Nieuwsbrief juni 2016

De zomer staat voor de deur!

De Europagaai-instructeurs en het frisse nieuwe vissersgroepje staan klaar om je op een van onze gezellige kajakvakanties te begroeten.

In deze nieuwsbrief hebben we het over de laatste ontwikkelingen van het Europagaai strand-/sportpaviljoen en is er aandacht voor de EP-specials in Zweden en Nepal. Er is een nieuwe veiligheid/EHBO cursus en we blikken nog terug op het voorjaar en onze instructeursopleiding.

Naast een leuke aanbieding lees je ook iets over onze topsporter Martina. Voor Europagaai is het nu al een enerverend jaar en tijdens de cursusweken krijg je daar vast meer over te horen.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Europagaai strand/sportpaviljoen

Het sportpaviljoen van Europagaai heeft eindelijk een nieuwe plek op het strand en is naar Camperduin verhuisd. De bezwaartermijn voor de omgevingsvergunning is achter de rug en binnenkort kunnen we starten met het slaan van de paalfundering. Het paviljoen wordt met een gedeeltelijk door de Provincie Noord-Holland gesubsidieerde investering flink groter en er komt een nauwe samenwerking met onze collega’s van DJUS. Het komende zomerseizoen gaan de activiteiten op het strand gewoon door. Het Europagaai strand-/sportpaviljoen is echter niet of beperkt beschikbaar. Dit geldt met name voor de catering. Ook voor onze bekende clubavond betekent dit een beperking in faciliteiten. We gaan van start vanaf de parkeerplaats Camperduin en in plaats van onze eigen kantine kunnen we na afloop een bezoekje brengen aan het horecapaviljoen. Kijk voor het brandingkajakken op deze pagina.

Kanospecial Zweden

We ruilen de wildwaterboot in voor een Canadees (of mogelijk een zeekajak) en strijken het water glad. Een unieke natuurvakantie met een hoog gehalte van buitensport gevoel. Kamperen op onbewoonde eilandjes en één worden met de natuur. Voor deze vakantie hebben al een aantal bij ons bekende vaste Europagaai wildwaterklanten ingeschreven en er gaat een fotograaf mee. Dat het een gezellige trip gaat worden staat daarom nu al vast. Heb jij zin in totaal iets anders? Schrijf dan snel in voor deze unieke en compleet verzorgde kanotrip op de Zweedse meren.

Kajakspecial Nepal

Voor de Europagaai wildwaterspecial “expeditie Nepal” zijn we nog op zoek naar avontuurlijke mensen (beginnen en gevorderde kajakkers) die zin hebben in een unieke en onvergetelijke vakantie in Nepal, november/december 2016.

Dat deze uitdagende kajak-/raft formule succesvol is heeft de trip van vorig jaar bewezen. Ook gaan dit keer weer meerdere Europagaai-instructeurs mee die zelf de unieke uitdaging willen beleven. Ben jij toe aan een vakantiespecial in een heel andere cultuur? Kijk op deze websitepagina voor informatie en schrijf je in.

Veiligheid/EHBO cursus

Om bij het wildwatervaren de risico’s zoveel mogelijk te beperken is kennis, inzicht en ervaring belangrijk. Daarnaast speelt goede eigen vaardigheid een grote rol. Europagaai heeft vele jaren ervaring met kajakopleidingen op wild water en is een toonaangevend wildwaterexpert.

Wildwaterkajakkers die zich willen verdiepen in het veiligheidsaspect en EHBO kunnen bij Europagaai een training volgen. Naast de technieken van reddingsacties en EHBO is misschien wel het allerbelangrijkste aspect “het voorkomen van narigheid”. Tijdens de cursus ervaar je de kracht van het water en de geringe tijd en middelen om te handelen. Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeer zeker op wild water!

Kijk hier voor meer informatie. Inschrijving vanaf 6 deelnemers.

Terugblik voorjaar Slovenië

De voorjaarscursus Bohinjka/Soca was weer een succes. Het begon winters maar daarna was er overwegend mooi weer, dus peddelden we  met korte mouwtjes door de sneeuw. De waterstand was prima en met een flinke groep gezellige deelnemers hebben we ons opperbest vermaakt. Dit filmpje van de Bohinjka/Soca willen we graag met je delen.  

Instructeursopleiding

In een eerdere nieuwsbrief zijn de drie dames en drie heren die deze zomer bij Europagaai mensen en kajaks uit het wilde water gaan vissen al voorgesteld. In april en mei is dit groepje van start gegaan met de interne Europagaai instructeursopleiding en ze hebben inmiddels al heel wat wildwateruurtjes achter de rug. Het enthousiasme met de ongetemde inzet en een goede klik die er is met de instructeurs en de klanten belooft heel veel goeds! Dit kun je deze zomer op de cursussen zelf komen ervaren. Wat onze vaste klanten betreft… begin maar vast met oefenen van de namen “Welmoed, Petra, Linda, Rob, Wouter en Thomas”. Wil je het voltallige team zien kijk dan op deze pagina.

Zomerse winteraanbieding

Tijdens onze kajakweken in de zomer zijn er verschillende verrassingen en leuke aanbiedingen. Zo kun je op de cursus tegen een sterk gereduceerd tarief inschrijven voor een eskimoteercursus in de winter of voor een leuke aanbiedingsprijs meteen je wildwaterkajakvakantie voor het najaar boeken. Onze instructeurs kunnen je hierover informeren. Met een Europagaai-instructeur ben je altijd goed geïnformeerd en relaxed op pad!

Hoe gaat Martina?

Martina heeft in mei deelgenomen aan het EK slalomkajakken in Liptovsky – Slowakije. Er was daar voor zowel de dames als de heren nog 1 ticket te bemachtigen voor de Olympische spelen in Rio deze zomer. Martina die pas twee jaar actief is in het slalommen had een zeer mooie run in de voorrondes en deze bracht haar dan ook met glans naar de semifinale. Met in de semifinale alleen Oekraïne en Nederland die nog kans maakten op de Olympische plek was het een spannende strijd. Martina had een snelle stabiele run en stond op winnen tot ze bij het laatste poortje grip op haar peddel verloor en daardoor het poortje miste en daarmee ook de plek naar de Olympische Spelen. Martina is niet teleurgesteld, ze is trots op wat ze in twee jaar heeft bereikt en kijkt terug op een EK waarin ze alles heeft gegeven. Ze zal dan zelf niet op de Olympische Spelen varen, ze is er wel bij om haar vriend Mike Dawson aan te moedigen die uitkomt voor Nieuw Zeeland en misschien ook Maarten Hermans die zich als enige Nederlander gekwalificeerd heeft, maar nog moet voldoen aan de eisen die de bond stelt. De avonturen van Martina kun je volgen op haar facebook en/of instagram. Wil je ‘The Road To Rio’ van Mike volgen, volg hem dan op facebook en/of instagram.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden