Nieuwsbrief augustus 2019

Europagaai viert de zomer!

In Slovenië, Frankrijk en Italië wordt de zomer volop gevierd door de Europagaai instructeurs en de deelnemers. Ben je in Nederland en heb je toch wel wat vakantiekriebels? In deze nieuwsbrief een paar last minute kajak tips voor in het buitenland en in Nederland. Verder in deze nieuwsbrief een prachtige finaleplaats voor topkajakker Martina en een kort interview met ons zonnetje in huis instructrice Nienke. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en zomer toe!

Peddelen is altijd leuk. Genieten in de heerlijke verkoeling die boven het water hangt of bij een regenbuitje want je wordt toch wel nat.   Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en -cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Martina finale World Cup

Wie ons op Instagram of Facebook volgt zal het niet zijn ontgaan, Europagaai instructrice Martina stond in de finale van de 3e slalom worldcup wedstrijd! Deze vond plaats op de wildwaterbaan in Tacen, Slovenië. In de semifinale kwalificeerde Martina zich als 10e voor de finale. In de finale had ze een mooie stabiele run en werd ze 6e! Een ontzettend mooie prestatie. De wedstrijd was live te volgen op internet en werd meerdere malen herhaald op Eurosport.   Martina focust zich nu op haar volgende wedstrijden. Op het programma staan de World Cup in Leipzig (Duitsland) en in Praag (Tsjechië) en het WK in september in La Seu d’Urgell (Spanje). Martina volgen en aanmoedigen? Dit kan via haar Instagram.  

Brandingkajakken in Nederland

Geen tijd om ver van huis te gaan deze zomer? In Nederland kunnen we ons ook goed vermaken! Op de zee bij het strand van Camperduin kun je een dagje, weekend of halve dag komen brandingkajakken. De wind is ons deze zomer erg goed gezind, want er staat bijna elk weekend mooie branding. Met een kajak of op-zit-kajak van de golven af surfen en daarna nog even lekker luieren op het strand of een ijsje eten bij een van de strandpaviljoens.   Brandingkajakken kan op de data: 3, 4, 6, 10, 17, 18, 25 en 31 augustus en 14, 15, 21, 22, 28 en 29 september. Reserveren kan via deze link.  

Last minute kajakken

Ben je op zoek naar een last minute kajakvakantie? Een aantal cursussen zit al vol maar gelukkig is er ook een aantal waar nog plek is.   03-08 Slovenië – Wees er snel bij! 04-08 Franse Alpen – Wees er snel bij!
10-08 Slovenië – Wees er snel bij! 17-08 Slovenië – Nog ruim voldoende plaatsen vrij. 19-08 Alpen Surprise 5 of 9 dagen – Wees er snel bij!   Bekijk alle data in de wildwaterkajakkalender.  

Kinderkajak te koop

Ben je op zoek naar een leuke kinderkajak? Wij hebben er een aantal te koop staan. Het zijn mooie bootjes van het merk Dagger en nog bijna helemaal nieuw! Leuk voor op vlakwater in Nederland of om het wildwaterkajakken onder de knie te krijgen. Zoals Dagger zegt “Because the future of our sport demands the best”.   – Dynamo Action: dit bootje is geschikt voor kinderen met een gewicht tot 60kg.    Specificaties: website Dagger Dynamo Action – Axiom Action 6.9: dit bootje is geschikt voor kinderen met een gewicht tot 54kg.   Specificaties: website Dagger Axiom Action 6.9   Prijs per bootje €410,-. Prijs voor een nieuw spatzeiltje €40,- Geïnteresseerd? Stuur ons een mailtje.  

Kort interview met Europagaai instructrice Nienke

In de vorige nieuwsbrief hadden we een kort interview met Europagaai instructeurs Elisa en Dirk. Deze maand een kort interview met Nienke.   EP: Waar geef je deze zomer les? Nienke: Deze zomer ben ik overal te vinden! Eerst in de Franse Pyreneeën, daarna in de Franse Alpen, en aan het eind van de zomer op de Soča.   EP: Welke kajak disciplines beoefen je? Nienke: Het liefst zit ik in mijn slalomboot op de slalombaan, maar ik vind het ook heerlijk om op de rivier te zitten. Sinds kort heb ik ook een freestyle bootje, maar daar ben ik nog niet zo goed in.   EP: Hoe oud was je toen je voor het eerst in een kajak zat? Nienke: Nul! Heb ik mij laten vertellen door mijn moeder. Mijn ouders zijn vlakwatervaarders en het kajakken is me met de paplepel ingegoten.   EP: Is het eng om om te slaan? Nienke: Soms wel. Maar hoe vaker je omslaat, hoe minder eng het wordt.   EP: Wat vind je leuk aan kajaklesgeven? Nienke: Dat ik elke dag op het water kan zitten. Ik ben de hele zomer aan het ‘werk’, maar toch voelt het als vakantie.  

Fijne zomer!

Of je nu deze zomer met ons mee gaat op een bruisend kajakavontuur, zelf lekker op vakantie gaat of gewoon in Nederland blijft, we wensen iedereen een hele fijne zomer toe. Hopelijk tot snel en tot op het water!   Team Europagaai.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden