Nieuwsbrief april 2019

Op pad in de kajak!

Het is april. Voor ons de officiële start van het wildwaterkajak seizoen. Er staat deze maand veel op het programma. We gaan naar verschillende wildwaterbaantjes en zijn te vinden in Slovenië, maar ook in de Nederlandse branding op zee. Het weer in Slovenië schijnt al vol op zomers te zijn en ook elders in Europa en de Benelux gaat het de goede kant op. Wij kunnen bijna niet wachten! Eind april gaan we weer heerlijk op de Bohinjska en Soca varen. Naast informatie over de cursus in Slovenië, vind je in deze nieuwsbrief een link naar twee leuke artikelen geschreven door Martina en Querine.

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Eskimoteren – Laatste les van dit seizoen

30 maart is de laatste eskimoteerles van het afgelopen winterseizoen. Er is nog plaats! Wil je voordat de zomer begint nog 1x een uurtje je eskimorol oefenen met een instructeur aan je zijde? Reserveer dan snel een plaatsje. Meer informatie vind je via deze link.  

Zomers weer in Slovenië

In Slovenië ontwaakt de campingbaas langzaam maar zeker uit zijn winterslaap. We hebben telefonisch contact gehad en het schijnt in Slovenië al vol op zomers weer te zijn. Een goed teken voor de voorjaarscursus in het Bohinj dal en de Soca vallei die op 27 april van start gaat. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De campingbaas in Slovenië is momenteel bezig met het maken van een website, zodat reserveringen voor de camping of appartementjes voortaan via het web kunnen worden gedaan. Wij kijken er naar uit.  

Start branding kajakseizoen 2019

Op 4 april gaat het branding kajakseizoen weer van start! In de weekenden vanaf april t/m oktober kun je weer volop brandingkajakken. De prijswinnaars van de fotowedstrijd van vorig jaar gaan 19 mei de branding in. We hopen op een seizoen met mooie branding. Meer informatie over het brandingkajakken vind je via deze link.  

Artikel: Martina in China

Begin december nam ik de uitnodiging aan om 10 dagen wildwater te varen op de Salween rivier van de Chinese Canoe Federatie. Met een snel aanvraag visum sta ik een week later op het vliegveld in Kunming, klaar voor een reeks wedstrijden in de Yunnan provincie samen net 30 andere internationale topatleten. Lees meer (of volg Martina haar avonturen hier).  

Artikel: Hola España

Querine schreef voor het Kanosport Magazine een leuk artikel over onze cursus in de Spaanse Pyreneeën: Door de Spaanse Pyreneeën stroomt de Rio Noguera Pallaresa, een rivier die even mooi is als haar naam. De rivier is een combinatie van volume en technisch wildwater. Hoge golven en walsen maar ook smalle valletjes waar je het boofen onder de knie kunt krijgen. De Rio La Noguera Pallaresa is een paradijs voor de kajakker met enige kajakervaring. Lees meer.

Kanomarkt in de Wormer

Bij voorjaarskriebels hoort een voorjaarsopruiming. Op zondag 7 april is het weer zo ver: de tweedehands kanomarkt bij Kanocentrum Arjan Bloem. Kajaks, anorakjes, wetsuits, helmen, etc. kun je hier kopen en/of verkopen. Ook heeft Kanocentrum Arjan Bloem op deze dag tal van leuke aanbiedingen in de winkel. De markt bezoeken is gratis, evenals het verkopen van kajakmateriaal. Meer informatie vind je via deze link.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden