Nieuwsbrief januari 2017

De beste wensen

Wij wensen iedereen een gezond en mooi jaar met veel kajakplezier. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de kajak Nieuwjaarsduik van 1 januari en kun je zien waar we de eerste wildwaterkajakcursus van het jaar geven. In Rotterdam starten we 8 januari met de eskimoteercursus en voor het eerst verzorgen we dit jaar ook een eskimoteercursus in het Zuiden van het land.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Een frisse start van het nieuwe jaar

Brrr… We lijken wel gek, was een veel gehoorde uitspraak. Maar eenmaal in de kajak door de lagune de zee op kwam iedereen los. Het valt toch mee als je zo bezig bent en het geeft ook een voldaan en lekker gevoel. Twaalf kajakkers trotseerden op 1 januari de branding en een handje vol aanhang keek toe. Dit jaar waren wij te gast bij DJUS die ons oude paviljoen hebben overgenomen. In 2017 komt op strand Noord in Camperduin een nieuw paviljoen en dan gaan wij voor wat betreft het sporten op zee in de branding met DJUS samenwerken.

Wildwaterbaantjes en de Eifel

Wie in februari het water op wil kan kiezen om relatief dicht bij huis in de Eifel te gaan kajakken. Daar bieden we een weekendcursus aan die start op 17 februari. Wil je meer richting het zuiden, dan kun je inschrijven voor de cursus op de wildwaterbaantjes van St. Pierre de Boeuf en/of Sault Brenaz (Isle de la Serre). Beide baantjes liggen vlak bij Lyon en zijn zowel uitdagend voor beginnende als gevorderde kajakkers. Deze cursus start op 25 februari. Meer informatie over de Eifel is hier te lezen en informatie over de wildwaterbaantjes vindt je hier.  

Eskimoteren Rotterdam

Op 8 januari starten we met een reeks van 6 eskimoteerlessen in Rotterdam. Je kunt boeken voor de hele reeks maar ook per les. De lessen zijn op zondag van 17:00 tot 18:00 uur in het Sportfondsenbad in Rotterdam. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Bekijk deze pagina voor meer informatie.  

Eskimoteren in Oisterwijk

Nieuw is de eskimoteercursus in Oisterwijk in Noord-Brabant. Hier geven we in maart 3 lessen van 2 uur. Op zondag 5, 12 en 26 maart van 14:30 tot 16:30 uur. Meer informatie over deze lessen vindt je via deze link.

Europagaai terug op de vakantiebeurs in Utrecht

Van 10 t/m 15 januari is Europagaai te vinden op de vakantiebeurs (hal 12) in Utrecht. Ook verzorgen wij daar in een zwembad kajakdemonstraties. Voorheen was Europagaai vaste deelnemer op de vakantiebeurs. Met deze terugkeer zijn wij benieuwd of de gezellige sfeer onveranderd is en wij de animo voor wildwater kajakvakanties kunnen stimuleren. Mond op mond reclame is het beste en we hopen naast nieuwkomers ook onze trouwe vaste klanten te kunnen begroeten.

De Dagger Nomad

Een aantal weken geleden schreef Querine een artikel over waarom de Dagger Nomad haar favoriete kajak is. Nu is het de beurt aan de Dagger Nomad. Erik vertelt zijn ervaringen met de Dagger Nomad en het verschil tussen het oude en het nieuwe model. Beide artikelen zijn te lezen via deze link.

Vera, Jasper en Jaivi in Chili

Instructeurs Vera, Jasper en Jaivi zijn sinds begin december in Chili en hebben het daar erg naar hun zin. Chili is een waar kajakparadijs en trekt in de zomer (terwijl het hier winter is) veel kajakkers. Het drietal is onderweg in een 4×4 auto om zo ook via offroad weggetjes bij de mooiste rivieren te komen. Van Santiago zijn ze richting Pucon gegaan en op het moment zijn ze in Futaleufú.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden