Nieuwsbrief juli 2018

Zomervakantie en bruisend kanoavontuur

Wordt het een warme zomer en zoek je heerlijk verkoeling op het wilde water? Bij Europagaai is het sportief genieten tijdens een vakantie vol bruisend kanoavontuur. In deze nieuwsbrief staan laatste nieuwtjes, tips en wetenswaardigheden. Namens het gehele Europagaaiteam wensen we je een fijne zomer en wie weet zien we elkaar spoedig in, op, of bij het water. 

 Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Samen reizen via carpoolforum

Samen reizen is goedkoper en kan een stuk gezelliger zijn. Ook de reisduur is met meerdere chauffeurs vaak korter en minder vermoeiend. Alleszins redenen om er eens over na te denken. Via dit forum kun je contact leggen met medecursisten van jouw kajakweek.

Twee extra weken in de Franse Pyreneeën

Omdat de wildwaterweken in de Franse Pyreneeën vol- of bijna volgeboekt zijn, hebben wij besloten er twee extra weken aan vast te plakken. Heb je zin om in te schrijven en deze zomer mee te doen met een van onze meest gezellige kajakvakanties in het warmen zuiden? Het gaat voor wat betreft de extra weken om 11 t/m 17 augustus en 18 t/m 24 augustus. 

Slovenië blijft erg in trek

Slovenië is al vele jaren bij veel van onze klanten de meest favoriete plek voor een kajakvakantie op wildwater. Niet alleen de schitterende ruige en ongerepte natuur, maar ook het kraakheldere water heeft een grote aantrekkingskracht. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en gastvrij. Dat het op deze locatie steeds drukker wordt is niet zo vreemd, maar wel een klein minpuntje. Gelukkig heeft onze campingbaas maatregelen genomen, zodat de drukte niet tot op de camping merkbaar zal zijn. Op de camping zijn nu minder mensen en ruimere plekken. 

Dagje Try-out?
Net als voorgaande jaren biedt Europagaai op dagen waarop een instructeur beschikbaar is een mogelijkheid om deel te nemen aan een try-out wildwaterkajakken voor beginners. Dit duurt een halve dag en men kan ter plekke inschrijven bij de receptie op de camping. 

Abseilen tijdens de Alpen Surprise in juni

Tijdens de afgelopen Alpen surpriseweek heeft instructeur Remi alles uit de kast getrokken voor een supergave kajak gevorderden week. Na een start met freestylen in Plattling is vervolgens het gebied bij de Issel en Drau aangedaan en daarna de Isarco gevolgd door wat riviertjes bij Landeck en als afsluiter de Ötz. Sommige trajecten konden alleen door middel van abseilen worden bereikt, wat zelfs voor veel ervaren gevorderden een unieke beleving is.

Doe je mee aan de film-/fotowedstrijd 2018?

Deze zomer mag je ons weer verassen met jouw leukste of mooiste groepsfoto of film. 

Fotowedstrijd
Per cursusweek mag 1 foto worden aangeleverd op Europagaai Facebook. Overleg dit met de instructeurs en de andere deelnemers. De foto die op 15 september de meest likes heeft is de winnaar en de hele groep mag dan dit najaar een ochtendje in Schoorl komen brandingkajakken. 

Filmwedstrijd
We zien steeds meer mensen met een GoPro  en de meest fantastische filmpjes. Als jij deze zomer zo’n filmpje maakt en dat naar ons toestuurt, maak je kans op een gratis weekje wildwaterkajakken dit najaar. 

Zomerse aanbieding voor de oplettende kajakker

Besluit je tijdens de cursus deze zomer om in de winter het eskimoteren te willen leren of verbeteren? Een iedereen die meedoet met een Europagaai kajakweek wildwaterkajakken krijgt het maar liefst:

deze aanbieding met betrekking op:

  • 5 of 6 lessen in Alkmaar
  • 5 of 6 lessen in Rotterdam
  • 2 lessen in Oisterwijk
  • 2 lessen in Heereveen.

Tip – Geen vignet voor Slovenië

Ga je deze zomer naar onze kajakcursus in Slovenië? Wie via Villach richting Udine in Italië over de Predill pas rijdt heeft geen vignet voor Slovenië nodig. Deze route is ook het snelst en geschikt voor caravan en campers. 

Tip – Milieusticker in Frankrijk

Sinds kort heb je in bepaalde steden van Frankrijk voor je auto een milieusticker nodig. Anders dan in Nederland kan men in Frankrijk niet op kenteken controleren. Iemand met een auto zonder sticker die wel voldoet aan de eisen krijgt tocht een bekeuring. Een sticker kost maar een paar euro. Meer informatie staat op deze website. 

Reisverzekering met dekking t/m WW-IV verplicht

Zoals in onze algemene voorwaarden staat omschreven is iedereen die deelneemt aan een wildwater kajakvakantie van Europagaai verplicht om een reisverzekering te hebben met een dekking t/m wildwaterklasse IV. We raden je aan dit bij je verzekeringmaatschappij te controleren.

Een annuleringsverzekering is niet verplicht maar raden wij wel nadrukkelijk aan. Gezien de geringe kosten is een doorlopende reis-/annuleringsverzekering het handigste. Je bent dan niet alleen op vakantie maar ook bij een weekendje of dagje er op uit verzekerd. 

Via Europagaai kun je bij de Europeesche verzekeringmaatschappij een reis-/annuleringsverzekering afsluiten. Deelname aan onze activiteiten en kajakvakanties worden in deze verzekering gedekt. Kijk voor meer informatie deze op pagina. 

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden