Nieuwsbrief juli 2017

Heerlijke verkoeling op het wilde water

Is het in de hete zon bijna niet meer uit te houden? Dan vindt je in de kajak heerlijke verkoeling op het wilde water. De groepssamenstelling van nieuwkomers en vaste klanten zorgt soms ook voor nieuwe vriendschappen. Samen met onze instructeurs wordt het voor jong en oud, singles, stelletjes, families of vriendengroepen een onvergetelijke vakantie. Ook dit jaar beleef je bij Europagaai een gezellig en sportief wildwateravontuur!  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Veel cursusweken zitten al bijna vol!

De gemiddelde maximale groepsgrootte van een cursusweek is 18 deelnemers. Dat zijn 3 groepjes van 6 personen per instructeur met een visser (hulpinstructeur). Er zijn echter ook weken met 2 of 4 groepjes meerdere weken zitten al behoorlijk vol. Ondanks dat er veel mensen tijdig geboekt hebben zien we ook op het laatste moment veel inschrijvingen binnenkomen. Heb je deze zomer zin om met ons mee te gaan? Wacht dan niet te lang en schrijf snel in! Link naar het overzicht van onze kajak vakantiecursussen.

Carpool site

Samen reizen kan gezelliger, goedkoper en sneller zijn. Daarnaast maak je met het aanbieden van een carpoolplek ook iemand blij. Zoek je een plek of heb je een plekje over? Via dit carpoolforum op onze website kun je contact zoeken.  

Annulering-/reisverzekering

Volgens onze voorwaarden ben je bij deelname aan een Europagaai kajak vakantiecursus in het buitenland verplicht een reisverzekering te hebben waarin deze deelname (uitdagende sporten) is gedekt.

Ook raden wij nadrukkelijk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Het gebeurd regelmatig dat men door onvoorziene omstandigheden een kajak vakantiecursus moet annuleren en dan zelf voor de kosten op draait. Een reis-/annuleringsverzekering kost niet veel geld en voorkomt problemen. Met een doorlopende reis-/annuleringsverzekering ben je altijd gedekt. Ook als je bijvoorbeeld naast het meedoen aan de cursus een dagje uit gaat.

Via deze link op onze website kom je op de pagina waar alles over een verzekering is te vinden en je ook een verzekering kunt afsluiten.  

Martina op de GoPro Mountaingames

Europagaai instructrice Martina heeft in Vail (Colorado, Amerika) de down river sprint gewonnen. Ze voer een licht stromend stuk wildwater van 5 km lang het snelste naar beneden. Ook deed ze mee aan de Steep Creek Race waarbij mannen en vrouwen een pittig stuk wildwater zo snel mogelijk af moesten varen. Op dat onderdeel werd ze vierde. Alhoewel ze al een tijd niet meer in een freestyle kajak had gezeten, deed ze ook mee met de freestyle wedstrijd. Hier werd ze vierde. Martina is zich momenteel aan het voorbereiden op het WK Slalom wat eind september in Pau (Frankrijk) plaats zal vinden. Volg Martina op facebook of Instagram.  

Hardenberg de test

Europagaai instructrice Querine schreef voor het Kanosport Magazine een artikel over het wildwaterbaantje in Hardenberg.

Wat een super schattig baantje!’ Dat is het eerste wat ik dacht toen ik het baantje in Hardenberg zag. Verstopt tussen de grasvelden en in een waterrijke omgeving stroomt het water lieflijk naar beneden. Het baantje ligt er al een aantal jaren maar zelf was ik er nog nooit geweest. Omdat Europagaai er een cursus draaide besloot ik mee te gaan en het baantje eens uit te testen.Lees verder…

ROC opleiding

In de eerste week van juni was een groepje van 15 personen van een ROC sportopleiding te gast bij onze Europagaai KayakLevel opleiding in Slovenië. Een 8-daagse cursus die voornamelijk in het teken stond van wildwaterkajakken, maar er werd ook een dagje geklommen.

Over het algemeen horen we van leerlingen van sportopleidingen dat men met een paar dagen cursus bij Europagaai meer van wildwaterkajakken opsteekt dan in een heel schooljaar. We willen de leerkrachten dan ook complimenteren met hun keuze en de leerlingen met hun gedisciplineerde en gemotiveerde inzet. Wij vonden het een topweek en als het goed is verlopen heeft iedereen voor de zomervakantie een KayakLevel certificeringspasje gekregen.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden