Nieuwsbrief augustus 2018

Genietend in de zon op het wilde water

Na een snikhete en droge zomermaand juli, zijn we benieuwd wat augustus ons brengen gaat. Genieten in de zon of een regenbuitje voor de waterstand… kajakkers zijn eigenlijk altijd tevreden.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Meer XXL en XXS kajaks

De mensen worden steeds langer. Dat is een bekend gegeven. Bij Europagaai zien we de vraag naar een wat grotere kajak dan ook gestaag groeien. Ook wildwaterkajakken met de hele family is hot. Hierdoor is er een toename van zeer jonge kajakkertjes. Met een aantal XXL kajaks (Directors van het merk Zet) en wat XXS jeugdbootjes van Dagger is de vloot van Europagaai flink uitgebreid. Ben je benieuwd welke boten wij hebben liggen? Neem dan hier een kijkje in ons assortiment.

Eskimoteren in het zwembad

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer genieten van het wildwaterkajakken? Wie zich deze zomer tijdens de cursus in schrijft of zich na de cursus voor 7 september aanmeldt ontvang respectievelijk 20% of 10% korting op een sessie van 5 of 6 lessen in Alkmaar of Rotterdam en 2 lessen in Oisterwijk of Heereveen. Mis dit aanbod niet en bereid je voor op nog meer kajakplezier op het wilde water.  

Nepal in het vizier

Er is veel interesse in onze nieuwe wildwater expeditie naar Nepal deze winter. Nog een paar inschrijvingen en de meest unieke trip in de Himalaya kan doorgaan. Ook voor diegene die al eerder met ons naar Nepal zijn geweest is deze expeditie een aanrader. We trekken nog dieper het Himalaya gebergte in en bedwingen woeste stroomversnellingen op de mooiste rivieren. Uiteraard is onze Nepal expert Vera ook weer van de partij. Zij staat te popelen om te vertrekken! Kijk voor meer informatie op deze pagina en schrijf je s.v.p. op tijd in.  

Lonken naar het najaar

Lonken naar het najaar is helemaal niet verkeerd. Na een sportieve enerverende zomer heb je vast ook zin in een dag of weekendje wildwater- of brandingkajakken. Natuurlijk zijn er in de herfst ook weer verschillende kajakweken in de Alpen. Als je hiervoor op tijd inschrijft weten de instructeurs waar ze aan toe zijn en heb je het voordeel van: een vroegboekkorting, eventueel een familiekorting of 20% reductie op de cursusprijs als het je 3e weekcursus dit jaar is. In deze kalender zie je al onze cursussen op een rij en netjes op data gerangschikt.

Martina op het Malabarfest

Er zijn maar weinig kajakwedstrijden waar de deelnemers prijzengeld kunnen winnen. Het Malabarfest in Kozhikode, Kerala (India) is één van de grootste kajakevenementen waar de winnaars ervandoor kunnen gaan met een mooie som prijzengeld. In totaal wordt er $20.000 verdeeld onder de winnaars. Er zijn vier onderdelen waaraan alle ahleten deel moeten nemen: de freestylekajakwedstrijd, een slalomwedstrijd, een boatercross en een afstandsrace. Martina die als enige Nederlandse naar India afreisde voor dit evenement, werd in de freestylekajakwedstrijd 1e, in de slalom 2e, bij de boatercross 1e en op de lange afstandsrace werd ze 2e. Een hele mooie prestatie! Bekijk de foto’s en filmpjes van Martina op haar Instagram account en op het instagram account van het malabarfest.  

Jouw kajak reüniegroepje

Lijkt het je leuk om na de zomer een gezellige kajakreünie voor jouw groepje te organiseren? Het beste kun je tijdens de cursus deze zomer even polsen of hiervoor voldoende animo in jouw groepje is. Wij helpen je graag bij de organisatie, samenstelling en uitvoering. Bijvoorbeeld een dagje peddelen op zee of op de wildwaterbaan in Hardenberg, een kajakpuzzeltocht door Alkmaar of denk je meer aan een weekendje in de Ardennen of Duitsland? Een gezellige afsluiting met een gezamenlijk dinertje maakt zo’n feest compleet.  

Geef je mening

Naast een kritische mening via het enquêteformulier van Europagaai kun je ook overwegen om een leuke review op Google of Facebook over Europagaai te schrijven. Verras ons en laat weten hoe jouw kajakweek is geweest.  

Foto’s en filmpjes delen

Tijdens en na de zomer wordt Europagaai vaak overspoeld met de vraag naar beeldmateriaal door jouw medecursisten. Europagaai mag jouw gegevens echter niet zonder toestemming aan anderen verstrekken. Stuur daarom jouw foto’s en filmpjes bij voorkeur in het originele formaat naar ons op. Dit kan het beste via het gratis programma wetransfer.com. Zet erbij om welke week het gaat. Wij zorgen dat het materiaal en je berichtje doorgestuurd worden.  

Zomer tips

Het belang van goed insmeren en voldoende water drinken is bij een ieder wel bekend. Zorg echter dat je bij het insmeren de achterkant van je handen gebruikt. Dit voorkomt vervelend gripverlies op de peddelsteel. Sla tijdens het smeren je voorhoofd over zodat de zonnebrand nadat je omgeslagen bent niet in je ogen kan prikken. Gebruik voor het koelhouden van drank alleen een thermoskan of beker waarvan de binnenkant niet stuk gaat bij het stoten.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden