders. Martina Wegman, Claudia Leenders en Lena Teunissen sleepte alle drie een plek in het team binnen. Deze dames zullen dit jaar deelnemen aan World cups, het WK en wie weet een plek binnenslepen voor de Olympische Spelen in Tokyo! Wil je Martina haar avonturen volgen? Dit kan via haar Instagram.  

Goed voorbereid op reis!

Dit onderwerp komt regelmatig terug zodra de zomer weer voor de deur staat. Niet alleen de ANWB en grote reisorganisaties schenken hier aandacht aan, ook Europagaai wil graag dat niemand voor onverwachte narigheid komt te staan. Een goede reisverzekering is een must, maar ook een annuleringsverzekering is volgens ons echt noodzakelijk. Terugbetaling bij annulering is vaak alleen via een annuleringsverzekering mogelijk. We willen benadrukken dat annuleringskosten niet op Europagaai verhaald kan worden.   Hier volgen enekele tips voor een goed voorbereide reis:

  • Is je paspoort nog geldig?
  • Heb je een reisverzekering?
  • Heb je een annuleringsverzekering?
  • Heb je een groen kaart bij je autoverzekering?
  • Heb je een Europees pasje van je ziektekostenverzekering?
  • Heb je een autohulpverzekering voor in het buitenland?.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden