Nieuwsbrief juni 2015

Zon, water en veel plezier!

Met een Europagaai wildwatervakantie beleef je een succesvol bruisend kanoavontuur. Met de verkoeling op het water trotseer je de hitte van de zomerzon. Zo’n sportieve vakantie met gezellige mensen wil je echt niet missen en je steekt er ook nog wat van op. Als beginner vaar je al na een paar dagen op woeste stroomversnellingen en de vaardigheden van de meer gevorderde kajakkers worden deskundig bijgeschaafd. Vaste klanten ontmoeten vaak weer oude bekenden en op ons basiskamp is het een gezellige boel.

Heb je nog geen vakantieplannen gemaakt? Wij zien je graag op een cursus verschijnen. Maak je de reis liever niet alleen? Plaats dan een berichtje op het forum van onze carpool site.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Winnaars fotowedstrijd 2014

Op 31 mei komen de winnaars van de Europagaai fotowedstrijd van vorig jaar naar Schoorl om te brandingkajakken. De winnaars zijn de deelnemers van de Slovenië groep weeknummer 31. Wie weet is er ook dit jaar weer een foto en filmwedstrijd. Neem je camera’s voor de zekerheid maar mee!

Hulp aan Nepal

In overleg met onze partners in Nepal blijkt onze trip ondanks de aardbevingen niet in gevaar te komen. Dat stagnatie van het toerisme naast de aardbeving ook financieel/economisch rampzalig zou zijn is voor ons een extra prikkel om de trip naar Nepal door te laten gaan. Een aantal deelnemers van de expeditie en ook instructeurs willen hun vertrek vervroegen om fysiek hulp te bieden. In het dorp van onze partners moet een school herbouwd worden en er ligt nog veel meer werk te wachten.

Hoog water en zon

Zowel de voorjaarsweek in de Franse als Spaanse Pyreneeën was zonovergoten en er was super hoog water. Met een alternatief programma hebben we buitengewoon spectaculair kunnen peddelen. In de Franse Pyreneeën waren de vlakke stukken die normaliter tussen de trajecten zitten vrijwel verdwenen en hebben de zijrivier de Saisson en een lokaal opengesteld wildwaterbaantje uitkomst gegeven. In Spanje waren de golven hoger dan hoog en was door de enorme stroomsnelheid het varen van dubbele dag-trajecten geen uitzondering. Wil je ook naar de Pyreneeën? 5 juli kun je nog mee met een kajakweek in Spanje en in de Franse Pyreneeën zijn er tussen 11 t/m 31 juli nog 3 kajakweken beschikbaar.  

Instructeurs naar Italië

Een combinatie van een gezellig kajakweekje en training. Onlangs zijn een aantal Europagaai instructeurs naar de Sesia in Italië geweest. In het voorjaar staat er veel water en is de Sesia een bulderende sloot. Ook de zijrivieren hebben dan flink water en zijn bij uitstek geschikt als training voor de instructeurs. De foto’s liegen er niet om!

Klaar voor de zomer

Na de nodige trainingen en bijscholingen van afgelopen winter en ook in het voorjaar is het instructeursteam van Europagaai weer klaar voor de zomer. Terwijl het Nederlandse weer de afgelopen weken nog ietwat aan de frisse kant was, liepen de temperaturen in de Alpenlanden en de Pyreneeën al behoorlijk op. De instructeurs en niet te vergeten ook de vissers kijken uit naar de heerlijke zomer van 2015. De kajaks zijn gepoetst en de peddels geslepen. Let the games begin!

Wildwaterbaan Hohenlimburg

Het is je misschien opgevallen dat onze cursussen op de wildwaterbaan in Hohenlimburg dit voorjaar uit het programma zijn gehaald. De wildwaterbaan die deze winter geheel gerenoveerd is bleek later dan gepland klaar te zijn. Zodoende konden we nog niet op de wildwaterbaan terecht. Eind juni is de officiële opening dus de cursussen daarna kunnen wel gewoon doorgaan. Er is een kleine kans dat we ook deze zomer op Hohenlimburg te vinden zijn. Houd de kalender op de website dus in de gaten!

Vakantietips

  1. Kies je deze zomer voor Slovenië en rijd je met de auto via Italië over de Preddelpas dan hoef je geen Sloveens snelwegvignet aan te schaffen.
  2. Zorg dat je mobiele telefoonnummer bij Europagaai bekend is en dat deze tijdens de reis aan staat. Als je iets verlaat bent kunnen wij contact opnemen.
  3. Vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan via deze websitepagina en voorkomt onverwachte problemen.
  4. Een waterdichte zak of goede sporttas kan voor je eigen of gehuurde kajakspulletjes erg handig in de auto zijn.
  5. Heb je een plekje in de auto vrij of zoek je een lift, kijk dan eens op ons carpool forum.
  6. Heb je een wetsuit gehuurd en nog geen maat doorgegeven dan is het belangrijk dat je dit zo spoedig mogelijk doet.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden