Nieuwsbrief februari 2015

Wij zijn er klaar voor!

Het Europagaai team is helemaal klaar voor het aankomende kajakseizoen. Tijdens een bijscholingsweekend in januari in de Belgische Ardennen zijn alle Europagaai instructeurs weer up-to-date getraind en bijgeschoold. We staan met z’n allen te popelen om aan het kajakseizoen te beginnen. Heb jij er ook zin in? In deze nieuwsbrief een vooruitblik op de eerst volgende voorjaarscursussen.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Laatste eskimoteersessie van deze winter

De eskimoteercursus in Rotterdam zit er bijna op. Nog één les te gaan en daarna starten we met een nieuwe reeks van zes lessen in het zwembad in Alkmaar. Dit is de laatste kans om deze winter het eskimoteren te leren. Zaterdag 14 februari van 18:00 – 19:00 uur is de eerste les. Je kunt per les inschrijven of voor de hele reeks. Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal beschikbare plekken is gelimiteerd. Meer informatie over de eskimoteercursus vindt je hier.

Voorjaarscursussen

Het voorjaarsprogramma van dit jaar staat bomvol met leuke cursussen. We kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is uit alle die mooie locaties. Daarom lichten we een aantal locaties uit om je te helpen bij het vinden van een cursus die bij je past.  

Frankrijk – Alpen. (niveau I-II-III-IV-V-F)
Houd je van spelevaren dan ben je in de Franse Alpen op de juiste plaats. In het voorjaar staat het water over het algemeen wat hoger dan in de zomer waardoor de golven en walsen net iets hoger en krachtiger zijn. Dit maakt de rivier de Durance een leuke uitdaging. Je kunt de golven en walsen ontwijken of de kick beleven door er dwars door heen te varen of er op te surfen. Kies je voor de Franse Alpen, dan kun je dit combineren met de tweedaagse cursus op de wildwaterbaan in Sault Brenaz. Deze krijg je er namelijk GRATIS bij! Sault Brenaz is een van de leukste wildwaterbanen in Europa. De baan heeft een vriendelijk karakter en heeft flink wat verval daar door zijn de passages toegankelijk en tegelijkertijd spectaculair.  

Sault Brenaz (niveau I-II-III-IV-V-F) Deze cursus is gratis in combinatie met de cursus Franse Alpen maar kan ook apart geboekt worden. We varen op dit veelzijdige wildwaterbaantjes waarbij je de mogelijkheid hebt om keer op keer van een moeilijke stroomversnelling af te varen totdat je deze helemaal onder de knie hebt. Isle de la Serre (Sault Brenaz) ligt ongeveer 50 km voor Lyon en is een klein authentiek Frans dorpje in een mooie omgeving. De camping ligt direct aan de wildwaterbaan waarop we varen.  

Slovenië – Bohinkja / Soca (niveau I-II-III-IV)
Houd je van mooie keerwaters en van manoeuvreren tussen de stenen door dan is Slovenië echt iets voor jou. Zowel de Bohinkja als de Soca zijn hele technische rivieren. De rivieren hebben mooie passages waarbij je jezelf flink kan uitdagen. In technische rivieren zitten veel verschillende lijnen die je kunt varen. Je kunt kiezen voor een gemakkelijke lijn of jezelf uitdagen en een moeilijke lijn varen. Daarbij kun je de kleinste keerwaters pakken om het voor jezelf nog uitdagender te maken.  

Spanje – Pyreneeën (niveau III-IV) Voor wie van spelevaren houdt maar ook van mooie keerwaters en manoeuvreren tussen de stenen door is de Spaanse Pyreneeën de juiste locatie. De Spaanse Pyreneeën kun je vergelijken met de druk van het water van de Franse Alpen in combinatie met het technische karakter van de Soca. Voor de gevorderde kajakker is Spanje een echt paradijs. Je kunt jezelf flink uitdagen en zowel door walsen en golven varen als mooie kleine scherpe keerwaters pakken. In het voorjaar wordt het spektakel nog groter en heeft de rivier de Noquera Pallaresa dikwijls indrukwekkend hoge golven.  

Bekijk alle voorjaarscursussen in de kalender.  

Kanocentrum Arjan Bloem

Na de hele maand januari gesloten te zijn, is Kanocentrum Arjan Bloem weer open! Ben je op zoek naar een nieuwe- of tweedehandskajak of wil je kajakkleding aanschaffen dan ben je bij Kanocentrum Arjan Bloem aan het juiste adres. De winkel is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 18:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Voor meer informatie en een routebeschrijving naar de winkel zie www.kajak.nl.

Martina’s jaaroverzicht

Velen zijn Martina wel eens op een Europagaai cursus tegengekomen en hebben misschien ook wel een les van haar gehad. De laatste jaren is Martina hard aan het trainen en doet ze mee aan internationale wildwater- en slalomwedstrijden. Op haar blog staat een jaaroverzicht van wat ze in 2014 heeft beleefd. Klik hier voor Martina haar blog.  

Tweedehands materiaal

Wie op zoek is naar een kajak, kajakkleding of ander materiaal dan wel wie dit te koop wil aanbieden, kan op deze websitepagina terecht. Wie weet zit er wat voor je bij.  

Brandingkajakken

Vorig jaar informeerden wij regelmatig over het nieuwe strand van Schoorl. Rijkswaterstaat legt momenteel de laatste hand aan de lagune en begin april is alles gereed. Ben je benieuwd hoe het is geworden en wil je het kajaksurfen op de nieuwe golven eens proberen? Schrijf dan hier in voor een cursus brandingkajakken.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden