Nieuwsbrief juli 2016

Op naar het warme Zuiden

Terwijl in Nederland de regen gedurende de laatste dagen met bakken uit de hemel komt en het af en toe nog vrij fris is, is het in het Zuiden van Europa al echt zomers weer. In Bovec (Slovenië), Guillestre (Franse Alpen), Sauveterre de Béarn (Franse Pyreneeën) en Brunico (Italië) zijn er al temperaturen van tussen de 25 en 32 graden! Het is dan geen straf om af en toe even om te slaan en een stukje te gaan zwemmen.

In deze nieuwsbrief vindt je de Europagaai planning van deze zomer, tips over wat mee te nemen op je kajakvakantie, Martina geeft de week vanaf 26 juni les in Slovenië en andere leuke items. We wensen iedereen alvast een hele fijne zomer toe!  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Zomer planning

Het zomer kajakseizoen is begonnen. Instructrices Martina en Vera zijn in Slovenië om de eerste cursusweek van deze zomer te draaien (26 juni t/m 1 juli – er zijn nog plaatsen vrij). Verder staan deze zomer op het programma: de Franse Pyreneeën, Franse Alpen, Isarco Italië en niet te vergeten Zweden! Voor de exacte cursusdata bekijk de kalender. Heb je nog geen keuze kunnen maken naar welke locatie je dit jaar wilt? Wacht dan niet te lang meer want vol is vol.

Zomer fotowedstrijd

De Europagaai fotowedstrijd is terug! Ook deze zomer kun je een groepsfoto insturen van jouw cursusweek bij Europagaai. We plaatsen deze foto op facebook en de leukste en origineelste foto met de meeste likes wint een middag brandingkajakken met de hele groep in Hargen aan Zee.  

Geen siësta’s in Spanje

We kunnen terugblikken op een mooi kajakweek in Spanje met een erg gezellig groepje in een heerlijk Spaans sfeer. Voor ons kajakgroepje geen siësta maar actief de golven van de rivier de Noguera Pallaresa trotseren. De waterstand was perfect en het Spaanse zonnetje maakte het compleet. Volgend jaar gaan we weer!  

Clubavonden op zee

De clubavonden op zee zijn in volle gang. Vanwege de verbouwing van het strandsportpaviljoen hebben we geen vaste locatie. We gaan het water op waar de golven het mooist zijn en de wind het gunstigst is. Dit kan zijn bij de grote parkeerplaats in Hargen, in Camperduin of bij de parkeerplaats langs de dijk. Houd het forum in de gaten om te zien of de clubavond doorgaat en waar er wordt verzameld.
Maandag vanaf 19.00 uur, gratis en iedereen is welkom.  

Ik ga op vakantie en neem mee…

Een aantal belangrijke dingen die je niet mag vergeten mee te nemen op je kajakvakantie.

 • Waterschoentjes of surfschoentjes die stevig aan je voeten zitten
 • Warmteshirtje of T-shirts voor onder het wetsuit.
 • Waterdichte tas of sporttas voor je natte wetsuit en kajakkleding
 • Water afstotende zonnebrandcrème
 • Brillenbandje of daglenzen
 • Waterdicht fototoestel
 • Europees (ziektekosten) verzekeringspasje, paspoort, autopapieren
 • Tent, slaapzak, matje
 • Europagaai locatie handleiding (lees deze in ieder geval goed door).
 • Zorg dat je mobiele telefoon tijdens de reis bereikbaar is.

Martina en de worldcups slalom

Martina is afgelopen weken van Ivera in Italië naar La Seu d’Urgell in Spanje naar Pau in Frankrijk gereisd om deel te nemen aan de worldcups slalommen. Op haar blog heeft ze en reisverslagje geschreven met foto’s. Martina draait de cursusweek in Slovenie van 26 juni t/m 1 juli. Er zijn nog plaatsen vrij.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden