Nieuwsbrief maart 2019

Voorjaarskriebels

Bij ons beginnen de voorjaarskriebels al te komen, zeker nu het zo vroeg in het jaar al zulk prachtig weer is. Dit voorjaar zijn we te vinden op een aantal leuke wildwaterbaantjes. In deze nieuwsbrief een korte omschrijving van de baantjes waar we heen gaan. Verder is te lezen hoe de eerste Europagaai kajakcursus in Nieuw Zeeland was en is er weer een tweedehands kanomarkt bij Kano Centrum Arjan Bloem.    

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Het voorjaar van de wildwaterbaantjes

Wildwaterbaantjes zijn ideaal om je techniek te verbeteren of jezelf weer even heerlijk los te peddelen na de winter. Dit voorjaar zijn we te vinden op drie wildwaterbaantjes.  

1. Duitsland – Hohenlimburg

Op 14 april en 26 mei zijn we te vinden in Hohenlimburg. Dit baantje is ongeveer 250 meter lang en stroomt aan de voet van het gezellige plaatsje Hohenlimburg. Het baantje heeft leuke golfjes, een speelwals en diverse keerwaters. Het is ideaal om het rechtuit varen en het traverseren onder de knie te krijgen. Kajakkers met enige ervaring kunnen zichzelf flink uitdagen door het varen van een slalom parcours en/of te surfen in de golfjes.  

2. Frankrijk – Huningen

Op 19 april zijn we te vinden in Huningen. Deze wildwaterbaan is ongeveer 350 meter lang. Het is een ontzettend mooie wildwaterbaan voor de kajakker die van technisch varen houdt. Het baantje is vrij breed en heeft heel veel keerwaters. Mooie grote maar ook uitdagende kleine keerwaters. Alhoewel we als kajakkers liever naar beneden varen is het op dit baantje een goede technische uitdaging om van keerwater naar keerwater stroomopwaarts te komen. Bij dit baantje vaar je aan het einde van de baan via een zij-geul weer omhoog. Je hoeft dus niet zo ver te lopen om nog een keer de baan af te gaan.  

3. Nederland – Hardenberg

Op 13 april en 25 mei zijn we te vinden in Hardenberg! Ben je benieuwd naar wat dit baantje te bieden heeft? Lees dan dit artikel op onze website. De cursus in Hardenberg is ideaal te combineren met de cursus in Hohenlimburg.  

Kajakken in Nieuw Zeeland

Afgelopen maand gaf Europagaai instructrice Vera de eerste Europagaai kajakcursus in Nieuw Zeeland. Vanuit Rotorua op het Noordereiland bezochten ze een aantal prachtige rivieren. Er werd niet alleen gekajakt, er werd ook een bezoekje gebracht aan een glimwormgrot en aan een natuurlijke hotspring. Op het moment staat er nog geen nieuwe kajakcursus in Nieuw Zeeland gepland, maar mocht je interesse hebben in een kajakcursus zoals in dit land? Laat het ons even weten.

Kanomarkt in de Wormer

Bij voorjaarskriebels hoort een voorjaarsopruiming. Op zondag 7 april is het weer zo ver: de tweedehands kanomarkt bij Kanocentrum Arjan Bloem. Kajaks, anorakjes, wetsuits, helmen, etc. kun je hier kopen en/of verkopen. Ook heeft Kanocentrum Arjan Bloem op deze dag tal van leuke aanbiedingen in de winkel. De markt bezoeken is gratis, evenals het verkopen van kajakmateriaal. Meer informatie vind je via deze link.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden