Nieuwsbrief mei 2017

Voorjaarsnieuws

We zijn net terug uit Slovenië waar het een week was van extremen. De Europagaai voorjaarsweek begon met volop zon en laag water. Na een fikse regenbui steeg het naar extreem hoogwater en dat slechts in een paar dagen. Gelukkig eindigde de week weer met zon. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over. Ook is er een filmpje van de Europagaai instructeurs op de Boka en Soca met hoogwater. Verder enkele andere nieuwtjes uit Slovenië en informatie over de brandingkajak clubavonden.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Europagaai voorjaarsweek

Moeder natuur doet wat ze wil. Dit was tijdens de voorjaarsweek in Slovenië goed te merken. Waar het water aan het begin van de week nog extreem laag was, was dit aan het eind van de week extreem hoog. Met een aangepast programma hebben we er toch een mooie week van kunnen maken. 2 juli start de eerste zomer week in Slovenië.

Meer informatie hierover vindt je via deze link. Heb je interesse in een kajakvakantie is de Franse Pyreneeën kijk dan op deze pagina en voor informatie over onze kajakcursussen in de Franse Alpen kun je hier terecht. Het volledige programma staat in deze kalender.

De instructeurs zijn er klaar voor

Elk jaar organiseert Europagaai meerdere cursussen en bijscholingen voor de Europagaai vissers en instructeurs. Zo zijn ze optimaal voorbereid voor het aankomende kajakseizoen. Een van de bijscholingen was tijdens het Paasweekend op de wildwaterbaan in Sault Brenaz. Op en rond de baan werd flink geoefend op techniek en vaardigheden. De instructeurs zijn klaar voor de zomer!  

Peddelen op de Boka!

Het riviertje de Boka dat vanaf de beroemde Boka waterval in Slovenië naar de Soca stroomt heeft zelden water. Tijdens de voorjaarsweek stond het water echter zo hoog dat het riviertje genoeg water had om te varen. Uiteraard konden Europagaai instructeurs Vera, Jaivi Jasper en Sjoerd deze kans niet aan zich voorbij laten gaan.  

Nieuw in Slovenië

Al een aantal jaar hebben we op de camping in Slovenië een mooi ruim kampeerveld met eigen toiletvoorziening dat speciaal voor Europagaai is aangelegd. Deze winter hebben de campingeigenaar en zijn vader op het veld een ruim gebouw neergezet. Hier kunnen we met zijn allen in koken en vertoeven. Op de zolder staat het Europagaai materiaal. Voor het uitdelen van spullen hoeven we dus niet meer naar beneden. De uitbreiding met deze faciliteiten maakt een kajakvakantie in Slovenië vast en zeker nog meer geliefd voor kajakkers die enige luxe kunnen waarderen.  

Clubavonden brandingkajakken

Aan het strandpaviljoen dat met ondersteuning van de Provincie Noord-Holland wordt neer gezet wordt hard gewerkt. Ondanks dat het nog even duurt voordat deze klaar is, zijn de clubavonden al wel begonnen. We verzamelen om 19:00 uur op de kleine parkeerplaats langs de dijk van Camperduin. Houd het forum in de gaten om te zien of er branding staat en of de clubavond doorgaat.  

Camp Soca is opzoek naar een kok

De campingbaas in Slovenië (Bostjan) is naarstig opzoek naar iemand die deze zomer op zijn camping wil komen werken. Je moet enige ervaring hebben met koken zodat je in het restaurant aan het werk kunt en hij zal diverse klusjes hebben met betrekking tot de camping. Kost en inwoning is geregeld en het loon is bespreekbaar. Heb je interesse, neem dan contact op met Bostjan via +386-0-53889318 of [email protected]  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden