Nieuwsbrief februari 2018

Zonnig voorjaar en goede waterstand

In de Alpen en Pyreneeën is deze winter uitzonderlijk veel sneeuw gevallen. Dit betekent over het algemeen dat wildwaterkajakkers tot ver in de zomer op een goede waterstand kunnen rekenen. De boekingen voor de voorjaarscursussen van Europagaai verlopen al goed ook voor de zomer komen de inschrijvingen gestaag binnen. 2018 belooft wat Europagaai betreft één groot wildwaterfestijn te worden.

Er staan veel nieuwe en bekende locaties in het programma; zo zijn er in Nepal twee nieuwe trips en gaan we dit voorjaar naar de Bohinjska-Soca, Tarn-Allier, Huningue en de Ardennen.   Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief..  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

De Vakantiebeurs

Onze deelname aan de vakantiebeurs in Utrecht was een enorm succes. Met name het zwembad trok veel aandacht van het publiek en de pers. Veel beursbezoekers wilden graag het kajakken in het zwembad even proberen. Ruim 500 mensen zijn in de kajak gestapt en slechts een enkeling heeft een nat pak opgelopen. Deze pechvogels gingen echter wel met een droog Europagaai T-shirt naar huis.

Dat een goed gesprek op de beurs zinvol is blijkt uit het aantal inschrijvingen in de weken erna. Naast nieuwkomers kregen we met regelmaat ook vaste klanten in onze stand op de koffie.

Leer de eskimorol

Schrijf in voor een warme zwembadcursus. Deze zijn in Alkmaar op 17 en 24 februari en 10, 17, 24 en 31 maart. Heb je het eskimoteren eenmaal onder de knie dan wordt de uitdaging tijdens de oefeningen op het wildwater nog leuker. Naast de cursussen in het zwembad in Alkmaar zijn er ook cursussen in Rotterdam, Heerenveen en Oisterwijk. Ben je geïnteresseerd kijk dan snel op deze pagina van onze website.  


Eskimorol van Europagaai op Vimeo.

Legendarische dag met hoog water op de Waal!

Wanneer je aan een mooie freestylewals denkt, denk je niet zo snel aan Nederland. Toch was Nijmegen op 28 januari ‘the place to be’! Kajakkers kwamen vanuit heel Nederland en daar buiten om deze legendarische dag te beleven. Het hele verhaal en verschillende filmpjes zijn te vinden op deze websitepagina.

Twee Nepal expedities

Nieuw zijn de twee wildwaterexpedities voor alle niveaus naar Nepal. Deze zijn in november 2018 en 2019. De trip met de meeste inschrijvingen gaat door. Dat de Europagaai expedities naar Nepal zeer succesvol zijn blijkt uit de unanieme positieve reacties over de voorgaande trips in 2015 en 2016.

Dit jaar bieden wij ter variatie een andere trip aan en is er ook een expeditie in een totaal ander gebied van Nepal. Dit maakt het voor de echte liefhebbers van Nepal mogelijk om het land en het wilde water van een heel andere kant te zien. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier dan snel door naar de pagina met meer informatie.  

Alleen bij niet al te koud weer!

In de winter kun je bij niet al te koud weer nog prima wildwaterkajakken. Goede kleding en een warm onderkomen voor de nacht zijn dan belangrijk. In februari en maart bieden wij 3-daagse kajakcursussen in de Ardennen/Eifel en Huningue aan. Ook zijn er 3-daagse cursussen op de wildwaterbaantjes bij Lyon in Frankrijk. Deze zijn uitstekend te combineren tot een 7-daagse trip met 6 vaardagen en 1 rust-/reisdag.  

Schrijf s.v.p. op tijd in zodat wij tijdig op zoek kunnen naar een goed en warm onderkomen met voldoende ruimte voor de hele groep. Blijken de voorspellingen van het weer overdag erg koud, dan blazen wij de cursus af en wordt de volledige betaling teruggestort. Is het weer twijfelachtig dan overleggen we eerst. We willen je in de winter graag mee het wilde water opnemen maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Uitslag kajakpuzzel

De hoeveelheid goede inzendingen van de kajakpuzzel stemde ons blij verrast. Het juiste antwoord is (kajaktrip). Ben je benieuwd of je hebt gewonnen? Hieronder volgt de uitslag.

  • De waardebonnen gelden voor alle Europagaai wildwaterkajakcursussen in 2018.
  • In het vermeldingsvakje van het online inschrijfformulier kun je aangeven dat je recht hebt op een waardebon tegoed.

1 waardebon van € 80,- H. Cuppens
1 waardebon van € 60,- L. Warlop 1 waardebon van € 60,- A. Spoelstra
1 waardebon van € 40,- D. Willemot 1 waardebon van € 40,- V. Dugnat 1 waardebon van € 40,- W. De Dapper
1 waardebon van € 20,- R. Damming 1 waardebon van € 20,- S. van der Klei 1 waardebon van € 20,- GJ. Bos 1 waardebon van € 20,- H. Claerhout

Wijziging programma

Op verzoek van de deelnemers die als eerste ingeschreven zijn, zijn er met name in het voorjaar enkele wijzigingen in het programma doorgevoerd. Tijdig inschrijven geeft naast een vroegboekkorting hier soms ook de mogelijkheid toe. Wil je het programma overzichtelijk zien kijk dan op deze kalender.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden