Nieuwsbrief maart 2015

Het is bijna zo ver!

21 maart is de eerste Europagaai wildwaterkajakcursus van dit jaar! We starten het seizoen met een dag- en weekendcursus in de Belgische Ardennen. Ben je al toe aan een kajakvakantie? Kijk eens op onze wildwaterkalender. Er is volop keuze. Verder blikken we in deze nieuwsbrief vooruit naar de tweedehands kanomarkt in de Wormer en geven we een paar handige tips.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Kajakken in maart

21 maart is het zo ver, dan starten we met de eerste wildwaterkajakcursus van dit jaar in de Belgische Ardennen. De Belgische Ardennen vormen de ideale locatie voor een dagje of weekendje weg. Lekker dichtbij huis en in een echte vakantiesfeer. Je kunt kiezen om een dagje mee de rivier op te gaan (zaterdag 21 maart) of het hele weekend (21 en 22 maart). Een prachtig gebied met leuk wild water om te kajakken! Klik hier voor meer informatie over de dagcursus en hier voor informatie over de tweedaagse cursus.

Tweedehands kanomarkt

Kanocentrum Arjan Bloem organiseert op 2e Paasdag een tweedehands kanomarkt. Je kunt hier je kano/kajak te koop aanbieden en op zoek gaan naar een nieuw of tweedehands bootje. Europagaai organiseert tijdens deze dag diverse clinics waarvoor je ter plekke kunt inschrijven en er is een speleologie box waar je doorheen kunt kruipen. Ook zijn er in de winkel leuke Paasaanbiedingen te vinden. Vanaf 10 uur is iedereen welkom bij Kanocentrum Arjan Bloem (Poelweg 1B in Wormer). 6 april 2015, zet het alvast in je agenda!  

Wildwaterinstructeur en hulpinstructeur opleidingen

Houd je van stromend water en zou je mensen graag willen meenemen de rivier op? Misschien doe je dat al maar heb je er nog geen diploma voor. Dit kan opgelost worden met een wildwater instructeurs opleiding niveau 2. Deze wordt aangeboden door Kayak Level. Een groot deel van de theorie wordt in Nederland behandeld. Het gedeelte praktijk op wildwater vindt plaats in het buitenland, maar sommige onderdelen kunnen ook op DWD plaats hebben. Verder is er een stage nodig die -onder begeleiding van een stagebegeleider (ter plaatse) en een stage coach (op afstand )- zal leiden tot het gewenste resultaat. De modulen die in het buitenland worden behandeld staan onder begeleiding van Europagaai instructeurs die je tips kunnen geven op stromend water, zowel in het begeleiden van een groep als misschien het fine tunen van je persoonlijke kajaktechniek. Zoals je gewend bent van Europagaai zal er goed op de veiligheid gelet worden en zal je daar dit keer helemaal in worden meegenomen. Je ziet en leert wat er voor nodig is om een groepje op verantwoorde wijze mee te nemen op wildwater, vanaf de voorbereiding tot en met het evalueren. Om aan deze opleiding te kunnen deelnemen moet er aan een paar eisen voldaan worden: gecontroleerd op WW3 kunnen varen, in het bezit zijn van een Rode- of Oranje Kruis EHBO diploma (in de opleiding gaan we hier sport specifiek op in onder begeleiding van een door het Oranje Kruis gediplomeerd instructeur). Mocht je niet in het bezit zijn van een van deze diploma’s dan kun je dit diploma via een EHBO verenging in jouw buurt of via Kayak Level behalen. Kijk voor meer informatie op www.kayaklevel.nl

Kajak tip

Het kajakseizoen komt steeds dichterbij. Heb je zelf een kajak en/of kajakoutfit, dan is het aan te raden om na een winterstop tijdig je kajakspullen te controleren zodat je niet op het laatste moment voor vervelende verrassingen komt te staan. Hier vindt je een lijst die je kunt helpen bij het controleren van je kajakspullen.

Samen reizen

Zou je graag een wildwaterkajakcursus bij Europagaai volgen maar heb je zelf geen auto of heb je wel een auto en vindt je het gezellig om met iemand samen te rijden, plaats dan een berichtje op het carpool forum. Ben je van plan om met het openbaar vervoer te reizen, dan kun je ook een berichtje achter laten. Misschien is er iemand waarmee je samen kunt reizen.  

Kajakken met vrienden of collega’s

Wil je jouw familie, vrienden of collega’s eens laten zien wat jij iedere zomer uitspookt en ze in een kajak mee het water opnemen? Dan is een groepsuitje brandingkajakken de uitkomst. Tijdens het brandingkajakken zullen ze de kick van het kajakken ervaren zodra ze door de woeste branding varen en als ze van een golf af surfen. Wil je het iets rustiger aan doen, dan kun je ook kiezen voor een kajakpuzzeltocht door de prachtige oude binnenstad van Alkmaar.  

Deze groepsuitjes zijn te reserveren via www.schoorlactief.nl. Je kunt ze ook combineren met een van onze andere activiteiten zoals: raften, discgolf, vliegeren, beach volleybal,  een kompasloop, reuze Twistmat of teambuilding activiteiten.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden