Meivakantie & voorjaarsvakantie

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje wildwaterkajakken in de meivakantie!

Kajakken in de Meivakantie en voorjaarsvakantie

In de Mei en voorjaarsvakantie staat in de meeste rivieren van de Alpen en Pyreneeën voldoende water om te kajakken. Europagaai maakt daar graag gebruik van. Daarom dagen wij je uit en kun je in de voorjaarsvakantie meedoen met een van onze kajakcursussen op wildwater. Niet alleen gevorderde kajakkers kunnen hun hart ophalen bij hogere waterstanden. Ook voor kajakkers met geringe ervaring en zelfs voor de dappere beginner staan er kajakcursussen in ons programma.

Kajakkers krijgen uitleg aan de waterkant tijdens een weekje wildwaterkajakken in de meivakantie.

Hogere waterstand veranderd rivieren

Hoe bijzonder is het om rijkelijk water te zien stromen in rivieren die zomers vrijwel droog staan. Vaak zien we ook verbaasde blikken als men in het voorjaar met hoog water op dezelfde rivier kajakt als afgelopen zomer met laag water. Je kent het niet meer terug en vaart in feite op een totaal andere rivier.

De Meivakantie en voorjaarsvakantie bieden een adembenemend mooi landschap

Ga je in het voorjaar of met de meivakantie met Europagaai op pad, dan zal je versteld staan van de prachtige natuur. Terwijl de bergtoppen vaak nog met sneeuw bedekt zijn, ontspruit het jonge groen aan struiken en bomen. Met de glinstering van zon en de bedrijvigheid van vogels ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap. Op het water zie je forellen onder je kajak door zwemmen. Er zijn nog maar weinig toeristen en op de rivier is het genieten van de rust. Wie besluit om gedurende het voorjaar in de meivakantie met ons mee te gaan moeten we waarschuwen, want de kans dat je daarna ieder voorjaar weer mee wil is groot!

Meivakantie! Een groepje wildwaterkajakkers op de rivier de Soca in Slovenië.

Specials en 7-daagse kajaktochten in het voorjaar

Alleen in de meivakantie en voorjaarsvakantie biedt Europagaai ook 7-daagse kajakcursussen op wildwater aan. Deze zijn samengesteld uit twee 3-daagse cursussen met daartussen een reis-/rustdag. Ook zijn er in de voorjaarsvakantie een aantal exclusieve kajakcursussen voor gevorderde en vergevorderde kajakkers. Hierbij is de 3-daagse cursus op de Una in Bosnië erg uniek en een aanrader. Verder is er nog een weekcursus op de Sesia in Italië en op de Gail in Oostenrijk. Ook het unieke concept ‘de Alpen surprise special’ welke Europagaai in 2012 als eerste introduceerde zal in het voorjaarsprogramma niet ontbreken.

Wildwaterkajakken in de meivakantie is spannend, uitdagend en super leuk!

Het complete overzicht van onze cursuslocaties vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden