Nieuwsbrief februari 2019

Veel sneeuw… dat betekent een goede waterstand!

Wie het nieuws heeft gevolgd kan het niet ontgaan zijn. Er is de afgelopen tijd heel veel sneeuw gevallen in het buitenland. Wanneer deze sneeuw in het voorjaar smelt, vullen de rivieren zich rijkelijk met water en waarschijnlijk hebben we hier tot ver in de zomer nog profijt van. Wat staat er dit voorjaar op het programma? Bekijk het in deze februari nieuwsbrief!

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Europagaai tijdelijk alleen bereikbaar per mail

Europagaai is in de periode van 22 januari t/m 12 februari alleen per e-mail bereikbaar. Ook kan het beantwoorden van de mail kan nét iets langer duren dan dat je van ons gewend bent. Het kantoor in Schoorl is echter wel geopend voor de verhuurafdeling van de vakantiehuisjes. Martina Wegman (topsporter, instructrice en dochter van de baas) gaat in Nieuw-Zeeland trouwen. Dat willen de familie en sommige naaste vrienden natuurlijk niet missen.  

Vakantiebeurs 2019

Van 10 t/m 13 januari stonden we op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de vakantiebeurs kon men zich laten informeren over de mooiste uiteenlopende reizen en bestemmingen. Ook wij gaven de bezoekers een kijkje in het Europagaai programma en hebben kunnen laten zien hoe leuk wildwaterkajakken kan zijn! Het zwembad werd dit jaar bemand door het Watersportverbond en er werden voornamelijk zeillessen gegeven. We hopen volgend jaar weer bij het zwembad te mogen staan om de bezoekers van de Vakantiebeurs mee het water op te nemen in een echte wildwaterkajak.

Kajakken in het voorjaar

Kajakken in het voorjaar is heerlijk. Het is vaak heerlijk rustig op het water en als het voorjaarszonnetje schijnt lijkt het soms al zomer. Dit voorjaar hebben we weer een paar mooie cursussen op het programma staan.  

Voor zowel de beginner als de gevorderde: de Bohinjka-Soca. Een combinatie van twee prachtige locaties en prachtige rivieren in Slovenië. Dit is een 7 daagse cursus waarvan we 6 dagen varen en 1 rust-/reisdag hebben om van locatie naar locatie te reizen. Deze cursus start 27 april. Meer informatie over deze cursus vind je hier.  

Voor de gevorderde kajakker: Alpen surprise. Bij de Alpen surprise ben je verzekerd van een goede waterstand. Voor aanvang van de cursus bekijken we waar de juiste waterstand is en wat de weersvoorspellingen zijn. Op basis daarvan kiezen we de beste locatie uit! De Alpen Surprise week start 11 mei. Meer informatie vind je hier.  

Of de Gail? De Gail is een mooie rivier voor de gevorderde kajakker. Deze stroomt door een zeer mooie en bijna ongerepte boskloof relatief ver van de bewoonde wereld. De vele kleine beekjes die in het voorjaar links en rechts de Gail instromen, maken de Gail tot een indrukwekkende rivier. De Gail week start 12 mei. Meer informatie vind je hier.  

Nepal 2019

Ook dit jaar staat Nepal weer in ons programma. De laatste Nepal expeditie vond nog niet zo lang geleden plaats: In december ging een klein groepje kajakkers naar dit prachtige land om daar twee weken van de uitdagende rivieren en de unieke cultuur te genieten. Dit jaar staat Nepal vanaf 12 november gepland. Ben je benieuwd naar deze reis en het programma van dag tot dag? Bekijk dan de pagina via deze link. Hieronder een video van de Nepal Expeditie in 2015.

Eskimoteren in Alkmaar

Vanaf 9 februari gaat de nieuwe reeks Eskimoteerlessen in het zwembad in Alkmaar van start. 5 lessen die ook los te reserveren zijn. Het zwembad de Hoornsevaart is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer. Vanaf het trein station Alkmaar-Noord is het nog geen 5 minuten lopen naar het zwembad. Wil je leren Eskimoteren in je eigen kajak en met je eigen peddel? Dat kan! Dit kun je aangeven op het reserveringsformulier. Kijk hier voor meer informatie en wie weet zien we je misschien in het zwembad!  

Zomerse kortingen

Al plannen aan het maken voor de zomer? Wij hebben weer een mooie selectie wildwaterkajak locaties in ons programma staan. Van juni tot september is er voor ieder wat wils. Wanneer je vroegtijdig een reservering plaatst krijg je een mooie korting op de cursusprijs. Meer informatie over kortingen vind je hier.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden