Katwijk aan Zee

anuit een mobiel kajakcentrum organiseren wij cursussen brandingkajakken in het Zuid-Hollandse Katwijk aan Zee.

Surfen met een sit-on-top kajak op de golven of spelevaren met een freestylekajak in de branding. Vanuit een mobiel kajakcentrum organiseren wij cursussen brandingkajakken in het Zuid-Hollandse Katwijk aan Zee.

Brandingkajaklocatie met mobiel kajakcentrum in Katwijk aan zee

Langs het strand van Katwijk ligt een 2 kilometer lange boulevard. Vanaf hier is het uitzicht op het strand en de zee prachtig. Regelmatig kun je vanaf de boulevard een paar gekleurde stipjes zien die zich door de golven laten mee voeren om daarna weer tegen deze natuurkracht te strijden. De golven zijn voor dit deel van de Nederlandse Noordzeekust uitstekend voor het brandingkajakken. Dit zal dan ook de reden zijn dat er door veel sporters gebruik wordt gemaakt van dit strand. Ook ons mobiele kajakcentrum is hier te vinden. Er is in Katwijk altijd wat te doen. Is het niet op het water dan kun je wel terecht bij één van de strandpaviljoens. Regelmatig komen we nieuwsgierige zeehondjes tegen en een enkele keer zelfs een duikelaar. Of dit het aller mooiste stukje strand is moet je maar zelf bepalen. Voor ons is het een surfkajakparadijs.

Mobiel kajakcentrum

Voor onze cursussen in Katwijk aan zee maken wij gebruik van ons mobiele kajakcentrum. Op deze manier kunnen we de beste plek uitzoeken voor de cursus. In het mobiele kajakcentrum hebben we de beschikking over verschillende type kajaks. Maar ook peddels, zwemvesten, helmen en wetsuits zijn er ruimschoots aanwezig. Uiteraard zorgen wij ook voor een plek waar je kan omkleden.

Parkeren

In Katwijk aan zee is betaald parkeren. De kosten hiervoor zijn €2,10 (bron: VVV-2020)

Brandingkajakken en het karakter van de golven op de Noordzee

We gaan branding varen op het gedeelte van het strand dat hier speciaal voor is bestemt. Daarvoor rijden we met het mobiele kajakcentrum naar de boulevard. Van hieraf heb je ook een goed uitzicht over de zee en de golven. Deze worden door de aanwezigheid van zandbanken in de vooroever fraai en rijkelijk gevormd. Bij harde wind ontstaan er aan de vloedlijn zogenaamde dumpgolven. Niet heel fijn om in te kajakken. In dat geval varen we iets verder de zee op waar we met volle overtuiging heerlijk kunnen spelevaren. Is de branding wat minder hoog of vrijwel verdwenen, dan zijn de golven langs de kustlijn juist weer mooi. Bij het brandingkajakken komen we altijd wel ergens aan ons gerief. Ben je geïnteresseerd in de golfvoorspellingen bekijk dan deze website. Voor meer informatie over de gang van zaken op de cursus brandingkajakken klik je hier.

Bekijk hieronder de cursusdata voor brandingkajakken in het Nederlandse Katwijk aan Zee. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

 

Deze locatie heeft momenteel geen cursussen.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden