Nieuwsbrief januari 2016

Is 2016 klaar voor jou?

Wij wensen iedereen een bruisend, gezond en gelukkig nieuwjaar! Op 1 januari doken wij het nieuwe jaar in met de traditionele kajak Nieuwjaars duik in Camperduin. Een fris en goed begin van 2016! In 2016 staan er een aantal nieuwe locaties in het programma, met als hoogtepunt een kanotrekking in Zweden. Ook zullen er een aantal splinternieuwe kajaks op de cursuslocaties liggen. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Eskimoteren in het gerenoveerde zwembad in Rotterdam

De eskimoteercursus in Rotterdam gaat zondag 10 januari (17.00-18.00 uur) van start. In het totaal gerenoveerde van Maanenbad geven we 6 eskimoteerlessen van een uur. Er zijn nog plaatsen vrij. Wil jij het trucje van het eskimoteren ook leren? Schrijf je dan snel in. Je kunt je inschrijven voor de gehele reeks lessen of voor een losse les. Klik hier voor meer informatie.

Eerstvolgende wildwater cursus is in de Ardennen

De eerste mogelijkheid om met Europagaai het wilde water op te gaan is in februari. Je kunt een of twee dagen mee naar de Ardennen. In de Ardennen kronkelen fraaie riviertjes door een schitterend landschap. Omdat er alleen met hoog water gevaren mag worden is het vroege voorjaar de perfecte tijd. Voor meer informatie en om te reserveren klik hier.  

Nieuw in het programma – Zweden

Nieuw in het programma is de kanotrekking in Zweden. Een geheel georganiseerde reis inclusief busreis, kano + materiaal en maaltijden. Helemaal back to basic varen we in Canadeese kano’s over de prachtige meren van Dalsland (je kunt ook een eigen kano of zeekajak meenemen). We overnachten aan het water en sprokkelen zelf hout voor het kampvuur. Als je niet te veel lawaai maakt kun je dieren spotten zoals: bevers, otters, roofvogels, hertjes, reeën, maar ook elanden, wolven, beren of zelfs een lynx. Een unieke reis voor de echte avonturier!   Tot 1 februari10% korting

Expeditie Nepal uitgebreid en nu 16 dagen

– Naast een extra dag zijn er ook extra hotel overnachtingen bijgekomen. – De Sun Kosi is een dag ingekort waardoor er twee trajecten wildwater I worden overgeslagen.

– Er iets meer tijd voor het echte wilde water is. – Op de terugreis van Chitra naar Kathmandu bezoeken we het beroemde wildpark Chitwan.

– Het wildpark bezoek duurt anderhalve dag met twee overnachtingen.  

Tot 1 februari 10% korting en je kunt ook voor de helft van de prijs deelnemen aan onze eskimoteercursussen

Splinternieuwe kajaks op de cursus

Europagaai heeft voor 2016 het kajak assortiment uitgebreid met een aantal nieuwe modellen.   Zo kun je kiezen voor de Ace van het merk Spade. Deze kajak is behoorlijk snel, goed onder controle te houden en voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-100 kg.

Voor de iets lichtere kajakkers is er het nieuwste model Mamba van Dagger. Ook deze kajak is net als de Spade gemakkelijk onder controle te houden en je kunt er veel snelheid mee maken. Voor de licht tot medium gewichtsklasse hebben we ook de Veloc van Zet aan het assortiment toegevoegd. Ook deze kajak is snel en erg stabiel zodra je door een wals of golf vaart.   Voor de iets zwaardere kajakkers (80-120 kg) is er de Director van Zet. Deze robuuste comfortabele kajak is vooral een uitkomst voor de wat langere kajakkers.

Wil je graag gebruik maken van een van deze kajaks, geef dit dan aan bij je reservering. De huur van deze kajaks is iets duurder dan de huur van een reguliere kajak. Wees er tijdig bij want op is op.

Een weekendje Huningue

Ook nieuw in het programma is een uitdagend wildwaterbaantje gelegen in het plaatsje Huningue (Frankrijk) nabij de Zwitserse en Duitse grens. Het baantje is ongeveer 350 meter lang en heeft mooie keerwaters, walsjes, en stroomversnellingen. Via het kanaal naast het baantje vaar je omhoog om het baantje nog een keer af te kunnen varen. Deze cursus staat alleen open voor deelnemers met eigen vervoer van materiaal. Je kunt je eigen kajak meenemen of een kajak huren en deze zelf meenemen. Voor meer informatie over dit leuke wildwaterbaantje en de cursus klik hier.

Het reisverslag van Isa (13 jaar)

Een stoere jongedame die samen met haar vader afgelopen zomer het wilde water in de Franse Alpen trotseerde heeft hierover een leuk reisverslag geschreven. Haar reisverslag is samen met een aantal spectaculaire foto’s gepubliceerd in het kanosport magazine. Wij hebben haar verhaal online gezet en het is te lezen via deze link.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden