Nieuwsbrief juni 2019

Waar blijft de zomer?

Het voorjaar was aan de frisse kant. Wel goed voor de waterstand maar wij kijken nu toch uit naar de warmte van de zomerzon. Afgelopen week hebben de prijswinnaars van de fotowedstrijd in de branding bij ons gekajakt en zijn er filmopnames geweest van AVROTROS Zappsport. Uiteraard willen we je daar alles over vertellen. Maar in deze nieuwsbrief is er ook aandacht voor de stand van zaken m.b.t. de kajakcurussen deze zomer, het laatste nieuws over topsporter Martina en andere nieuwtjes en tips. Veel lees- en kijkplezier en uiteraard zien we je deze zomer graag op één van onze locaties of ergens op het water.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Kies voor carpool?

Op dit carpoolforum staan verschillende berichten van sportieve kajakkers die een carpoolplek zoeken of aanbieden. Samen reizen kan een stuk gezelliger zijn en met meer chauffeurs gaat de reis nog sneller ook. Als je de brandstofkosten en tolweg met elkaar deelt is het een stuk voordeliger. Neem eens een kijkje op ons carpoolforum. Wie weet maak je iemand dolgelukkig. Doen!  

AVROTROS Zappsport

Dinsdag 28 juni reisden onze Europagaaiers Wouter en Mick naar Hardenberg voor een TV-opname van het programma Zappsport van de AVROTROS. Verschillende tieners hebben tegen  elkaar gestreden en als laatste battle is er een boatercross tussen de winnaars. Drie jongens onder leiding van Ron Boszhard en drie meiden onder leiding van Britt Dekker nemen het tegen elkaar op. Natuurlijk hebben Wouter en Mick er alles aan gedaan om hun team zo goed mogelijk te trainen. Voor Europagaai is het dan ook een strijd tussen Wouter en Mick. Benieuwd wie er gewonnen heeft? Het duurt nog even maar eind augustus / begin september weten we het. Hou Zappsport op NPO 3 in de gaten!  

Winnaars naar zee

Zaterdag 25 juni waren de winnaars van de fotowedstrijd 2018 bij ons te gast op het strand in Camperduin. Het was schitterend weer en er stond nog een mooie branding ook. Er werd gevaren op sit-on-top surfkajaks maar degenen die konden eskimoteren konden ook in een freestylebootje stappen. Onder het toeziend oog van de Europagaaiers Paul, Mick en Didi heeft iedereen zich opperberst vermaakt en om ca. 18:00 vertrok men moe maar voldaan richting huis.  

Spanje eind juni

Van 23 t/m 28 juni is er een gevorderdencursus niveau III in de Spaanse Pyreneeën. Er is een klein groepje aangemeld maar er is nog plek. Je kunt dus nog mee! Let er wel even op dat je zelf voor het vervoer van de kajak moet zorgen en ook wat kookspullen meeneemt. De grote groepstent gaat namelijk niet mee. Wouter en Nienke begeleiden de trip, Olé!  

Vervolg project Vera

Europagaai-instructrice Vera is dit hele seizoen in de Balkan te vinden. Ze werkt daar mee aan het Balkan River Defence Project. Een project dat het dammen van honderden rivieren in de Balkan probeert tegen te houden. Je kunt het project steunen door middel van een donatie via de website www.balkanriverdefence.org.  

Wedstrijdseizoen Martina

Het EK slalomkajakken staat voor de deur. Op donderdag 30 mei is de start in de Franse stad Pau. Voor Nederland varen Martina, Claudia en Lena op donderdag de kwalificatiewedstrijd. De mannen starten op vrijdag met voor Nederland Joris aan de start. Het EK live volgen kan via deze link. Verder staan dit seizoen diverse Worldcupwedstrijden op het programma. Londen, Bratislava, Ljubliana, Markleeberg en Praag. Martina op de voet volgen kan via haar Instagram.  

 Ik ga op vakantie en neem mee?

Een aantal belangrijke dingen die je niet mag vergeten mee te nemen op je kajakvakantie.

 • Water- of surfschoentjes die stevig aan je voeten zitten
 • Warmte- of T-shirts voor onder het wetsuit.
 • Waterdichte of sporttas voor je natte wetsuit en kajakkleding
 • Water afstotende zonnebrandcrème
 • Brillenbandje of daglenzen
 • Waterdicht fototoestel
 • Paspoort, autopapieren, Europees verzekeringspasje (ziektekosten)
 • Tent, slaapzak, matje
 • Europagaai locatiehandleiding (lees deze in ieder geval goed door).
 • Zorg dat je mobiele telefoon tijdens de reis bereikbaar is.
 • Geef tijdig door als je op de van aankomst later dan 17:00 uur arriveert.

Zomeraanbieding

Deze zomer kun je ter plekke op de cursus bij je instructeur inschrijven voor een eskimoteercursus in de winter. Als je ter plekke inschrijft en de cursus ook betaalt, dan krijg je maar liefst 25% korting. Deze aanbieding geldt alleen tijdens jouw cursusweek! Kijk hier voor de data waarop de cursus eskimoteren komende winter in het verwarmde zwembad plaats heeft.  

Idee voor vaderdag

Verras vader met een weekje wildwaterkajakken en… ga zelf ook mee! Hoe heerlijk is het als je samen sportief kunt genieten van het sensationele wilde water en de schitterende natuur.  

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden