Nieuwsbrief februari 2017

Er ligt veel sneeuw in de Alpen…

…en dat betekent een goede waterstand in het voorjaar en de zomer! Wij kunnen haast niet wachten tot de sneeuw gaat smelten en de rivieren rijkelijk gevuld zijn met water. Niet alleen wij kijken uit naar een mooi kajakseizoen, ook de vele bezoekers aan onze stand op de vakantiebeurs in Utrecht waren erg geïnteresseerd naar mooie bestemmingen voor een sportieve kajakvakantie.

In deze nieuwsbrief tips voor de koude dagen, een update van de instructeurs die op het moment in Chili zijn en uitgelicht de wildwaterbaan in Huningue.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

De Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht was een succes. Onze stand stond naast een zwembad waarin de Europagaai instructeurs de hele week kajak demo’s gaven. Dit trok veel bekijks en enthousiaste mensen kwamen bij ons langs bij om een praatje te maken en/of een folder mee te nemen.

Ook NPO Radio 5 kwam langs en interviewde Erik Wegman terwijl Remi een demo gaf in het zwembad. Het radio interview is te beluisteren via deze link.

Wildwaterbaan Huningue

Wildwaterbanen zijn spectaculair en ideaal om 100% te focussen op je kajaktechniek. Dit voorjaar geven we cursussen op vier verschillende wildwaterbanen in het buitenland. De wildwaterbaan in Sault Brenaz , St. Pierre de Boeuf, Hohenlimburg en Huningue. Huningue is van deze vier banen de minst bekend, maar is minstens net zo leuk en uitdagend als de andere drie banen.

De baan ligt in Frankrijk vlak bij het drie landen punt met Zwitserland en Duitsland. Het is een relatief brede baan waar mooie passages worden afgewisseld met rustigere stukken. De baan heeft zowel ruime grote keerwaters maar ook hele kleine technische. Je kunt er ontzettend veel verschillende lijnen varen en het jezelf zo makkelijk of moeilijk mogelijk maken. De eerst volgende cursus in Huningue is 27 april. Meer informatie over de cursus in Huningue is via deze link te vinden.  

Voor de koude dagen

Ben je deze winter van plan te gaan kajakken of ga je 25 februari met ons mee naar Frankrijk, kleed je dan goed en warm aan. Warmteshirtjes van fleece of Merinowol houden je goed warm. Is een warmteshirtje nog aan de frisse kant, trek er dan twee of zelfs drie over elkaar aan. Een goed waterdicht anorak is zeker aan te raden. Zo wordt je niet nat en het beschermt je tegen de wind. Heb je snel last van koude handen dan zijn handschoentjes of de zo genoemde peddelmoffen ideaal. Ook een droogbroek of droogpak is voor de winter een aanrader. Op deze pagina kajakverkoop staan mooie dames anorakjes, een dames droogbroek, een heren droogpak en een heren droogbroek te koop. De spullen worden aangeboden door Instructrice Martina en haar vriend Olympisch kajakker Mike. Gloednieuw en voor een mooie prijs.  

Strandactiviteiten

We zijn nog steeds drukbezig met het vernieuwen van ons strandpaviljoen. Vorig jaar zijn we verhuist van Hargen aan zee naar Camperduin Noord. We komen daar op een mooie plek te staan met uitzicht over zee. Omdat we een samenwerking hebben met de organisatie DJUS en elkaars locatie op het strand gebruiken, hebben we ook de beschikking over het paviljoen aan de lagune in Camperduin Zuid. De beschutte lagune is ideaal bij zwaar weer. Wanneer ons paviljoen gereed zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. In februari/maart gaan we van start met de bouw en als alles mee zit kan het paviljoen in april/mei al in gebruik worden genomen. Het gehele project wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland en zal in 2018 gereed zijn.

Update – Instructeurs in Chili

Instructeurs Jasper, Vera en Jaivi vermaken zich nog steeds erg goed in het Zuid-Amerikaanse Chili. Ze reizen op het moment naar een van de bekendste en wildste rivieren van Chili, de Rio Baker. Deze rivier ligt in het zuiden van Chili en is zelfs voor de beste wildwaterkajakkers een uitdaging. Of ze deze rivier hebben gevaren horen we half februari als het drietal weer terug is in Nederland.

Kanocentrum Arjan Bloem weer geopend

Na een vakantiestop in de maand januari is Kanocentrum Arjan Bloem weer open. Het team staat voor je klaar om advies te geven over kajaks, kano’s en toebehoren. Ze zijn dinsdag t/m vrijdag geopend van 10:00 – 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 – 17:00 uur  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden