Kajakken voor Nepal

Het was een geslaagde dag!

Inmiddels is inzamel actiedag achter de rug en we kijken terug op een geslaagde dag. Ik wil Mariette hartelijk bedanken voor haar enthousiaste hulp en de home made koekje die als warme broodjes over de toonbank gingen.

Natuurlijk had deze dag niet mogelijk geweest zonder de hulp van Wouter, Senna en Jasper die zich vol overgave op het sportieve publiek ontfermde. Ook de hulp van Brigit die de drankjes en hapjes verzorgde maakte deze dag tot een succes.

De inzamelactie heeft bij elkaar 80,250.- roepies opgeleverd.  Samen met ca. 1.500,000 roepies die wij met onze expeditie in Nepal gaan besteden is dit een aanzienlijke bijdrage voor de economie die voor de wederopbouw van het land hoog nodig ondersteund moet worden.  

Een ieder die erbij was en een gulle gift heeft gedaan, heel hartelijk dank. 

Wildwaterkajakken en hulp in Nepal!

Bijna een half jaar geleden verwoestte een hevige aardbeving grote delen van Nepal. Daarbij vielen meer dan 5.000 doden en 20.000 gewonden. Nog altijd leven de mensen in angst voor naschokken die nog regelmatig plaatsvinden. Hierbij is een schok van 5 op de schaal van Richter geen uitzondering. Het moge duidelijk zijn dat Nepal een lang traject wacht van wederopbouw. Hiervoor is veel hulp nodig.

Met Europagaai gaan we in november op expeditie naar Nepal. De aardbeving was geen reden om deze mooie reis af te breken. In tegendeel! Toerisme is een van de grootste inkomstenbronnen van Nepal. Hoe sneller deze geldstroom weer op gang komt, hoe sneller de Nepalezen hun wederopbouw kunnen financieren. Hier komt bij dat de Himalaya nog zeker zo adembenemend is, de rivieren spectaculair zijn en de mensen fascinerend. Ik ben ervan overtuigd dat hun veerkracht ons versteld doet staan.

Naast het feit dat onze reis gewoon doorgaat, hebben we de mogelijkheid concrete hulp te bieden in een zwaar getroffen gebied. Onze Nepalese gids, Ram Bhandari, heeft al veel geld ingezameld en organiseert de wederopbouw van een school waar hij al jaren nauw bij is betrokken. Om weer les te kunnen geven zijn er acht nieuwe klaslokalen nodig. Er bestaat geen twijfel over dat onderwijs essentieel is voor de langetermijnontwikkeling van Nepal.

Op verschillende momenten zal er een groep vrijwilligers naar Nepal gaan om te helpen bij de bouw. Ook wij zullen met een aantal, voorafgaand aan de kajak-/rafttochten, enkele dagen gaan helpen bij de afronding van het project. Dit is niet alleen een manier om hulp te bieden aan de mensen die het nu nodig hebben, maar ook een mooie manier om in contact te komen met dit prachtige volk en van hen te leren.  

Kom brandingkajakken voor een goed doel!

Aangezien de financiën van de bouw van de school nog niet geheel rond zijn, organiseren we een inzamelactie om ook vanuit deze kant van de wereld een bijdrage te leveren. We nodigen jullie allen uit om op 3 oktober van 10:00 tot 16:00 uur met ons te komen brandingkajakken en/of spelletjes te doen op het strand van Hargen/Camperduin. Jouw bijdrage gaat direct naar de bouw van de school of het beschikbaar stellen van lesmateriaal. Je kunt een eigen kajak meebrengen, maar er zullen ook kajaks en sit-on-topkajaks aanwezig en te huur zijn. De instructeurs kunnen je tips geven om veilig het water op te gaan. Kortom, een lekker dagje uit!
 
Graag horen we of je er bij bent. Aanmelden kan via [email protected] en geef dan even door hoe laat we je kunnen verwachten. Mocht je op een andere manier betrokken willen zijn, dan is dat zeker mogelijk!

Als je niet kunt komen, maar wel de actie wilt steunen, dan kun je geld overmaken op de rekening van Europagaai: NL 28 RABO 0358 5131 03, anoniem of onder vermelding van je naam en Nepal Fundraise. Europagaai zorgt dat je bijdrage goed terecht komt en je wordt op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent de wederopbouw van het schooltje.
 
www.europagaai.nl wildwaterexperts

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden