Camperduin

Branding kajakken en surfen op de golven van de Noord-Zee in Camperduin.

Met een kajak surfen en spelen op de golven van de branding. De een spreekt over branding kanoën en de ander over surfkajakken. Wij noemen deze uitdagende tak van de kajaksport branding kajakken. Uitdagend is bij een beetje golfslag misschien iets te eenvoudig uitgedrukt. Wordt het briesje steviger dan zijn de golven al snel steiler en hoger. Het branding kajakken veranderd dan al snel in sensationele stoeipartij vol adrenaline. Een ervaring die je als watersportliefhebber niet wil missen!

Branding kajakken locatie in Camperduin

Het strand van Camperduin is in 2015 een paar honderd meter breder geworden. Mede daardoor veranderde de Hondsbosche Zeewering in een compleet nieuw duingebied. Op het Noordelijke deel van het strand staat paviljoen Hookipa Beach. De golven zijn voor dit deel van de Nederlandse Noordzeekust uitstekend voor het branding kajakken. Anders dan elders is het strand hier heerlijk rustig. Er is volop ruimte en ook op zee zijn we in het water niemand tot last. Regelmatig komen we nieuwsgierige zeehondjes tegen en een enkele keer zelfs een duikelaar. Of dit het aller mooiste stukje strand is moet je maar zelf bepalen. Voor ons is het een surfkajakparadijs.

Sportpaviljoen Hookipa Beach

Het sportpaviljoen heeft naast opslagruimtes voor materialen ook kleedkamers, toiletten en een buitendouche. Er is een kantine voor eenvoudige drankjes en versnaperingen. Voor maaltijden verwijzen wij naar het naast ons gelegen horeca paviljoen Lutger et Mergo of Struin boven aan het duin. Deze laatste is het paviljoen helemaal boven aan de strandopgang.

Parkeren

In Camperduin is een groot parkeerterrein. Hier is het gehele jaar betaald parkeren.

Branding kajakken en het karakter van de golven op de Noordzee

We gaan branding varen op het gedeelte van het strand dat hier speciaal voor is bestemt. Vanuit het strandsportpaviljoen heb je goed zicht op de golven. Deze worden door de aanwezigheid van zandbanken in de vooroever fraai en rijkelijk gevormd. Bij harde wind ontstaan er aan de vloedlijn zogenaamde dumpgolven. Niet heel fijn om in te kajakken. In dat geval varen we iets verder de zee op waar we met volle overtuiging heerlijk kunnen spelevaren. Is de branding wat minder hoog of vrijwel verdwenen, dan zijn de golven langs de kustlijn juist weer mooi. Bij het branding kajakken komen we altijd wel ergens aan ons gerief. Ben je geïnteresseerd in de golfvoorspellingen bekijk dan deze website. Voor meer informatie over de gang van zaken op de cursus branding kajakken klik je hier.

Bekijk hieronder de cursusdata voor branding kajakken in het Nederlandse Camperduin. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

 

Deze locatie heeft momenteel geen cursussen.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden