Kajak reizen

Europagaai kajak reizen in Europa en daar buiten.

Europagaai de wildwaterexperts in kajak reizen

Het Europagaai team staat voor je klaar! Voor de mooiste kajak reizen selecteerden wij de beste wildwatergebieden en de gezelligste locaties. Onze kajakcursussen (kajakken in de volksmond ook wel kanoën genoemd) staan bekend om hun goede kwaliteit. Naast veel gezelligheid is er ook een ongedwongen sfeer. Vol overgave en met veel elan willen onze instructeurs jou het kajakken leren. Op het water varen we in kleine groepjes. Maximum zes deelnemers per instructeur. Het aantal groepjes kan per cursus verschillen. Dit aantal is nooit meer dan vier. Naast een saamhorige groepsdynamiek is er ook volop individuele aandacht. Dit maakt een wildwaterkajakcursus uniek. Individueel sporten in groepsverband. Elkaar motiveren, helpen en ondersteunen, maar wel met een grote mate van vrijheidsgevoel.

Kajak reizen naar de mooiste locaties in Europa en daar buiten!

Sportieve wildwatervakanties voor beginners

Een kajakreis bij Europagaai is een sportieve wildwatervakantie. Met name beginners weten vaak nog niet wat ze kunnen verwachten. Dat wildwaterkajakken bij definitie gevaarlijk zou zijn is een fabel. Natuurlijk kun je een bult of blauwe plek oplopen. Het verhoogde risico is voor beginners niets groter dan bij een toeristische wandeling in de bergen. Op onze instructeurs kun vertrouwen. Zij maken ieder wildwateravontuur tot een verantwoord succes.

Kajak reizen voor gevorderden

Ook gevorderde kajakkers met enige wildwaterervaring zijn bij Europagaai aan het goede adres. Zelfs een vergevorderde of professionele kajakker kunnen wij veel bieden. Niet voor niets is Europagaai sinds 1979 de toonaangevende organisatie bij kajak reizen op wildwater. Het doet deugd om te zien als regels uit onze veiligheidsnormering bij wildwaterkajakken een standaard worden. Dit geldt ook voor gebarentaal en benamingen. Dit zien wij dan ook als een grote eer.

Kajak reizen voor beginnende en gevorderde kajakkers.

De reis en het verblijf regel jezelf

De cursussen van kajakschool Europagaai worden georganiseerd vanaf een basiskamp. Meestal is dit vanaf een camping waar dikwijls ook een kampement aanwezig is. Dit kampement bestaat uit een groepstent met tafels, banken en een keukenuitrusting. Deze staat voor zowel instructeurs als deelnemers voor gezamenlijk gebruik gratis ter beschikking. Is er geen kampement dan gaat er wel een dekzeil of tarp mee. Op die manier kan men met eigen meegebrachte kookspullen toch gezellig samen koken.

De gezelligste kajak reizen vind je bij Europagaai!

Tenzij anders staat vermeld moet het vervoer naar al onze kajak reizen zelf worden geregeld. Europagaai kan wel bemiddelen bij carpoolen of samen reizen. Dit is gezelliger en ook nog eens praktisch en goedkoper. Het vervoer van deelnemers naar de in- en uitstappunten wordt ter plekke met auto’s van deelnemers geregeld. Europagaai verzorgt daarbij wel het vervoer van het gehuurde materiaal (tenzij anders staat omschreven).

Het complete overzicht van onze cursuslocatie vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden