Herfstvakantie – najaar vakantie

Wildwaterkajakken tijdens de herfstvakantie op de prachtige Soca rivier in Slovenië.

Zonnige herfstvakantie en najaarsvakantie

Heerlijk kajakken tussen prachtige herfstkleuren onder de warmte van de najaarszon. Genieten in de herfstvakantie en najaarsvakantie. Door temperatuurstijging kan het tot diep in het najaar nog aangenaam warm zijn. Voor de waterstand in de rivieren is het steeds lastiger. Hierdoor is het kajakken op wildwater steeds meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Gelukkig heeft Europagaai voldoende alternatieven achter de hand en zijn er in de herfst volop mogelijkheden, zoals: van een dagje kajakken tot een hele kajakweek of een weekend er even tussenuit.

Kajakvaren in de herfst- en najaarsvakantie

De onvoorspelbaarheid van het weer biedt in het najaar ook unieke kansen. Hoe fijn is het om tijdens de zonnige opklaring na een stevige spoelbui het wilde water op te gaan! De Belgische Ardennen maar ook het Eifelgebied in Luxemburg zijn bij uitstek geschikt voor wildwaterkajakken dicht bij huis. Als de waterstand het onverhoopt af laten weten zijn er net over de grens met Duitsland uitstekende alternatieven, in hoge mate zeker van een goede waterstand.

De wildwaterbaan Hardenberg in Nederland

Een half dagje in een kajak op de wildwaterbaan in Hardenberg is erg leuk voor mensen die rustig met wildwaterkajakken willen beginnen. Heb je de mogelijkheid om meer data voor deze cursus vrij te houden dan is dat zeker aan te raden. Als de wildwaterbaan in het najaar of de herfstvakantie door te laag water gesloten is kan er kosteloos worden omgeboekt naar een andere datum.

De wildwaterbaan Hohenlimburg in Duitsland

Een schitterend stukje wildwater midden in het centrum van een gezellig stadje. Om bij Europagaai in Hohenlimburg te kunnen kajakken, moet je minimaal een halve dagcursus in Hardenberg hebben gevolgd. Door de wildwaterbaan in Hohenlimburg stroomt zelfs in de herfst en de najaarsvakantie voldoende water om te kunnen kajakken.

De Ardennen in België en Eifel in Luxemburg

Kajakken op kronkelende wilde beekjes. De rivieren stromen hier dwars door de pure natuur. Het wilde water kan weliswaar niet vergeleken worden met rivieren in de Alpen en Pyreneeën, maar kajakken in de Ardennen en Eifel is meer dan de moete waard. Een goede waterstand is in het najaar erg onzeker. De kans dat er voor een alternatief zoals de Erft in Duitsland moet worden gekozen is fiftyfifty. Desondanks kunnen wij deze cursussen in de najaarsvakantie van harte aanbevelen. Je zult so wie so genieten op het wilde water in een prachtig landschap.

De Erft in Duitsland

De Erft slingert bochtig door een prachtige natuurbedding naar de Rijn. Dit is heel wat anders dan je van een industrieel gebied zou verwachten. Het water van de Erft wordt opgewarmd door een elektriciteitscentrale. Hierdoor is kajakken op de Erft van de herfst tot in het late najaar erg leuk en heerlijk comfortabel. Ook de waterstand is redelijk stabiel. Dit maakt dat deze cursus ook erg geschikt is als alternatief bij te laag water in de Ardennen en Eifel.

Een wildwaterweek in de herfstvakantie en najaarsvakantie

Een palet van schitterende herfstkleuren, weinig toeristen en een heerlijke najaarszon. Met deze ingrediënten gaan wij op zoek naar de meest geschikte locatie en de beste waterstand. Hiermee organiseren wij in het najaar rond de herfstvakantie de Alpen surprise special. Een uniek concept dat door Europagaai in 2012 bedacht werd. Ook de kajak cursusweken in Slovenië en de Franse Alpen staan dikwijls in het najaar op de kalender. Beide gebieden zijn erg in trek bij kajakkers en een prima afsluiting van het kanoseizoen.

Het complete overzicht van onze wildwaterkajakcursussen vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden