Nieuwsbrief mei 2018

Vanaf mei zijn kajakkers blij

Terwijl deze nieuwsbrief 1 mei online staat is Europagaai met een groep van ruim 30 kajakkers op de Tarn en de Allier in Frankrijk aan het peddelen. Ook vaart er een instructeur deze eerste mei week met een klein groepje op de Soca en Bohinjska in Slovenië. De 2e week van mei zijn we op de Gail in Oostenrijk te vinden. Ja… de meivakantie valt vroeg dit jaar. Maar wie vindt een vroege start nou erg? Wij niet!

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor: de officiële opening van het nieuwe Europagaai sportpaviljoen in Camperduin Noord, een terugblik op het EHBO veiligheidsweekend, een extra weekje in Bosnië op de Una en nog veel meer nieuws. Veel leesplezier en we ontmoeten je graag langs de waterkant.  

Vooraankondiging
Zin om in februari/maart 2019 een weekje in Nieuw-Zeeland te peddelen? Houd dan de nieuwsbrief juni in de gaten!

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Terugblik EHBO veiligheidsweekend

Het Europagaai Paasweekend in de Ardennen stond in het teken van een bijscholing EHBO met veiligheidstraining voor de instructeurs. Paul en Willem hebben zich over de deelnemersgroep ontfermd terwijl Jaivi en Hans met de instructeurs op pad zijn gegaan. De waterstand was redelijk en naast de Ambléve hebben we ook op de Our en de Roer in Monchau kunnen varen.

Terwijl er in het kader van de EHBO en veiligheidstraining onderweg natuurlijk van alles gebeurde, kon iedereen ook van de heerlijke rust en het natuurschoon genieten. Het weer zat gelukkig mee. Op de heenweg belanden we weliswaar nog in een fikse sneeuwbui, maar verder hebben we eigenlijk alleen de zon gezien. Wil je met de vereniging of een groepje kajakkers een dergelijk weekend door Europagaai laten organiseren? Kijk dan op deze pagina.

Extra week Bosnië

Het idee voor een driedaagse kajaktrip naar Bosnië is met een week uitgebreid. De mogelijke data zijn nu 1 t/m 4 juli en 12 t/m 15 augustus. Deze exclusieve reis is goed te combineren met een weekje Julische Alpen in Slovenië en geschikt voor niveau III, IV en V. Je moet wel redelijk goed kunnen eskimoteren. Heb jij zin in wat nieuws? Geef je dan snel op voor deze unieke trip op de Una!  

Opening sportpaviljoen Camperduin Noord

Na de laatste strandsuppletie is het Europagaai sportpaviljoen weer klaar voor het komende seizoen. Na een lange struggeling van ruim drie jaar is er eindelijk een vaste plek waar we definitief en het hele jaar mogen blijven staan. Hoewel de investeringen in het door de provincie Noord-Holland gesubsidieerde project zijn afgerond, wordt het robuuste uiterlijk van het paviljoen de komende jaren nog verfraaid.  

Op 12 mei is de officiële opening van het Europagaai sportpaviljoen

Samen met onze collega’s van DJUS wordt het Europagaai sportpaviljoen op het strand Camperduin Noord en het paviljoen van DJUS aan de lagune in Camperduin voor brandingkajakken, surfen en andere activiteiten gedeeld. Op 12 mei is de officiële opening. Tussen 14:00 en 17:00 uur is iedereen is van harte welkom. Je kunt kajakken, surfen en suppen. Laat het even weten als je komt. Dat kan per e-mail of dit contactformulier.

Het forum van Europagaai

Onlangs zijn alle oude berichten van het forum gehaald. Er is weer volop ruimte beschikbaar voor carpoolen, kajakverkoop of kajak daten!

Wildwater expeditie Nepal

Heb je zin om in November met Europagaai mee te doen aan een wildwater expeditie in Nepal? Deze onvergetelijke ervaring mag je niet missen. Schrijf s.v.p. tijdig in of laat het ons weten als je overweegt om aan deze special deel te nemen. Kijk voor meer informatie op:

Plannen maken voor de zomer?

Quérine schreef dit leuke artikel voor in het Kanosport magazine. Buitensport en de Franse Alpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Alpen met de hoge bergtoppen vormen de ideale plek voor de buitensporter. Dat de Franse Alpen aan populariteit winnen onder wildwaterkajakkers is niet voor niets. De vele rivieren in het gebied zijn zeer divers en op elk niveau valt er meer dan genoeg te ontdekken. Lees meer

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden