Nieuwsbrief maart 2017

Voorbereiden op het kajakseizoen

Afgelopen week waren we te vinden bij de wildwaterbaan in Sault Brenaz waar we met fris weer een leuke cursus hadden. Deze maand staat vol gepland met eskimoteercurssusen zodat er optimaal voorbereid kan worden op het aankomende wildwaterkajakseizoen. En ook de maand april staat vol gepland met wildwaterkajakcursussen! Lees snel verder.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Wat staat er gepland in april

De maand april staat boordevol met leuke kajakcursussen. Zowel dicht bij huis als richting het warme zuiden. Hardenberg (NL), Hohenlimburg (D), Ardennen (BE), Wildwaterbanen (FR), Bohinjka (SLO) en de Tarn en Allier (FR). Kortom: keuze genoeg voor een heerlijke kajakvakantie of een dagje er tussenuit. Bekijk de kalender met alle data via deze link.

Kajakmarkt in de Wormer

Zondag 2 april is het weer zo ver de jaarlijkse tweedehands kanomarkt bij Kanocentrum Arjan Bloem. Kajaks, anorakjes, wetsuits, helmen, etc. kun je hier kopen en/of verkopen. Ook heeft Kanocentrum Arjan Bloem op deze dag tal van leuke aanbiedingen in de winkel. De markt bezoeken is gratis. Ook het verkopen van kajakmateriaal is gratis. Meer informatie vindt je via deze link.  

Freestylekajak wedstrijd

Vind je het leuk om af en toe in een freestylekajak te zitten? Dan is dit misschien iets voor jou. Van 24 t/m 26 maart vindt de Wiesenwehr rodeo plaats. Een leuke wedstrijd voor beginnende en gevorderde freestylekajakkers. De Wiesenwehr is een walsje in de rivier de Erft en ligt bij de plaats Neuss in Duitsland. Tijdens deze wedstrijd kun je jezelf ook kwalificeren voor het WK in Argentinië dit jaar.

Aanmelden voor de Wiesenwehr rodeo kan t/m 17 maart via deze link. Aanmelden om in aanmerking te komen voor een plaats in de Nederlandse Selectie kun je doen door een e-mail te sturen naar het watersportverbond (doe dit voor 21 maart).

Voorbereiden op het kajakseizoen

In maart wordt er nog volop ge-eskimoteerd. Dit is de laatste kans om het eskimoteren te leren of je techniek te verbeteren voordat het kajakseizoen echt begint. In Alkmaar staan nu nog 5 lessen op het programma en in Oisterwijk 2 lessen. Meer informatie over deze cursussen vindt je via deze link. Let op! Alkmaar zit bijna vol. In Oisterwijk is er nog voldoende plaats.

Rapportcijfer

Wij zijn erg blij met de enquête formulieren die op de cursussen worden ingevuld. Uit de enquête formulieren van afgelopen zomer bleek dat de Europagaai cursussen gemiddeld met het cijfer 8.5 werd beloond. Van het aantal kajakkers was 70% man en 30% vrouw. Er stonden veel goede tips en opmerkingen in de enquêteformulieren. Onze dank daarvoor! Meer uitkomsten van de enquête zijn:

  • 71% van de mensen kwam met eigen auto, 20% met OV of op een andere manier en 9% hebben een lift geregeld via ons carpoolforum.
  • De procentuele verdeling van de verschillende leeftijdsgroepen was in 2016; 10-16 (19%) / 17-19 (7.7%) / 20-24 (8.5%) / 25-34 (22.5%) / 35-44 (12.7%) / 45-54 (24.6%) / 55-59 (4.2%) / 60+ (7%).

Hoe reis je naar een cursus toe

In het reserveringsformulier op onze website hebben we een extra keuzevak toegevoegd. Het keuzevak ‘hoe reis je naar de cursus’. Het is voor ons handig om te weten wie er met eigen vervoer komt en wie met het openbaar vervoer. Zo kunnen we logistieke problemen tijdens de cursussen voorkomen.

In de handleiding die je na je reservering toegestuurd krijgt staat een route beschrijven naar de cursuslocatie voor zowel de auto als het openbaar vervoer. Wil je met iemand mee rijden of wil je een carpool plek aanbieden kijk dan op het carpool forum op onze site.   Ook nieuw op het reserveringsformulier is het opgeven van je lengte in cm en je gewicht in kg. Dit kan van belang zijn bij het bepalen van een geschikte huurkajak of kleding.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden