Nieuwsbrief april 2018

Lentekriebels?

Het voorjaar begint te kriebelen en Europagaai is er klaar voor. Er zijn weer een paar nieuwe gezichten in het team en de instructeurs en vissers zijn deze maand volop in training in de Ardennen en Frankrijk.

Op de camping in Slovenië gaat het een en ander veranderen. Wordt deze locatie niet te populair? Op onze locatie in de Franse Pyreneeën is een nieuwe campingbaas. Er is veel vraag naar de cursus op deze locatie en daarom is er een extra week toegevoegd.

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor het sponsorproject “Balkan Rivers Tour” van ambassadeur en Europagaai instructeur Vera, en ook voor Martina die net weer uit Nieuw-Zeeland is teruggekeerd.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Extra week Franse Pyreneeën

Na jaren trouwe dienst heeft de super gezellige en vriendelijke campingbaas André het stokje overgedragen aan Nathalie en Franckie. We rekenen er op dat alles even soepel en ongedwongen zal verlopen. We willen het predicaat van André als gezelligste campingbaas graag met Nathalie en Franckie voortzetten.

Afgelopen winter was er een ware run op de vakantielocatie Franse Pyreneeën. Al vroeg in het jaar bleek een aantal weken snel volgeboekt. Daarom is er van 4 t/m 10 augustus een extra week ingevoegd. Wacht niet te lang en schrijf snel in.

Verandering in Slovenië

Dat Slovenië jarenlang onze meest gewilde locatie is zal bij velen bekend zijn. Ook de drukte op de camping nam toe en veroorzaakte afgelopen jaar soms wat overlast. De campingbaas heeft daarom besloten minder mensen toe te laten zodat er ruimere plekken ontstaan en op het Europagaai veld komen geen andere groepen meer. De toegang met slagboom wordt verplaatst naar boven aan de weg. Gasten die van tevoren reserveren krijgen een toegangscode per mail opgestuurd. Alle andere ontvangen deze bij de receptie.

Verder worden de prijzen aangepast. Met uitzondering voor Europagaai deelnemers die op ons kampeerveld staan gaan de kampeertarieven omhoog. Dat Slovenië onze toplocatie blijft dat staat vast. Een mooiere plek voor wildwaterkajakken kun je niet wensen!  

Martina terug uit Nieuw-Zeeland

Martina is weer terug in Europa om ook deze lente en zomer deel te nemen aan de slalomwedstrijden die hier plaats vinden. 6, 7 en 8 april zijn de Nederlandse selectiewedstrijden in Leipzig, Duitsland. Daar vandaan zal ze kriskras door Europa reizen om te trainen en verschillende wedstrijden te varen.

Wil je Martina haar avonturen volgen? Volg haar dan op facebook of instagram.

Nieuwe gezichten bij Europagaai

Welke nieuwe gezichten kun je dit jaar tijdens de Europaqgaai wildwatervakanties tegen komen?

Ben je benieuwd naar het totale overzicht van het huidige Europagaaiteam kijk dan eens op deze pagina.  

 • Mick – Mick is super enthousiast en heeft gezien zijn leeftijd alle tijd om zich als instructeur te ontwikkelen. Als visser staat hij zijn mannetje en hengelt hij elke boot of vis het water uit.  
 • Ruben – Door Elisa geïntroduceerd en met zijn positieve uitstraling en goede peddeltechniek is Ruben voor menigeen meteen al een geliefde Europagaai medewerker.  
 • Karen – Karen begeleidt de groepsactiviteiten in de Schoorlse Duinen en is vaak op een Slack-Line te vinden. Haar evenwichtsgevoel is buitengewoon goed. Het kajakken zal ze hierdoor snel onder de knie hebben.
 • Dennis – Dennis is buitensport docent en lesgeven kan hij als de beste. Zijn favoriete vak is wildwaterkajakken. Grote kans dat je hem snel eens op het water tegenkomt.
 • Pablo – Pablo komt uit Ecuador en woont in Nederland. Hij moet wat oefenen met Nederlands en komt deze zomer het Europagaai-team assisteren bij de cursussen.  
 • Tom. – Tom komt uit België en is net als Jitte ook parapenter. Daarnaast zal Tom zich deze zomer bezighouden met dagtripjes kajakken en raften voor campinggasten in Slovenië.

Wat doe je tegen de warmte?

Kom je met nog een wat wit neusje en benen als melkflessen op onze cursus, dan is het zaak om je goed voor te bereiden op de warmte en de zon. Hier zijn wat tips.

 • Neem watervaste zonnebrandolie mee en begin tijdig met smeren.
 • Trek je tijdens het varen je anorak of wetsuitjasje uit? Zorg dan dat je een T-shirt met lange mouwen mee hebt.
 • Houd er rekening mee dat je op het water sneller verbrand dan op de kant.
 • Neem voldoende drinkwater mee. Minimaal één liter per kajakdag is de maatstaf.
 • Krijg je op het water plotseling hoofdpijn zonder dat je je gestoten hebt dan is het negen van de tien keer omdat je te weinig gedronken hebt!

Sponsoring Balkanproject

Europagaai instructeur Vera is Nederlands ambassadeur van het project Balkan Rivers Tour. Dit project komt in actie tegen indamming van de laatste nog ongerepte rivieren van de Balkan in Europa. Indamming is niet alleen desastreus voor kajakkers; ook de natuur wordt hiermee drastisch om zeep geholpen. Uiteraard is het opwekken van groene energie belangrijk voor het milieu, maar dat mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de natuur zelf.

De invloed van het indammen van rivieren heeft verstrekkende gevolgen voor vissen en andere diersoorten in en rond de rivieren, maar ook voor de lokale bevolking. In feite wordt de hele habitat verstoord en deze is daarna niet meer te herstellen.   Voor sponsoring en meer informatie zie: Balkan Rivers Tour.  

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden