Nieuwsbrief april 2017

Het is lente!

Heerlijk weer, prachtige voorjaarsbloemen en de klok een uur vooruit. De lente is begonnen! Tijd om het water op te gaan en/of vakantieplannen te maken voor deze zomer. Wacht niet te lang met reserveren, want een aantal voorjaarscursussen zit bijna vol. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Het voorjaar

Wil je dit voorjaar met Europagaai mee? Wacht dan niet te lang meer met reserveren. Een aantal cursussen zit bijna vol. Voor de Bohinjka zijn nog slechts een paar plekken beschikbaar.

Voorjaarsmarkt een succes

De tweedehands kanomarkt bij Kanocentrum Arjan Bloem was ook dit jaar een succes. Europagaai had twee kraampjes op de markt. De tweedehandse maar ook nieuwe items gingen als warme broodjes over de toonbank. Er was niet alleen veel materiaal voor wildwaterkajak liefhebber; ook was er een ruim assortiment aan tweedehands vlakwaterkajak materiaal. Het was een heerlijke dag met ontzettend lekker weer en veel mensen konden het dan ook niet laten nog even de kano in te stappen en het Zwet op te gaan. Kon je niet bij de markt aanwezig zijn? Op de pagina kajakverkoop op onze website staan nog enkele bootjes en items te koop.  

Foto’s: René Piersma

Zet Veloc review

Ben je benieuwd wat er zo fijn is aan de wildwaterkajak Veloc van Zet? Instructeur Wouter beschrijft zijn ervaring met deze kajak. “Als instructeur bij Europagaai probeer ik zo veel mogelijk verschillende wildwaterkajaks uit. Afgelopen jaar heb ik in een Veloc gevaren. De Veloc is toch stiekem wel mijn favoriete bootje geworden, zowel door de unieke en uitdagende vaarstijl van de Veloc als door het comfortabele en stabiele gevoel dat de boot geeft”. Lees meer

Meer wildwaterkajak reviews zijn te vinden via deze link.

BNN – De gevaarlijkste rivieren

Europagaai is door BNN benaderd voor assistentie bij het produceren van het nieuwe programma “de gevaarlijkste rivieren”. Dit programma is vergelijkbaar met het reeds uitgezonden programma “de gevaarlijkste wegen”. Omdat er geen tijd beschikbaar is om de BN’ers die zonder enige kajak-ervaring aan het programma mee gaan doen te trainen en het de bedoeling is dat de BN’ers zelfstandig een rivier wildwater III t/m V af gaan varen, leek dit concept ons erg onveilig. Ons voorstel om de BN’ers in duo-kajaks met ieder een instructeur achterin te laten peddelen belandde helaas in de prullenbak. Onze vergelijkingsuitleg over een BN’er zonder rijbewijs en autorijervaring aan het programma “de gevaarlijkste wegen” mee te laten doen was voor de programmamakers aanleiding om verder te zoeken naar andere die in dit avontuur willen stappen.

Rodeo op de Erft

25 maart vond in Duitsland op de rivier de Erft de Wiesenwehr rodeo plaats. Ondanks het lage water was het een geslaagde wedstrijd. Voor zowel Nederland als Duitsland was dit het selectiemoment voor het wereldkampioenschap freestylekajakken in Argentinië. Bij de vrouwen werd Martina derde en in de C1 wist Remi in de finale te komen.  

Tip! Check je materiaal

Elk voorjaar controleren we al het Europagaai kajakmateriaal, zodat dit optimaal is voor het aankomende kajakseizoen. Beschik je over eigen kajakmateriaal? Dan is het verstandig om dit na een winterstop te controleren. Hierbij kun je denken aan:

  • zitten er luchtzakken in je kajak en zijn deze nog goed?
  • is je zwemvest nog in goede staat en past deze nog bij je huidige gewicht?
  • is het latex in je anorak nog goed en zit dit niet aan elkaar geplakt?

Tip!
Wanneer het latex in je anorak na een winterstop aan elkaar geplakt zit en je het niet meer kunt gebruiken, is het niet nodig gelijk een nieuw anorak te kopen. Bij Kanocentrum Arjan Bloem verkopen ze losse latex manchetten die je er zelf op kunt lijmen. Vraag ernaar in de winkel. Daar kunnen ze ook uitleg geven hoe je de manchetten op je anorak lijmt.  

Brandingkajakken

De aanleg van 500 meter kabel voor elektra en leiding voor stromend water op het strand is gereed. Deze maand wordt er begonnen met de fundering en als alles mee zit zal het Europagaai strandpaviljoen in mei gereed zijn en een stuk groter. Tot die tijd bedienen we het brandingkajakken nog met een 4WD auto en trailer en in de nieuwsbrief van mei kun je de aankondiging van de clubavonden 2017 verwachten.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden