Nieuwsbrief juli 2019

Zomervakantie surprise

Voor velen is het tijd om op vakantie te gaan. Onze instructeurs staan te trappelen van ongeduld om weer naar het buitenland te reizen en samen met jullie heerlijke kanoavonturen te beleven. Voor deze nieuwsbrief spraken we met twee Europagaai instructeurs; we stelden hen een paar interessante vragen. Ook is er aandacht voor de Alpen Surprise Special zomereditie. Deze is NIEUW toegevoegd aan het cursusprogramma. Verder zijn er nog een paar leuke tips voor wie er naar de Franse Alpen of Franse Pyreneeën gaat.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Op naar Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is een heerlijke vakantiebestemming. In de Franse Pyreneeën en de Franse Alpen is ontzettend veel te beleven. Uiteraard kun je er heel goed wildwaterkajakken. Maar wat kun je doen op de rustdag, na het varen of voor of na je kajakweek? Heel veel leuks!   Franse Pyreneeën

 1. Sallies-de Béarn – Zeer gezellig stadje met 17e -eeuwse huisjes.  Dit stadje is tevens een kuuroord met zoutwaterbaden.
 2. Het strand van Biarritz – Het beroemde strand aan de Franse kust waar je heerlijk kunt zwemmen, surfen, luieren, winkelen of op een terrasje zitten.

Franse Alpen

 1. Fort Mont Dauphin – Een prachtig oud fort met binnen de stadsmuren leuke straatjes, winkeltjes en terrasjes. Bereikbaar per auto of te voet via een wandelpad met prachtig uitzicht.
 2. Fontaine Pétrifiante De Réotier – Een prachtige waterval die over bijzonder gesteente naar beneden stroomt. Het is een korte wandeling om er te komen en zeker een bezoekje waard!
 3. Parc des EcrinsKlaterende watervallen en heldere bergmeren. Een van de grotere natuurparken van Frankrijk, waar je te voet doorheen kunt trekken. Je kunt tochten maken van enkele uren tot meerdere dagen, waarbij je vaak niemand anders meer tegenkomt!

Wat vinden de instructeurs?

Elisa en Dirk geven deze zomer les, maar waar? En wat is hun motto op het water? We vroegen het de twee Europagaai instructeurs.   EP: Is kajakken moeilijk? Elisa: Nee joh, als je vriendjes wordt met het water, gaat het bijna vanzelf. Moet je alleen even door hebben.   EP: Hoe oud was je toen je je eerste kajakcursus deed? Dirk: Ik was 13 toen ik mijn eerste cursus deed.   EP: Wat doe je op de rustdag? Elisa: Wat op dat moment goed voelt 🙂   Welke rivier zou je ooit nog eens willen varen? Dirk: Ik wil nog Le Guiers Mort varen in Frankrijk   EP: Waar geef je deze zomer les?
Elisa: Het sprookjesachtige Slovenië. Dirk: Ik ben deze zomer de hele maand augustus in Slovenië!   EP: Waar word je blij van?
Elisa: Tiramisu maken, delen, eten? Ow nee, cursisten die met een big smile in hun kajak zitten, omdat ze ontdekken hoe makkelijk kajakken kán zijn.   EP: Heb je een kajaktechniek tip voor de lezers? Dirk: Als je moeite hebt met in een keerwater blijven liggen, werk dan niet de keerstroom tegen. Laat je meedraaien met het water en maak af en toe een slag zodat je in het keerwater blijft.   EP: Motto op het water? Elisa: Tja, die verandert wel eens en is afhankelijk van mijn groep. “Een dag niet gezwommen, is een dag niet geleerd!” “Als je kijkt waar je heen wil, kom je er vanzelf!” Dirk: Let the liquid spirit free!  

NIEUW: Alpen Surprise Special niveau II+, III en IV

Geen geneuzel met kans op een te lage of hoge waterstand en als het mogelijk is kiezen we ook voor een plek waar het mooiste weer is. Eén tot twee weken van tevoren kiezen we de meest geschikte locatie in de Alpen waar onder andere instructeur Remi je zal verwelkomen.   Ben je geïnteresseerd? Schrijf dan snel in zodat we tijdig kunnen zien of de cursus door gaat.
Er is de volgende keuze.

 • 3-daagse cursus wildwaterkajakken van 19 t/m 22 augustus
 • 5-daagse cursus wildwaterkajakken van 19 t/m 24 augustus
 • 9-daagse cursus wildwaterkajakken van 19 t/m 28 augustus (inclusief een rustdag)
 • 3-daagse cursus wildwaterkajakken van 25 t/m 28 augustus
 • 9 daagse cursus wildwaterkajakken van 19 t/m 28 augustus (inclusief drie rustdagen)

Kijk hier voor meer informatie.  

Heb je weer helemaal zin gekregen om te gaan wildwaterkajakken? Neem dan zeker even een kijkje in de kalender op onze website. Misschien zien we je deze zomer wel op een van onze mooie wildwaterkajak locaties!

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden