Kajaktoertochten

De leukste Kajaktoertochten in Nederland. Je kajakt langs molens, bunkers en kastelen.

Tijdelijk bieden wij kajaktoertochten op vlak water in Nederland aan. Juist in deze tijd met Corona COVID 19 is het verstandig om gezond en fit te blijven. Waarom kajakken en kanoën hiervoor bij uitstek geschikt is leggen wij graag uit.

Kajaktoertochten waren gedurende de Corona periode een tijdelijk alternatief. Momenteel staat er geen data op de planning maar houden wij dit item wel achter de hand voor het geval zich opnieuw problemen voordoen.

Kajaktoertochten op vlak water

Nederland is een waterland. Je kunt hier prima kajakken en kanoën. De prachtige polders en kleine kanaaltjes lenen zich perfect voor een tochtje. Het afstand houden van elkaar is in een kajak geen enkel probleem. Om je peddelslagen te kunnen maken heb je so wie so de ruimte nodig en op het water is het vaak heerlijk rustig.

Ontspannen of sportief

Een kajaktoertocht kun je zo intensief maken als je zelf wilt. Je kunt heerlijk ontspannen en in alle rust peddelen langs de vele rietkragen, molens, koeien en paarden. Je kunt ook flink doorpeddelen en stevige slagen maken. Zo maak je van een mooie kajaktocht gelijk een goede workout.

Inschrijven en opstappunten

Je kunt individueel inschrijven en zelf een tochtje maken. Wij hebben een aantal startpunten in ons programma staan. Je kunt er voor kiezen om een rondtocht te varen of de verschillende kanaaltjes te ontdekken die dichtbij het instappunt liggen. Je komt dus weer terug bij het instappunt. Je krijgt een geplastificeerde routekaart mee van het gebied en de routes. Ook krijg je een waterdicht zakje mee. Hierin kun je je telefoon drooghouden en wat lekkers meenemen voor onderweg.

2 thoughts on “Kajaktoertochten

  1. Prachtige tocht gemaakt door de Bergermeerpolder. Bij aankomst lagen de kano’s al voor ons klaar bij het instappunt. De tocht was verrassend mooi met indrukwekkende molens, zacht ruisende rietkragen en uitzicht op wolkenpartijen die in het stille water weerspiegeld werden. Nog nooit zulke grote libellen gezien en de fuut die vlak naast mijn boot opdook, maakte het helemaal af. Zeer de moeite waard !

  2. Afgelopen weekend per kajak rondom de Bergermeerpolder gevaren. Bij aankomst op de Meerweg stond dhr. Wegman ons al op te wachten om ons te voorzien van al het benodigde materiaal. Hij overhandigde ons ook de routekaart en legde uit hoe wij de lengte van de tocht naar wens konden variëren. Deze tocht bleek precies waar we behoefte aan hadden. Lekker sportief bezig zijn, midden in een prachtige natuur. Mooi water, slingerend door weilanden en voorzien van rietkragen waarin we allerlei watervogels ontwaarden. Vaak met jonkies. Na onze lunch bij één van uitstapmogelijkheden ging de route verder langs fraaie boerderijen en molens en door een stukje Alkmaar, waarna de natuur de overhand weer kreeg.
    Al met al was deze dag voor ons een enorm leuke ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden