Nieuwsbrief februari 2016

Plannen maken voor het voorjaar en de zomer

Door de warme winter begint het bij ons al te kriebelen en staan we te popelen om dit voorjaar en deze zomer de rivier op te gaan. Weet jij al waar je in de zomer naar toe gaat?

Het wildwaterprogramma van deze zomer is compleet en kun je vinden in de kalender op onze website. In deze nieuwsbrief kijken we vast vooruit naar de voorjaarscursus in Slovenië op de Bohinjka en de Tarn en Allier die terug in het Europagaai programma zijn. Wil je van tevoren nog even leren eskimoteren? Onze cursus in Rotterdam is volgeboekt maar in Alkmaar (zie  hier) is nog plek.

Europagaai wildwaterexperts, al 37 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Tarn en Allier zijn terug in het programma

Voor deze zomer staan de Tarn en Allier weer in het programma. Twee ideale locaties voor beginnende kajakkers met niveau I. Anders dan anders zal er op deze cursus geen basiskamp aanwezig zijn en is het een 3-daagse cursus. Omdat we meerdere 3-daagse cursussen achter elkaar aanbieden kun je deze ook combineren tot een 6-daagse cursus. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om 3 dagen naar de Allier te gaan en aansluitend 3 dagen naar de Tarn. Meer informatie over de Tarn vindt je hier. En meer informatie over de Allier vindt je hier.

Voorjaar Bohinjka – Slovenië

De bekendste rivier in Slovenië is de Soca. Maar niet ver daar vandaan ligt de rivier de Bohinjka, een rivier met een dal, even indrukwekkend als het gebied bij de Soca. De rivier heeft een helder groenblauwe kleur en is zeer divers met leuke verblokte passages. In het voorjaar heeft de rivier een mooie waterstand en dan zal je waarschijnlijk geen andere kajakkers op het water tegen komen. Meer informatie over deze locatie en cursus vindt je hier.  

Filmpje Nepal

In november 2015 ging een groep van 15 kajakkers met Europagaai op expeditie in Nepal. Twee weken kajakken op de mooiste rivieren, slapen op zandstranden onder een heldere hemel vol sterren en genieten van het Nepalese eten en de cultuur. O.a. de rivieren Tamur en Sun Koshi werden bevaren. Hoge golven, walsen en mooie wild water passages werden afgewisseld door vlakke stukken rivier. Wie even op adem wou komen kon in een raft stappen en de rivier op een andere manier beleven. Een prachtige ervaring om nooit te vergeten.  

 Met dank aan: Film – AJkayak 2016 / Muziek – Nepathya, Palla Ghar ka / Kajakkers – Vera, Erik, Jasper, Stijn, Elisa, Senna, Karin, Mariëtte, Jacques, Albert-Jan, Ron, Ivo, Frank, Martijn, Peter, Sanne, Ram, Chitra, Indra, Rajesh, Jivan, Ramesj, Prem.

Jaaroverzicht Martina

Instructrice Martina is hard aan het trainen om voor Nederland uit te kunnen komen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar op het onderdeel slalom kajakken. Dit is een filmpje van haar belevenissen in 2015. Naast het slalomkajakken heeft ze ook nog tijd voor het creeken en andere leuke dingen.  

Even voorstellen

Deze zomer is het mogelijk dat je nieuwe medewerkers op een Europagaai cursus tegenkomt. We stellen ze hierbij vast aan je voor. Op de foto’s hieronder van links naar rechts: Rob, Reinier, Welmoed, Linda en niet op de foto Petra. De meeste hebben een sportopleiding gevolgd en allen staan te popelen om deze zomer het water op te gaan en hun kennis en enthousiasme op je over te brengen.

Arjan Bloem weer open

Na de hele maand januari gesloten te zijn, is Kanocentrum Arjan Bloem weer open! Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands kajak of wil je kajakkleding aanschaffen dan ben je bij Kanocentrum Arjan Bloem aan het juiste adres. De winkel is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 18:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Voor meer informatie en een routebeschrijving naar de winkel zie www.kajak.nl.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden