Nieuwsbrief juni 2018

Kajakavontuur met Europagaai

Ga je voor het eerst mee of ben je al gewend aan de zomerse kajakavonturen met Europagaai?

Terwijl onze instructeurs zijn bijgeschoold hebben een aantal vissers (hulpinstructeurs) hun Kajak-Level diploma behaald. Ook zij staan te trappelen om het water op te gaan. Zoals eerder was aangekondigd, vind je in deze nieuwsbrief informatie over onze wildwatercursus in Nieuw-Zeeland.

Verder is er aandacht voor de nieuwe privacywet en blikken we terug op de voorjaarsweek op de Tarn en Allier.  

Kijk hier als je interesse hebt in een extra Alpen Surprise week niveau III, 15 t/m 20 juni met onze instructeur Remi.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Kajakcursus in Nieuw-Zeeland

Het land van woeste bergen, ijzige gletsjers, ruige rotskusten, kristalheldere meren, wilde rivieren, werkende vulkanen, tropische regenwouden en witte palmkusten met walvissen en dolfijnen, fjorden en stranden.

Nieuw-Zeeland ligt ten opzichte van Nederland aan de andere kant van de wereld.  Het land bestaat uit drie hoofdeilanden, te weten: het Noordereiland, het Zuidereiland en Stewart. De bewoners zijn van oorsprong Maori’s en zij noemen het land Aotearoa. Dit betekent ‘het land van de lange witte wolk’. Het land heeft bijna vier miljoen inwoners, waarvan ongeveer drie miljoen op het Noordereiland wonen.  

 • Je reist op eigen gelegenheid naar Nieuw-Zeeland. Voor een reis als deze moet je de tijd nemen zodat je de overweldigende natuur en indrukwekkende cultuur tot je door kunt laten dringen. Daarom gaan wij er van uit dat iedereen die voor deze trip inschrijft langer dan een week in Nieuw-Zeeland zal blijven en het kajakken als unieke enerverende toevoeging aan de reis ziet.
 • Tijdens de kajakweek is het handig maar ook gezellig als we met z’n allen gezamenlijk ergens verblijven. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn laten weten in welk gebied we gaan kajakken en waar we zullen vertoeven.
 • Als iedreen zelfstandig reist is het eventueel meenemen van een eigen kajak ook wat gemakkelijker. Dikwijls zien we dat meerdere kajaks op een vlucht problemen kan geven. Wil je geen eigen kajak meenemen dan kun je via Europagaai een kajak huren.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Privacy regels

Vanaf 25 mei is de nieuwe privacywet van kracht. Europagaai hanteerde zelf al strenge privacyregels. Persoonlijke gegevens werden nimmer zonder toestemming gedeeld.

Wie ons weleens om gegevens voor het versturen van foto’s of het contact leggen van een carpool heeft gevraagd, weet dat deze niet vanzelfsprekend verstrekt werden.

De privacyregels zijn door de invoering van de nieuwe wet nog meer aangescherpt en te lezen op deze pagina van onze website.   Voor de nieuwsbrief die wij maandelijks versturen kon je jezelf altijd al eenvoudig afmelden via de button “afmelden” onder aan in de nieuwsbrief. Dit is nog steeds het geval.  

Omdat het voor de veiligheid bij wildwaterkajakken van belang is dat men in een groepje met een passend niveau wordt ingedeeld en de instructeur ook op de hoogte moet zijn van eventuele risico verhogende medische aspecten, staan jouw gegevens bij ons opgeslagen in een logboeksysteem. Na elke cursus wildwaterkajakken bij Europagaai worden je gegevens door jouw instructeur geüpdatet en in het systeem bijgewerkt. Uiteraard behandelen wij jouw gegeven vertrouwelijk en bewaren ze op zorgvuldige wijze. Je kunt de gegevens ook opvragen of laten verwijderen. Hoe dit precies in zijn werk gaat is te lezen op de websitepagina privacyregels.

Veiligheidsmateriaal

Er zijn nu ook veiligheidsmaterialen te koop bij Europagaai. Elke instructeur of gids wil goed voorbereid op pad en de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid bieden. Vragen over veiligheidsmaterialen of het plaatsen van een bestelling kan via het contactformulier.

 • Katrol – prusik vriendelijk € 18,-
 • HMS Karabiber € 15,-
 • D- Karabiner € 12,-
 • Safety river knife € 65,-
 • 6 mm prusik  1×150 cm en 1x 200 cm € 12,-
 • Bandsling € 2x 350 cm € 20,-
 • 9 mm drijvend klimtouw voor werplijn € 4,- per meter

Terugblik voorjaarsweek Tarn/Allier

Diepe kloven, helder water en grote gieren die hoog in de lucht om de bergtoppen cirkelen. Het gebied bij de rivier de Tarn en de rivier de Allier is adembenemend mooi en in de lente erg geschikt voor wildwaterkajakken. Op de rivier worden rustige stukken afgewisseld met mooie wildwaterpassages. Dit voorjaar waren we met een grote groep kajakkers in dit gebied. Van beginnende tot gevorderde kajakkers. We hebben ons zeer goed vermaakt.  

EK slalom kajakken

Het Europees Kampioenschap slalom kajakken gaat 1 juni van start. Uit Nederland nemen drie dames deel: Martina, Claudia en Lena. De wedstrijd is live te volgen via de website van de ICF. Wij wensen de dames heel veel succes!  

Klaar voor de zomer?

Het is fijn en praktisch om goed voorbereid op reis te gaan. We zetten enkele punten op een rijtje.

 • Heb je een reis-/annuleringsverzekering afgesloten?
 • In sommige Franse steden ben je verplicht een milieusticker op je auto te hebben. Deze kun je alleen online bestellen. Bestel de sticker tijdig want het duurt even voordat je deze in huis hebt. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de ANWB.
 • Via deze link vind je enkele tips om mee te nemen naar je Europagaai wildwaterkajakvakantie.
 • Zomers kan het door vakantieverkeer erg druk zijn op de weg. Via deze link vind je de drukste weekenden met vakantieverkeer in Europa.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden