Nieuwsbrief april 2015

Zomerkriebels

Nu de zomertijd is ingegaan en het langer licht wordt, beginnen de zomerkriebels bij ons al te komen. De eerste wildwaterkajakcursus van het jaar is op het moment bezig in de Franse Alpen en het duurt niet lang meer voordat de cursussen in de Spaanse Pyreneeën en Franse Pyreneeën van start zullen gaan!  

Europagaai wildwaterexperts, al 35 jaar toonaangevend en gezellig.
– wildwater kajakvakanties en cursussen: www.europagaai.nl
– actieve groepsuitstapjes en schoolreisjes: www.schoorlactief.nl

Weet jij al waar je deze zomer naar toe wilt?

Wordt het luieren op het strand of toch een actieve kajakvakantie? Een aantal cursussen in ons programma begint al aardig vol te raken en we verwachten dan ook een mooie drukke zomer te gemoed te gaan. Vindt je het lastig om een keuze te maken of weet je niet zeker of een cursus bij je past, dan helpen we je graag bij het maken van die keuze. Geef ons gerust een belletje of stuur een mailtje.

Voorjaarscursussen

Terwijl de eerste wildwaterkajakcursus van het jaar bezig is (Sault Brenaz – Franse Alpen) blikken wij alvast vooruit naar de cursussen die begin mei van start gaan.

De cursus in de Spaanse Pyreneeën begint 3 mei en is voor kajakkers met niveau III en IV. Er zijn nog maar een paar plekken vrij dus wacht niet te lang met inschrijven als je graag mee wilt. Meer informatie vindt je hier.

De cursus in de Franse Pyreneeën is een cursus voor beginnende kajakkers niveau I en II. Ook deze cursus start 3 mei en heeft nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Heb je zin om er even lekker een weekje tussen uit te gaan, schrijf je dan snel in! Meer informatie vindt je hier.

Tweedehands kanomarkt 2e Paasdag!

Het is bijna zover, 2e Paasdag (maandag 6 april) is er bij Kanocentrum Arjan Bloem een tweedehands kanomarkt. Je kunt hier je kano, kajak en materiaal te koop aanbieden en/of opzoek gaan naar een kano, kajak of outfit. Wil je een bootje eerst uittesten voordat je hem koopt, dan is dit je kans! In de winkel zijn speciale paasaanbiedingen te vinden en de hele dag door zijn er clinics waarvoor je ter plekke kunt inschrijven.

6 april / 10.00 – 17.00 uur / Poelweg 1B Wormerveer. Mis het niet!

Kajakdag en weekend

Er staan dit jaar een flink aantal kajakcursusdagen en -weekenden in het Europagaai programma. Deze dagen en weekenden zijn zeer geschikt als je net begint met kajakken of als je voor de zomer nog even je techniek bij wilt spijkeren. De locaties zijn relatief dichtbij huis en super voor een dagje of weekendje weg.

Sportpaviljoen op het nieuwe strand

Zaterdag 4 april dan is het zover, het sportpaviljoen van Europagaai/Schoorl Actief gaat na de winterstop weer het strand op. Na de reorganisatie van het strand deze winter is er een behoorlijk stuk strand bij gekomen en is er een nieuw duin gemaakt . Daar achter ligt mooie Lagune die water krijgt van de zee.
Het Europagaai Sportpaviljoen heeft een nieuwe plek toegewezen gekregen en we zullen dit jaar boven op het nieuwe duin staan waarbij we uitkijken over zee en de lagune.

Martina Nederlandse Slalom Selecties

Wie Martina op facebook, instagram en via haar blog volgt, heeft vast gezien dat ze naast wildwaterkajakken het afgelopen jaar ook veel in haar slalomkajak heeft gezeten. Een paar weken terug zat ze nog in Abu Dhabi om te trainen en vorig weekend heeft ze mee gedaan aan de slalom selecties voor het Nederlandse Team in Leipzig (D). Ze heeft de selecties gehaald en zal dit jaar dan ook meedoen aan een aantal grote wedstrijden.
Martina haar avonturen kun je volgen via haar blog.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden