Kajakschool

Kajakschool Europagaai geeft les in wildwaterkajakken en kanoën.

Europagaai. Sinds 1979 de kajakschool met wildwaterexpertise.

De leukste kajaklessen vind je bij Europagaai. Onze cursussen zijn niet alleen leerzaam en gezellig, maar vinden ook plaats in een vertrouwde en ongedwongen sfeer. Enthousiaste instructeurs brengen hun passie voor de sport graag op je over. Er is veel persoonlijke aandacht en individuele instructie. Onze kanolessen houden meer in dan kajakken alleen.

Een verantwoord succes

Je grens opzoeken of deze verleggen is bij wildwaterkajakken niet vreemd. Prima, zolang je dat zelf wilt en er vertrouwen in hebt. Veiligheid en een ontspannen sfeer staan hoog in ons vaandel. Dit mag je van een zich zelf respecterende kajakschool dan ook verwachten. Op iedere kajakcursus van Europagaai zijn veiligheidsoefeningen onderdeel van de lessen. Een serieuze aangelegenheid die door onze instructeurs op een vrolijke en speelse manier behandeld wordt. Uiteraard zijn wildwaterzwemmen en het werpen van een reddingslijn hierbij hilarische oefeningen voor ieder niveau. Naarmate men echter meer ervaring krijgt worden er ook meer eisen aan eigen inzicht, zelfredzaamheid en inzet bij preventieve veiligheid gesteld. Allemaal zaken die erg leuk en interessant zijn om groepsgewijs te oefenen. Samen maak je ieder kanoavontuur tot een verantwoord succes!

Het vakantiegevoel en ook veel leren

Bij Europagaai boek je enerzijds voor een wildwatervakantie met de gedachte van een kajakreis. Aan de andere kant gaat het altijd om een cursus en is Europagaai in feite een kajakschool. Met ruim veertig jaar ervaring weten wij dat het creëren van een fijn vakantiegevoel voor de beste lesresultaten zorgt. Een goede kajakcursus stopt niet op het uitstappunt maar gaat ook daarna nog door. Met name het sociale gebeuren op een basiskamp staat centraal voor de kajakcursus eh… of liever gezegd wildwatervakantie. Samen koken, eten, gezellig kletsen en een spelletje doen bij het kampvuur schept een hechte band. Weliswaar zonder enige druk van verplichting want dit is altijd geheel vrijblijvend. Per dag kan men bepalen om bij de groep aan te sluiten of liever een keer op zichzelf te zijn. Ook aanhang die niet met de cursus mee doet is van harte welkom.

De Europagaai instructeurs

Een Europagaai instructeur is docent, organisator, verantwoordelijke, sociaal werker en op zijn tijd ook nog entertainer. Een verzameling respectabele eigenschappen die erg worden gewaardeerd. Gelukkig werkt Europagaai als wildwater kajakschool in kleine groepjes: maximaal zes deelnemers per instructeur en maximaal vier groepjes per cursus. Ook worden instructeurs soms ondersteund door een visser (hulpinstructeur). Op deze manier ontstaat er een hecht team van instructeurs dat twenty four seven voor je klaar staat. Hier kun je alvast kennis maken met onze instructeurs.

Het complete overzicht van onze cursuslocaties vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden