Nieuwsbrief december 2015

Een geweldig jaar!

Het is bijna 2016. We kunnen terug kijken op een prachtig jaar vol peddel plezier en vele hoogtepunten. In deze nieuwsbrief een eerste update van de expeditie in Nepal, de kajak Nieuwjaarsduik die op het programma staat, Martina in Rio de Janeiro voor het test event van de Olympische Spelen en nog veel meer leuk nieuws.  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Nepal

Wij zijn net terug van de Europagaai wildwaterexpeditie in Nepal. Een geweldige trip waar zeer veel animo voor was. Men was het er unaniem over eens dat dit een unieke belevenis is geweest die je niet wilt missen. Na de fysieke hulp aan de herbouw van een door de aardbeving getroffen schooltje hoog in de bergen verzamelden we in Kathmandu. Hier begon de trip met een rondreis lang tempels en bezienswaardigheden in een authentieke Nepalese bus en kon er kennisgemaakt worden met de Nepalese cultuur.

De eerste twee dagen hebben we de Bhote Kosi en Balephi bevaren. Zo’n 50 km wildwater III, IV en een paar passages IV+. Bij de samenkomst van deze twee rivieren begint de Sun Kosi. Hier hebben we een trip van zo’n 300 km afgelegd. Het volumewater van deze rivier had passages met wildwaterklasse III en IV en een paar stukjes IV+. Grote golven, dikke walsen en een stevig stroming.

Na de Sun Kosi zijn we weer de bergen in getrokken en is de Tamur bevaren. Dit was de pittigste rivier van deze trip. Een aaneenschakeling van passages wildwaterklasse III, IV en IV+. Omdat er een raft en twee catarafts voor de bagage, het kamp en het eten mee waren, was het voor sommigen ook mogelijk om de zwaardere trajecten in een raft af te leggen.

Door het enthousiasme van de groep en de aanmelding van nog meer gegadigden is besloten dat we de wildwaterexpeditie Nepal ook in de winter van 2016 zullen aanbieden. Wil je ook mee? Houd de website dan goed in de gaten!

Eskimoteercursus Rotterdam

De eskimoteercursus in Alkmaar is volop bezig. De wildwater- vlakwater- en zeekajakkers die in Alkmaar bezig zijn om de truc van het eskimoteren te leren zijn zeer goed op weg. In Alkmaar staan nog twee lessen op het programma. Daar kan nog voor ingeschreven worden. De eskimoteercursus in Rotterdam begint zondag 10 januari. Ook daarvoor zijn nog plaatsen vrij. Voor inschrijven en meer informatie klik hier.  

Nieuwjaarsduik

Op 1 januari met je kajak de zee op om het nieuwe jaar in te luiden. Dat is een heerlijk begin van het nieuwe jaar! Deelname is gratis. Om 12.30 uur verzamelen we bij de strandopgang van Camperduin. Daar kleden we om en kunnen we om 13.00 uur met z’n allen te water gaan. Als we na het kajakken fris en voldaan uit het water zijn, kunnen we bij het strandpaviljoen in Camperduin opwarmen met warme chocolademelk met slagroom.

Waar: Camperduin aan zee
Tijd: 12.30 uur verzamelen / 13.00  uur duiken we de branding in
Kosten: Gratis
Aanmelden: We horen graag of jij er ook bij bent. Aanmelden kan via het contactformulier.

Test event kanoslalom Rio de Janeiro

Instructrice Martina was aanwezig bij het Test event voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Ze mocht daar samen met andere internationale slalomkajakkers de Olympische slalombaan uittesten. Vanuit Nederland was er flink wat belangstelling voor Martina. Zo heeft ze twee keer een interview gegeven op radio 1 en een keer voor de NOS. Het artikel van de NOS is hier te lezen en het tweede interview is hier te horen. Foto’s, filmpjes en verhalen zijn te zien op Martina haar Instagram, Facebook en Blog.  

Kanocentrum Arjan Bloem in januari gesloten

Net als voorgaande jaren is ook in 2016 de winkel van Kanocentrum Arjan Bloem de hele maand januari gesloten. Via internet kun je nog wel bestellingen plaatsen. Dit kan op www.kanowinkelonline.nl. Op 1 februari 2016 gaan de deuren van Kanocentrum Arjan Bloem weer open en staat het team klaar om je advies te geven bij het kopen van een kajak of kajakkleding.

Voorjaarsprogramma

Nu al nieuwsgierig naar het voorjaarsprogramma? Kijk dan snel in de kalender op de Europagaai website. Cursussen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië staan op het programma! Boek je tijdig, dan waarderen we dat erg en krijg je een mooie vroegboekkorting.   Het zomerprogramma 2016 zal voor de feestdagen on line staan. Je kunt dan tijdens de knusse winterdagen alvast genieten bij het plannen van je zomerse kajakvakantie.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden