Nieuwsbrief april 2016

Om in de zomerstemming te komen…

…Na een paar heerlijke weekendjes met een leuke groep kajakkers in Sault Brenaz, Huningue en Hardenberg is het tijd om vooruit te kijken naar de voorjaarsweek op de Bohinjka in Slovenië. Verder in deze nieuwsbrief een filmpje van vorig jaar zomer om alvast in de stemming te komen!  

Europagaai wildwaterexperts, sinds 1979 toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Klaar voor de zomer?

Om in de stemming te komen hebben we een paar mooie videobeelden van afgelopen zomer op een rijtje gezet. Slovenië blijft een van de mooiste wildwaterkajak locaties in Europa. Kristalhelder water en de mooiste wildwater passages voor elk niveau kajakker. Wil je ook naar Slovenië? Klik dan hier voor meer informatie.

Tijdig reserveren

De cursus op de Bohinkja zit bijna vol en ook voor het zomerseizoen beginnen de reserveringen binnen te komen. Wanneer je tijdig reserveert ben je zeker van een plekje op jouw ideale cursus, want vol is vol. In de kalender op de website staat per cursus in kleur aangegeven of er nog plek is. Wacht niet te lang met reserveren. Uit ervaring weten we dat het ineens snel kan gaan en net die cursus die je had willen reserveren ineens vol zit.  

Clubavond Hargen aan Zee

Vorige jaren startte de wekelijkse clubavond in Hargen aan Zee in april. Helaas hebben we wegens reorganisatie op het strand van Hargen en Camperduin nog steeds geen plek toegewezen gekregen voor ons sportpaviljoen. We wachten in spanning af en hopen binnenkort meer duidelijkheid te krijgen van de gemeente Bergen om dan als nog van start te kunnen gaan met de wekelijkse clubavonden.

Paasweekend Sault Brenaz

Een heerlijk lang weekend kajakken in Sault Brenaz om in te varen voor de zomer en technieken bij te spijkeren. De grote groep instructeurs, vissers en deelnemers hebben zich goed vermaakt.  

Support Olympisch kajakker

In augustus is het zo ver: de Olympische Spelen. Terwijl de Nederlandse kajakkers nog hard bezig zijn een plaatsje te bemachtigen voor het onderdeel slalom kajakken, heeft Mike Dawson (professioneel kajakker en vriend van Europagaai instructrice Martina) uit Nieuw Zeeland zich al geplaatst. Om zijn trip naar de Olympische Spelen mogelijk te maken hebben Mike en Martina een kookboek ontworpen. Door het te bestellen via dit contactformulier support je Mike en Martina op weg naar de Olympische Spelen.

Spaanse Pyreneeën begin juni

Voor het derde jaar op rij is er begin juni weer een kajakweek voor gevorderden in Spanje. De succesvolle ervaring van een goed gevulde rivierbedding in combinatie met de heerlijke zon maakt deze cursus zowel bij deelnemers als instructeurs erg geliefd. De rivier de Noquera Pallaresa is net zo mooi als de naam klinkt. In de zomer is de waterstand afhankelijk van wat de centrale door laat, maar in juni buldert het water continu naar beneden. Het walhalla voor gevorderde wildwaterkajakkers! Kijk op deze websitepagina en schrijf snel in.

Impressie tweedehands markt

Een impressie van de tweedehands markt georganiseerd door Kanocentrum Arjan Bloem. Het was een geslaagde dag met een grote opkomst van zowel kajakkers die tweedehandsmateriaal verkochten als kajakkers die op zoek gingen naar tweedehands- en/of nieuw kajakmateriaal.

Film door: Albert-Jan.  

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden