Nieuwsbrief augustus 2016

Heerlijk afkoelen in de zomerse warmte

Tropische temperaturen in de Pyreneeën en ook in de Alpen is het heerlijk warm. De verkoeling van het wilde water is dan ook erg aangenaam. De zomer is in volle gang en op de locaties van de Europagaai cursussen is het erg gezellig. Veel sportievelingen hebben ons weer weten te vinden en er wordt nog volop last minute geboekt. Ben jij ook toe aan een sportief gezellig weekje kajakken? Voor verschillende Europagaai vakantiecursussen is nog plek!  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Noorwegen

Een klein groepje Europagaai instructeurs is -met aanhang- begin juli naar Noorwegen gereden om daar zelf te gaan kajakken. Het weer viel een beetje tegen, maar er kon volop gepeddeld en gewandeld worden. Noorwegen is een prachtig land en of wij het ook geschikt vinden voor een Europagaai zomercursus zul je in het programma van volgend jaar zien.

Franse Alpen

Na de laatste week in de Franse Pyreneeën die eindigt op 5 augustus, verhuist Europagaai naar de Franse Alpen. Op deze schitterende locatie voor wildwaterkajakken staat een team van doorgewinterde instructeurs, enthousiaste nieuwe instructeurs en vissers klaar om voor jou een geweldige kajakweek te verzorgen. Beginners en gevorderden komen hier volop aan hun trekken.  

Slovenië

In Slovenië is Europagaai vrijwel de hele zomer tot diep in september. Alleen tijdens de twee weken Italië zijn hier geen cursussen, maar dan kun je nog wel per dag inschrijven om bij ons op het wilde water komen kajakken. Hierover lees je verderop in deze nieuwsbrief meer. Slovenië is een toplocatie met een overweldigende pure natuur. Het is dan ook aan te raden om wat langer te blijven zodat je na de kajakweek nog van het natuurschoon kunt genieten.  

Italië

Voor wie al enige ervaring heeft met wildwaterkajakken is de cursus op de Isarco in Italië aan te raden. In tegenstelling tot andere locaties vindt je hier nagenoeg geen andere kajakkers en rafters op de rivier. Er is alle ruimte om je technieken te verbeteren en ook voor het leren surfen, walsje hangen en boofen met de kajak zijn er oefenplekjes in overvloed. Op de camping is ook een zwembad en wie weet mogen we daar in de rustige uurtjes nog wat met eskimoteren oefenen. Ben je nog nooit met ons op de Isarco mee geweest dan is dit je kans!  

Een dagje try-out wildwaterkajakken?

In Slovenië en de Franse Alpen kun je deze zomer soms ook inschrijven voor een dagje try-out wildwaterkajakken. Op de camping liggen bij de receptie inschrijfformulieren en hangen er postertjes met informatie.

  • Het startpunt in Slovenië is op de camping en je vaart dan tot aan de blokkendoos  naar beneden. Uiteraard krijg je instructie en is al het benodigde materiaal aanwezig.
  • Het startpunt in de Franse Alpen is bij het vliegveldje boven de camping. Je vaart dan tot aan de camping en ook hier is de instructie en het materiaal bij de prijs inbegrepen.

Let op!
Ook tijdens de weken dat Europagaai naar Italië gaat zijn er in Slovenië instructeurs om de dagjes try-out te verzorgen.
Welke dagen dit zijn is afhankelijk van de beschikbare instructeurs en wordt ter plekke bepaald. Dit staat op de posters op de camping beschreven.

Zomerse aanbiedingen

Iedereen die deze zomer mee doet met een wildwaterkajakcursus van Europagaai en uiterlijk een week na de cursus inschrijft voor een cursus eskimoteren in de winter of een wildwater kajakcursus in de herfst, krijgt 10% korting boven op de eventuele vroeg-boekkorting of familie korting. Je kunt inschrijven via de website en vermelden dat je gebruik wil maken van de zomerse kortingsaanbieding. De datum waarop wij je inschrijving ontvangen hebben moet dus uiterlijk zeven dagen na de laatste cursusdag zijn.

  • Deze aanbieding geldt niet voor de expedities, brandingkajakken en groepsactiviteiten.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden