Nieuwsbrief juli 2015

Op naar de zon!

Inmiddels is er een hittegolf, maar terwijl we in Nederland met smart aan het wachten waren op hoge temperaturen, was het in de rest van Europa al volop zomer. Slovenië 24°C, Franse Pyreneeën 28°C, Franse Alpen 27°C, Isarco 28°C. Kortom, koffer inpakken, kajaks op de auto en richting het Zuiden! Weet je nog niet naar welke locatie je deze zomer wilt? Misschien maakt het zien van deze nieuwsbrief de keuze een stukje gemakkelijker.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Europagaai T-shirts

Exclusief en zo lang de voorraad strekt kun je voor deze zomer weer een nieuw Europagaai T-shirt aan je collectie toevoegen. Querine heeft een gloed nieuw design ontworpen en de shirts worden op het moment gedrukt. Op de foto’s hieronder een glimp van het ontwerp. Welke kleur de shirts en de bedrukking worden houden we nog even geheim!

Toplocaties in beeld

Het gevoel vlak voordat je door Het Gat van de Durance vaart en daarna! Franse Alpen

De ongerepte natuur en het kristal heldere water van de Soca in Slovenië.

In een relaxte sfeer leren wildwaterkajakken! Franse Pyreneeën.

Hohenlimburg is weer open

Hohenlimburg is weer open! We hebben er even op moeten wachten maar de eerste foto’s en filmpjes van de baan zien er goed uit! Leuke keerwaters en flink wat surf golfjes. De baan is nog steeds super leuk voor beginnende kajakkers. Voor de gevorderde kajakkers lijk de baan een stuk uitdagender te zijn geworden. De Europagaai cursusdata voor Hohenlimburg zullen binnenkort in de wildwaterkalender op de website staan. Een impressie van de nieuwe baan is te zien via deze link.

Video impressie

Een filmpje met spectaculaire beelden gemaakt door Frank, instructeur bij Europagaai. Een mix van pittige trajecten en passages die de instructeurs onderling varen gecombineerd met beelden die tijdens de Europagaai kajakcursusweken zijn gemaakt. Voor meer filmpjes ga naar onze videopagina.  

Respect the Mountains – Keep our playground clean

Op 28 juni komt Respect the Mountains naar Schoorl om hier met een grote groep mensen afval uit het duin op te ruimen. Als beloning is er een BBQ en aansluitend een activiteit die door Europagaai en Schoorl Actief wordt begeleid. Kickbiken, disc-golf, raften of kajakken in de branding. Meedoen kan nog!

Instructrice Martina doet mee aan slalom worldcup

Een paar maanden geleden vermeldden we al dat Martina de Nederlandse slalom selectie had gehaald. Hierdoor mag ze deelnemen aan verschillende worldcups. Haar eerste worldcup van dit jaar is net achter de rug en was in Praag. Maar liefst 63 dames peddelden mee aan de wereldtop. Martina voer een hele nette kwalificatie en in de semifinale behaalde ze de 30ste plaatst. Net Achter Claudia Leenders die ook voor Nederland uit kwam en 29ste werd. Een nette prestatie van de dames. Martina is te volgen via haar blog martinawegman.blogspot.com en Instagram.

Reisverhalen van instructrice Vera

Europagaai instructrice Vera is de laatste tijd veel op reis. Eerst Nepal en nu Nieuw Zeeland. Deels voor haar studie maar ook om te kajakken. In juli komt ze terug naar Nederland en zal ze de zomer in Europa doorbrengen met het begeleiden van Europagaai kajakvakanties. Vera’s reisverhalen zijn te volgen op haar blog veraknook.blogspot.nl.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden